Bloggen Livets glädjeämnen!

Valborgsafton och Glada Vappen

Av
den
30 april 2019

Här sitter jag nyduschad, klockan är strax nio och ortsborna samlas kring rishögen som skulle bli kvällens majbrasa.
Huruvida det blev brasa eller ej vet jag inte, eldningsförbudet upphörde i förmiddags, efter att vi fått en millimeter regn inatt, men jag tror att man valde att inte tända bålet.
Jag hoppas man också väljer att avstå fyrverkeriet.
Exet har hämtat Blinka, och jag är nästan klar med packningen.
Hur svårt kan det vara att packa för två dagar?
Jättesvårt om ni frågar mig…På bussen vill man ha något bekvämt som inte klämmer och stramar eller skrynklar.
Temperaturen ska ju sjunka med tiotalet grader mot hur det har varit, så lite varmare kläder kan också behövas.
Och avdelningen skor ska vi inte ens prata om! Jag har numera inga “fin-skor” fast jag är fin-ska, hahaha
Allt löser sig…men det märks att jag är totalt otränad i att resa.

Senaste dagarna har jag under promenaderna fotat massor, grönskan har fullkomligt exploderat, och jag har nog aldrig sett sådana mängder med vitsippor!
Här kommer ett axplock Valborg till ära!

Vädret har lockat många ut i motionsspåret, hej vad det gick undan här!

En hurtbulle till…

Blinka njöt också av att springa en runda

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  30 april 2019

  Här valde dom att inte tända brasan i kväll, så det blev en hemmakväll för oss, hellre det än gräsbrand!
  Underbara bilder, Paula. Ha det så trevligt nu på din resa, kram på’re

 2. Svara

  Ninni

  30 april 2019

  Jag ser ingen rök i de närmaste omgivningarna så jag tror de flesta är smarta nog att strunta i att elda. Vi har inte ens fått en millimeter regn här så det är nog torrt som fnöske i markerna.
  Härliga vårbilder! Jag följer våren mest i vår trädgård men fick ut på en tur med taxi igår med pappa till hans tandläkare i kommunens största ort. Jag hann hem och kasta i mig lite mat innan mor och jag åkte på anhörigträff.
  Mamma har backat lite tokigt med bilen (svängde för tidigt) så en stolpe slet lös fronten på hennes bil så den står på verkstan så vi får köra henne när så behövs.
  Ikväll har vi haft mina barn och barnbarnet här på mat. Några timmars samvaro blev det. Min mamma orkade inte komma, tyvärr. Vi gjorde en kycklinggryta i wokpannan som alla tyckte om utom barnbarnet. Ungar brukar sällan vilja äta grytor av olika slag, de vill se vad det är de äter så allt ska helst vara i olika skålar – inte ihopblandat. Men glass som efterrätt gick hem i alla fall. 🙂
  Jag hoppas du får en riktigt härlig tur med mycket god mat och gott att dricka.
  Kram.

 3. Svara

  BP

  30 april 2019

  Vilken bildkavalkad! Liknande “förhållanden” här faktiskt. Tycker till och med att Säfsen har kommit aningen längre än nollåttalandet med naturens explosion.

  Vi kollade faktiskt årets minibrasa som ligger 30 meter bort från var vi bor. Många brasor var inställda på grund av brandrisk, och detta trots att vi också fick några regndroppar i eftermiddags. Ska blogga om minibrasan imorgon.

  Strunt i kläder. Eller ja, om du vill klä upp dig så är det ju en annan sak. Här är det ju bara jeans, t-shirt och hood som används så jag har inga problem med att välja kläder;-)

  Nu önskar jag dig en toppen resa till vappenland, eller nej, Åland tillhör ju inte Finland eller hur det nu var;-) Trevlig Valborg!

 4. Svara

  Ditte

  30 april 2019

  Så fint det är hos dig! Och alla dessa vackra vitsippor! Härliga bilder. Vad gäller brasa har jag inte haft en tanke på någon utan vi har varit ute med vänner på Söder och ätit middag. Och på en restaurang där hundar är varmt välkomna, “Lokes”. En mysig kvarterskorg dit vi går då och då.
  Vad gäller din packning får du nog ihop det. Och jag önskar dig en jättefin resa.
  Kram!

 5. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ?

  30 april 2019

  Men du vilka vackra bilder du fångat där på dina promenader med kameran 🙂 . Usch då ska det bli kallt igen? Det tycker jag inte känns jättekul får jag medge 😉

 6. Svara

  Karin Eklund

  1 maj 2019

  Du har fångat de sista självande minuterna av april och det med bravur. Du är en hejare på att ta naturbilder Paula. Nu stiger du förmodligen upp efter att ha “landat” i Mariehamn en kort stund och ska gå för att äta frukost. Hoppas resan har varit fin så här långt och att överfarten till Stockholm blir fin. Nu just i skrivande stund kl. 7 åländsk tid, så är vädret skapligt bra men jag ser att moln tornar upp sig norrifrån.
  Njut av kryssningen i bekväma skor!
  Ha en fin första maj!

 7. Svara

  Gun-San

  1 maj 2019

  Härliga bilder, saknar landet och skogen när jag ser dom, då vi bodde i Ronneby hade vi underbar bokskog med massor av vitsippor på marken.
  Njut av resan ?

 8. Svara

  Ama de casa

  1 maj 2019

  Vilka härliga bilder du bjussar på! 🙂

  Hoppas nu att du har lyckats packa rätt så att du är packad och glad och får en härlig tripp! 😀

  Ha en fin första maj!

 9. Svara

  miatankar

  1 maj 2019

  Härliga tider när våren gör intåg och du verkar njuta av det.

 10. Svara

  Marie i Skrifvarstugan

  1 maj 2019

  Härliga vårbilder som det sprakar vår om. Så fint du har fotat dessa ! Och hundbilden blev jag riktigt kär i. 🙂 Så gullig vovve ! Ja ormar är man alltid rädd för när man är hundägare.
  Ha en skön 1 Maj !

 11. Svara

  Kicki

  1 maj 2019

  Huruvida det eldades eller inte vet jag inte, men fy satan vad det smällde runt 22-snåret.
  Tur att mina hundar är opåverkade, även om Maya skällde på smällandet ett tag, jag förstår henne.
  Vart bär det av för dig i dagarna två?
  Ha det så skönt!
  Vackra bilder som vanligt. Haven av vitsippor är verkligen en fröjd för ögat nu.
  Kram

 12. Svara

  kersko

  1 maj 2019

  Vi såg ingen eld. Valde att stanna inne så jag vet inte om de tände på eller ej. Att packa är en konst som jag inte riktigt behärskar, tar alltid med alldeles för mycket när jag ska åka någonstans. Trevlig resa.
  Kram

 13. Svara

  "LillaSyster"

  1 maj 2019

  Inga eldar här, totalt eldningsförbud och det tycker jag är helt rätt. Skogsbrand har ju rasat bara några mil härifrån i flera dagar. Att packa för två dagar eller för tre veckor…. alltid lika svårt att veta….det beror ju på vädret. Hoppas att du haft det riktigt trevligt. =) Kram

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 maj 2019

  Ja, här hos dig glittrar det i vattnet och grönskar i naturen. Underbart med mattor av vitsippor och jag blir glad när jag ser Blinka springa omkring och se härligt pigg ut 😀
  Vad spännande det ska bli att för höra om din kryssning senare. Jag har åkt kryssningsbåtarna till olika destinationer så många gånger men nu känns det svårt att komma iväg. Kul att åka med ett gäng och jag är säker på att ni får jättetrevligt.
  Kram

 15. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  1 maj 2019

  Tack för fina ord på min blogg! Visst är det tråkigt att inte ha kvar sin pappa, man har ju haft honom i hela sitt liv. Mamma har släkt och vänner nära, men de hade ju ändå varit gifta nära 68 år. Nog måste det vara konstigt även om förnuftet säger att det var bäst som skedde. Han hade varit väldigt sjuk länge. På tisdag är det begravning, sedan får det väl bli vardag igen.
  Hoppas du får en fin resa. Huvudsaken är väl att man har sköna skor!
  Kram

 16. Svara

  kajsalisasblogg

  1 maj 2019

  Tack detsamma, vilka härliga vårbilder, speciellt ljuset i vattenbilderna.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 160
 • 400
 • 1 717 098
 • 4 907
 • 63 146
Sök här