Bloggen Livets glädjeämnen!

På böljan den blå..

Av
den
3 maj 2019

En trevlig kryssning genomförd, dock inte självklart att jag överhuvudtaget fick följa med!

Problemen började långt innan själva resan, när vi erhöll bokningsbekräftelse från resebyrån.
Någon hade haft fräckheten att lägga två år på min ålder! Det var inte snällt, även om jag nu inte lider av någon direkt åldersnoja.
Det krävdes några telefonsamtal för att rätta till uppgifterna, men sen fick jag ett papper med rätt personnummer, en förutsättning för att få kliva ombord.
Tydligen är kontrollen rigorös, minsta avvikelse så får man vända…

Bussresan till Stockholm avlöpte utan missöden, och eftersom vi kom fram ett par timmar innan ombordstigning så fick vi en rundtur i storstaden med en kunnig guide, nämligen vår chaufför.

Vi passerade bl.a huset där “Söderkåkar” spelades in, och (som kontrast) åkte vi också en sväng runt Diplomatstaden med alla maffiga ambassadbyggnader

Bussar finns i alla färger och modeller!

Framme vid terminalen skulle vi nu få våra biljetter/hyttnycklar, och si…tror ni inte att man lyckats stava fel på mitt namn också!
När jag påpekade det sa mina reskamrater direkt att jag aldrig kommer att få gå ombord, iiik!
En enda liten bokstav, hur viktigt kan det vara?
Vi resonerade en stund men sa att vi testar, vad skulle jag annars göra….
En stilig ung man med vackra ögon stod vid leg.kontrollen när det äntligen var min tur, jämförde bokstav för bokstav mitt namn på körkortet och på biljetten, och självklart kunde grabben stava för det blev nobben direkt!

Jag behövde inte vinka av de andra och stanna på landbacken ändå, utan jag fick gå till en annan lucka (med lika lång kö) där personalen kontrollerade mina uppgifter via datorn och till sist fick jag ny biljett med rättstavat namn och var välkommen att kliva ombord!

Så snart vi lämnat hamnen och affären öppnat handlade jag en välförtjänt styrketår! Vilken pärs!

Köerna vid middagsbuffén var ungefär så avskräckande långa som jag befarat. När jag först köat till fisken, sedan till övrigt kallskuret då gav jag upp.
Kön till varmrätterna var ännu mycket längre….typ lika lång som hela båten tror jag bestämt!
Jag valde därför istället att gå en extra runda bland fisk, skaldjur och kallskuret och lovar att jag blev mätt och belåten!

Nu började det suga i danstarmen hos många av mina reskompisar, och det suget kunde man avhjälpa på flera dansgolv till olika orkestrar.
På den största scenen väntade en danstävling…med

..Tony Irving som enväldig domare…

Det var riktigt kul att spana in deltagarna, danslusten var det då inget fel på!

Stilarna var många, men entusiasmen var lika stor hos alla

Tävlingsparen skulle dansa många olika danser, och snabbt och effektivt började Tony sålla bland deltagarna

Cecilia Ehrling försökte engagera oss i publiken att heja på våra favoriter, men det var så många på golvet så det var nästan omöjligt att utse någon favorit.

Så småningom återstod bara tre finalpar och slutligen blev ett vinnarpar utsett.

Efter en god natts sömn och en god frukost tänkte hyttkompisen och jag ta en promenad på soldäck.

Det var en mindre bra idé! Golvet var såphalt och vi slirade omkring och höll i oss så gott vi kunde men gav upp fortare än kvickt.

Det var betydligt varmare att njuta av utsikten genom ett skitigt fartygsfönster..

Detta är ett dåligt foto på en svan, men det finns en anledning till att den är med i min fotokavalkad…
När jag spanade efter fåglar och tyckte mig se svanar så fick jag varje gång till svar att det var vita bojar i vattnet..Men inte denna gång!

Så kände man plötsligt igen sig, har man passerat Djurgården är det inte långt kvar av båtresan..

Nu återstår bara en lång bussresa hem, bara vi först tar oss ut ur trafikkaoset i storstan

Det fanns ändå mycket trevligt att titta på, här ett annorlunda nybygge som vår chaufför tyckte var oerhört fult, själv gillade jag arkitekturen, den stack ut, varför ska alla byggnader se likadana ut?

Ja som ni fattar är vi nära Dalarna nu, här ligger den eländes snön som fallit kvar minsann…

En trevlig resa var till ända, på hemvägen hade en klurig deltagare snickrat ihop en öl-quizz, av 31 frågor hade jag ett rätt, mitt stora ölintresse till trots!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  3 maj 2019

  Välkommen hem igen!
  En äventyrlig resa!
  Mycket hann hända här! Och visst otur hade du ju både med åldern och felstavat namn. Men det löste sig till sist. Kan tänka mig att cinderella var proppfullt denna kväll och köerna långa.
  Vi åker Cinderella ibland men äter aldrig buffén utan ta à la carten. Men är man många som reser tillsammans förstår jag att buffén kanske kan passa alla bättre.
  Antar att du nu behöver vila upp dig ett par dagar för att återfå krafterna och i lite lugn och ro.
  Men jag läser mellan raderna att du haft trevligt.
  Kram och natti.
  Och du – Nu kl 23 har vi -1 här på Söder.

 2. Svara

  BP

  4 maj 2019

  Hahaha! En resa med förhinder skulle jag nästan säga, men du trivdes ändå antar jag;-) Det där med fel födelsedatum kan jag i värsta fall förstå, men ditt namn är ju klockrent och enkelt enligt mig…
  Diplomatstaden är okej, men inte mycket än så tycker jag
  Köar är det nog alltid vid buffén om man inte väljer gå dit en halv timme innan den stänger eller väljer à la carte.
  Behållningen här är helt klart trähusen som du fotade. De är helt underbara och totalt “o-nollåtta”. De är inte ett dugg fula! Var fanns dom? Ja, jag borde ju veta, men jag bor ju 16 kilometer norr om Stockholm så…. Så jag får väl fråga turisten i stan, dig alltså;-)

  PS. Underhållningen på sådana kryssningar får mig att rysa, inte av behag kan jag säga, om du förstår vad jag menar, och Tony Irving får mig att rysa ännu mera. Föredettingar som engageras för en “liten slant” på Viking, Birka eller Silja Line – det är bara patetiskt enligt mig. DS,

 3. Svara

  Malin

  4 maj 2019

  Trevligt m ett avbrott i vardagen! Skönt att det löste sig m strulet.

  Kram till er alla i pörtet!

 4. Svara

  Karin Eklund

  4 maj 2019

  Så nära men ändå så långt ifrån. Vi var i alla fall nära med ca 5 mils avstånd en stund. De är rigorösa när det gäller kontrollen av personer som ska stiga ombord nu för tiden. Ibland lite väl kan tyckas men de har sina förhållningsregler, förstås. Tur att allt ordnade sig med både födelsedata och namn. Irving som domare också där, allt ska de hinna med, men så är det. Alla behöver slantar. De blir engagerade av kryssningsfärjorna. Du skriver det hela med en liten skälm i ögonvrån, upplever jag. Både nöjd och mindre nöjd men med glimten i ögat. Själv är jag ingen kryssningsmänniska men ibland händer det likväl men väldigt sällan. Jag tror att när man har jobbat ombord på en kryssningsbåt, som både jag och Uffe har gjort för längesen, så räcker det. Fast jag har kanske fel, jag borde väl testa…
  Skönt att vara hemma igen kan jag tänka mig. Vädret var ju inte det raraste precis men bra är att man kan vara inne och titta ut på flytande svanar och bojar.
  Ha det bra i pörtet!

 5. Svara

  Gun-San

  4 maj 2019

  Tror jag åkt Finlands båten 100 gånger, till Åbo för det mesta. Har ju bott i Sverige 51 år och besökt Finland i början då jag bodde i Stockholm flera gånger om året, nu flyger jag, för resan till Stockholm från Trelleborg är lång och sen en hel natt eller dag på båten är för tröttsamt.
  Men tröttnar aldrig på en se Stockholms, Ålands, Åbolands skärgård i panorama helst från däcket, vackert och unikt, Åbolands vinner skönhetstävlingen för att den inte är så exploaterad och där det är bebyggt smälter husen in i miljön, tycker om den varsamma stilen, även om snickarglädjen i Stockholms skärgård har sin charm.

 6. Svara

  Ama de casa

  4 maj 2019

  Men fy så jobbigt med biljettfelen! Jag skulle nog ha kissat på mig där… Skönt att det redde ut sig så du kom iväg på den härliga trippen! Lite besviken är jag dock på att du inte ställde upp i danstävlingen… 😉
  Stort GRATTIS också till rättet i ölquizzet 😀

  Ha en härlig lördag!

 7. Svara

  Kicki

  4 maj 2019

  Det var väl en jäkla tur att alla missar ordnades till det bästa. Vem kunde ana att det var så noggranna kontroller.
  Det verkar som du fått ut en hel del av resan, om man bortser från att du blev blåst på varmrätten p.g.a. köerna.
  Många talande bilder, tack för dom!
  Kram

 8. Svara

  "LillaSyster"

  4 maj 2019

  Oj, vilket äventyr och vilka strikta kontroller – fast det är ju bra med tanke på all skit som händer i dagens läge. Ingen snö här, men vinden är isande. Ha en skön lördag, du kanske behöver helgen att vila upp dig på nu =) Kram

 9. Svara

  Mia

  4 maj 2019

  Oj vilken resa!!! Kul att komma iväg så där även om det började lite illa…eller knepigt 🙂 tur att det ordnade sig!! Jaha…åsså tillbaka till vintern, fy fasen vad kallt vi har det idag men ingen snö kvar, dock har det haglat ordentligt!!
  Kram på’re

 10. Svara

  Astrid Larsson

  4 maj 2019

  Vilken kul resa med en spännande inledning
  Vi har lyckats missa snön idag.
  Vi åkte en timme inåt landet och kom när det precis haglat klart
  När vi kommer hem så ser det ut att ha regnat
  Men en granne hade fotat, det hade haglat så marken var tänkt av vitt hagel

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 maj 2019

  Vilken tur att allt ordnade sig men jag tror att de är rädda om sina kunder och gör så mycket de kan för att fixa till problem. Ni verkar ha haft en riktigt kul resa trots brist på sol på soldäck och köer i restaurangen. Vi kom på att om man inte är så noga med hur man ska göra så vinner man mycket på att börja med varmrätten och om det finns plats kan man sedan gå till sill och andra förrätter 🙂 Nu är det ganska precis fem år sedan jag sist åkte med Cinderella men jag har många fina minnen 😀 Vad bra att er chaufför kunde guida er under en rundtur i Stockholm.
  Kram

 12. Svara

  Ninni

  5 maj 2019

  Är de så noga vid kryssningarna också? Jag drabbades av att ha bytt efternamn när jag skulle på en resa med mina föräldrar och hade det gamla efternamnet kvar i passet. Vi hade tack och lov reseföretagets ägare med så allt ordnades upp så resten av resan fick jag begagna mitt gamla efternamn igen. Tur att inte exet visste det. 😀
  Hade ni en lugn tur på havet hem? Jag tänkte mycket på dig då eftersom vi hade rätt blåsigt här just den dagen.
  Härligt att få komma ut på en tur så där. Vi borde ta en resa vi med men då ska det helst vara varmt och gôtt så vi kan sitta ute mycket eftersom vi varken dansar eller är roade av de starka dryckerna. 🙂
  Var det Cinderella du åkte med? Vi brukar åka med Birka Princess, eftersom de är de som har bra bussförbindelser för oss häromkring, så jag har inte testat någon annan båt.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 48
 • 172
 • 1 654 295
 • 5 125
 • 66 098
Sök här