På friarstråt

Den här förklädda prinsen hittade jag ute på friarstråt mitt i vägen! Blinka nosade lite men tyckte inte han var värd att ägna någon uppmärksamhet…
Jag har haft min beskärda del av både grodor och prinsar så jag såg bara till att han kom över vägen oskadd…

I fredags morse vaknade jag vid 7-snåret av motorsågsmusik….Några jättar till träd höggs ner på allmänningen mitt emot mitt köksfönster

Helgen var lugn och tyst men igår morse upptäckte jag en ställning på baksidan av huset och det dröjde inte länge innan det började låta från ytterväggen.
Jodå, nu var det allt dags att börja skrapa fasaden inför målning.
Och vilket jobb, slitigt och tungt ser det ut, det är inte bara att kludda på lite ny färg inte..
Så nu vaknar jag några mornar alldeles i god tid, det låter faktiskt värre än när larmet går på mobilen, dessutom finns ingen snooze-knapp.
Det blir en annan färg på huset, dock inte den grå vi föreslagit utan gul.
Nå, bättre än bebisblå hur som helst!

Blinka och jag kan alltid fly in i blåbärsskogen när ljudnivån blir för hög!
Jag skulle få besked om hennes provsvar igår men ingen ringde. Nu ringde jag upp i morse och man lovade höra av sig, men klockan är strax fyra och ingen har ringt.
Synd, för jag går och är orolig och har en massa fjärilar i magen, förhoppningsvis i onödan, men ovissheten är ju alltid värst.

Jag hoppas snart höra ifrån dem och att alla värden är bra och vi får fortsätta vårt liv tillsammans ett tag till!

På de här häftiga trädgrenarna växer både gammal grå lav och nya illgröna blad, riktigt snygg kombo!

3

8 Comments:

 1. Stackars groda….tur att den åtminstone har NÅN som gillar den, visst är det hanen som sitter på ryggen?? Jaså, du gillar inte babyblått?? :) Nä, det blir nog bra med gult även om jag kan hålla med om att grått hade varit snyggt…. Underbar skog du har runt dig, kan du se om det blir några blåbär i år?? Kram på’re

 2. Sista bilden så cool. Kul med nymålat hus och du har helt rätt det är ett slitgöra att tvätta, skrapa, grunda och måla och här krävs ju extra arbete då det ska bytas kulör dessutom. Förstår att du är orolig för din ögonsten, jag håller tummarna för bra besked. Bra att du såg till att Prinsen klarade passagen över vägen. Själv skrämde jag upp två rådjur på morgonpromenaden. Kram

 3. Håller tummarna – HÅRT!!! – för braiga provsvar!

  Jag tycker nog att du kunde ha pussat på grodan – man vet ju aldrig… ;-)

 4. Så gulligt av dig att rädda grodan från att bli överkörd!
  Älskar att måla, men förarbetet hatar jag. Det gäller nog alla målningsarbeten. Men tänk så fint det blir sedan, och kostnadsfritt är det ju också. Gult är helt okej, betydligt bättre en bebisblå.
  Det är så himla synd att man skövlar alla träd. Det gör man här också. Väntar bara på att moder natur tar en gruvlig revansch.
  Hoppas innerligt att veterinären hör av sig snart. Ofta är det ju som så att det är ett positivt resultat som de kanske inte prioriterar att ringa om. Positivt som alltså är negativt på läkarspråk. Håller tummarna!

 5. Grodan smälter verkligen in i omgivningen, så fint att du räddade den över vägen. Håller också tummarna för bra provsvar, och tur ni kan fly in i skogen när ljudnivån blir för hög!

 6. Jag såg inte först att det tvar en groda utan trodde det var en sten. Men sen så. Så bra att du hjälpte den över vägen och kanske räddade du en prins. Ja, i varje fall en groda.
  Kul att husen ska målas och vad jag förstått är gult våren och sommarens färg så ni blir alltså riktigt “inne” Och om det nu inte blev grått så går ju gult bra. Förstår dock att det inte är ljudlöst innan allt blir klart. Skönt med skogen nära så du och djuren kan få lite lugn och ro.
  Hoppas och och håller tummarna för att Blinkas provsvar är bra.
  Tack för den fina promenaden i din närmiljö. Uppskattades verkligen.
  Kram!

 7. Hoppas du fått svar nu – det är så jobbigt att inte veta … håller tummarna att svaren är bra.
  Tur du inte pussade på paddan! Grodor kan bli prinsar, men paddor … ja, inte vet jag, men man ska inte pussa på dem i alla fall. Blinka är klok – hon vet nog att deras hud är giftig …
  Underbara bilder – så fint med Blinka i grönskan och den med skägglaven är urläcker!
  Kram

 8. Jag hoppas och håller tummarna för Blinkas skull. Det kanske var tur att hon inte pussade för mycket på paddan för paddprinsar ska man nog akta sig för. Det hade kanske blivit en paddvovve och hur det skulle sluta vet man ju inte ;) Snällt av dig att flytta på den och innan dess fick du till en jättefin bild.
  Det är jättejobbigt under tiden hantverkare gör sitt jobb men oj, vad fint det kommer att bli och du kommer att sitta där och njuta av den fina fasaden :)
  Kram

Kommentera