Vem behöver bananskal???

Man behöver verkligen inte bananskal för att halka omkull när vägarna ser ut så här!

Daniels trampdynor gillar inte grovt grus så han går och trippar längs vägkanten och slirar än hit än dit, men det ser rätt gulligt ut!

Mindre gulligt ser det ut om finnkäringen skulle dratta på ända kan jag lova! Lite ny pudersnö täcker isfläckarna effektivt…

En belöning fick jag för min ansträngning då jag långt borta på ån skymtade ett svanpar! Jag tror de ångrade att de inte dragit söderut till varmare nejder…

Jag fortsätter envist att försöka fånga koltrasten på bild, den behagar visa sig så fort jag sätter mig vid köksfönstret, bara för att snabbt som ögat lyfta när den får syn på kameran..

Ja men nu sitter den kvar, fast självklart med stjärten vänd mot kameran..

Jaja, bättre än inget, jag får ge mig för den här gången..

Det är betydligt enklare att fota simmande och lugnt vaggande änder som tar för sig av matsäcken jag har med mig.
Jag har valt att mata den lilla flocken vid badplatsen för då jag matade längs stranden centralt i byn var fåglarna nästan aggressiva på varandra för att de var så många och jag hade så lite mat…. Jag ger varje dag ett par deciliter av Daniels gamla torrfoder, ja alltså det är inte gammalt, men det blev kvar när han fick gå över till veterinärfoder. Nu kommer det till nytta, och det känns bra för alla utom Daniel som känner doften och väldigt gärna också vill äta. Han kan inte begripa varför ankorna ska få hans käk!

Nu då kylan är tillbaka och det har kommit nysnö har man fixat skidspår på ängarna, både breda för fristilsåkning och smala för klassisk åkning.
Och jag lovar att det är populärt, det får ni se nästa gång…

3

25 Comments:

 1. Fy vad det ser halt ut. Hoppas du har dubbskor. Daniel trippar så fint i kanten och slipper halka. Fåglarna behöver mat nu när det är så kallt och bilden på koltrasten är fin.
  Kramar från oss

  • Absolut har jag dubbade kängor, ice-bugs, tror de är inne på femte säsongen nu, oumbärliga. Men inte ens de kan hjälpa när isen är stenhård, då trippar man försiktigt. Ha en skön söndag, såg att du också fått lite vitt!
   Kram och nospuss till Minton

 2. Gun+Wiik+Pils+

  Ja vinter är definitivt inte min favoritårstid, men sitter gärna i soffan och tittar på dina fina vinterbilder vet ju faktiskt hur det känns när kylan gör ansiktet stelt, fingrar och tår helt känslolösa.

  • Asch Gun, inte många dagar på året som det är så bistert. VIsserligen igår och några dagar i december men nu är det åter perfekt vinter, nysnö, -3 grader,rent och vitt och vackert. Glad att du iaf kan njuta av vinterbilder! ha en skön söndag!

 3. Broddkängor på!?
  Vacker bild på svanpar! Och en koltrast som stannat kvar!!
  Ser härligt ut med skidåkning på lättåkta fält. Ha det gott! Kram

  • Självklart har jag broddar, en livförsäkring, ice-bugs inne på femte året nu. hade tänkt investera i år, men väntar nog till nästa, finns nitar kvar ännu. Såg att du varit ute på äventyr, får kanske läsa mer om det imorgon. Kram

 4. Mirjam Halvarsson

  Värsta tänkbara väglag, det där!! :(
  Tänk att ni har sångsvanar kvar där, inte illa! Jag längtar tills dom kommer tillbaka hit, då är våren här <3
  I somras slog åskan sönder nåt stort, vad det nu var, på Lunkebo där vårt elljusspår går, tyvärr så har det inte blivit lagat, så det finns ingen belysning på spåret. Trist för dom som jobbar och vill åka på kvällen.
  Kram fina du!

  • Jag nämnde ju detta i bloggen idag, o du skrev att de nog använder pannlampa om de vill åka senare på dagen.Jag längtar verkligen till ljusare kvällar, som det är nu så gör jag inget vettigt efter klockan fyra, då är det kväll i min värld. Mycket överraskande med svanparet, de var väldigt skygga så när änderna simmade mot mig vände de tvärt åt andra hållet.
   Kramen

 5. Vilken tur att svanarna inte flugit söderut så du fick ta den otroligt fina bilden.
  De andra bilderna är inte så tokiga heller ;-), håller sin vanliga fina standard.
  Det här med dubbar är lite falsk säkerhet ibland. Om det är is under snö så kanske det glider ändå, hände mig idag, ramlade inte som tur var.
  Hoppas du får fint väder imorgon också, så man får se mer fina bilder…….

  • Ja man kan invagga sig en en falsk trygghet när man har dubbade kängor. Men, det gör inte jag, jag är larvigt försiktig, så som man blir när man har vristerna fulla med skrot redan. Nu efter snöfall och plogning är vägarna som bonade salsgolv, ska bli gött att ta sparken imorgon. Trevlig söndag!

 6. Du fick ju till riktigt fina bilder ju! Säger som de andra, du har väl dubbar på kängorna? Jag köpte ett par varma kängor med dubbar, eller broddar eller va de heter, förra året, hann knappt använda dem, men idag passade de perfekt på min promenad runt Råstasjön, varma och stadiga.
  Vilket fint svanpar du fick med på bild!
  Må så gott!
  Kram

  • Visst har ni svanar där i råstasjön? Jag var förvånad, har inte sett svanar här tidigare. Kanske hade de flugit vilse…Ja jag har icebugs, femte året nu, inga fler gipsade ben sedan dess! Kram

 7. Men Paula icebugs eller rejäla broddar på dig! Det var en kvick koltrast du har, våra är så slöa att nästan jag skulle kunna ta dem – kanske inte….. Fast ett lätt för Busan. Dagens burk var ny och tom då jag köpte den på 80 talet. (Den är rätt stor vet inte om jag skulle behöva nästan 2 liter senapspulver?) Kram

  • Jamen det har jag, ice-bugsen har varit min trognaste vän i åratal. Men inte de hjälper när det är hård is under, då får inte nitarna grepp. Nu är det andra förutsättningar, tack o lov.

 8. Vackert men “farligt, farligt”. Och snö på isfläckarna är förrädiskt. Har förstått att en del svanpar stannar här. Vi har några par längs Årstaviken men det blir knepigt för dem när det blir is. Vet att jag förra året var med och ringde efter hjälp till en svan som frusit fast i isen. Vid Stockholms ström är det många svanpar kvar men där fryser ju inte vattnet.
  Bra att Daniels mat kommer till nytta och kan tänka mig att sjöfåglarna uppskattar det.
  Tycker du lyckades fånga koltrasten bra på bild, särskilt den sista.
  Och jag njuter av dina fina vinterbilder.
  Idag har vi också haft en fin vinterdag med strålande sol.
  Men inga skidspår här längs kajen. Däremot var det i vanlig ordning mängder av “gångare”.
  kram

 9. Den vägen ser ju livsfarlig ut. Hoppas innerligt att du hade broddar eller Icebugs på dig. Ren teoretiskt borfe ju Daniels klor fungera som broddar, men de gör det uppenbarligen inte… Så mycket kan jag om hundar;-)

  Din bild på svanparet är helt underbar och det är den med koltrasten längst upp på grenen också. Vilken fotograf du är:-)

  Gillar även sista bilden om den var mera vertikal om man säger så. Längdåkning har aldrig varit min grej. Utförsåkning höll jag på med ganska länge faktiskt. De brukar man liksom hålla på med när man bor i München, vilket jag gjorde i drygt 6 år.

 10. Oj … det ser verkligen halt ut, men jag antar att du har icebugs eller andra dubbar …
  fina bilder … och bilden med sångsvanarna är fantastisk!
  Här är en kall morgon -15 … så jag får se hur jag gör med den planerade vandringen med Naturskyddsföreningen …
  Ha en fin fredag!
  Kram

 11. Oj, oj, oj… Du får ta det väldigt försiktigt där ute i halkan!

  Det där med bananskal gjorde att jag än en gång fick en låt på skallen:

  https://amacasa.wordpress.com/2012/05/26/det-kunde-ha-slutat-riktigt-illa/

  Stackars Anders – igen! :-D

  Ha en fin start på helgen!

 12. Jag riktigt hör knarret i snön. Härliga bilder!

 13. Astrid Larsson

  Fy så halkigt ni har det
  vi har riktig vinter och hoppas att det fortsätter så
  Du har väl broddar när du går?
  Fina kort och Koltrasten blev ju bra

 14. Nej fy för att dratta på ändan på isiga gångvägar. Var försiktig. Jag tror nog att du använder broddar eller dubbskor och Daniel har ja sina inbygda dubbar. Men det hjälper inte alltid och det lilla grus jag ser är nog inte heller tillräckligt. Här är det mer perfekt gångunderlag nu och jag är tacksam så länge det varar.
  Du fick ju till en jättefin bild på koltrasten. De flesta fåglar är svåra att fånga på bild men sjöfåglar brukar vara lite lättare att få med. Jag tror att Daniel gärna delar med sig av sin mat men han vill nog vara med på kalaset själv också :D
  Kram

 15. riktiga skridskobanor… mina kängor gillar inte grovt grus

 16. Men du… snacka om blankis! Tur att katterna går ut själva. När det blir så där isigt så går jag bara ut för att salta (ifall nån skulle få för sig att komma hit) hämta ev post och mata fåglarna. Det är många fåglar som kommer och äter från mitt fågelbord. jag fyller på tre skopor (du vet såna i plast man drack vatten ur förr i tiden) så den här vintern blir dyr.
  Kramen.

 17. Menar då tre skopor/dag.

Kommentera