Bloggen

På skojakt..

Av
den
6 april 2013

Igår var det oundvikligt, jag behövde desperat ett par nya skor!
Här i byn är trottoarer och cykelvägar nu rena och torra, vem vill då klampa omkring i ett par vinterstövlar som dessutom kräver ett par tjocka ullsockor i för att passa på foten!

Utbudet i Ludvika är inte så stort men jag handlar gärna där för att dra mitt strå till stacken för att affärerna på mindre orter ska överleva.
Priset var ett bekymmer, ett par bra skor att gå omkring i skog och mark i kostar många slantar

planka

Och min plånbok ser ut såhär, det ekar i den!

Men när jag provat mig igenom ett antal par i olika prisklasser och olika butiker stod det klart att ska jag ha skor som ger stöd åt foten och är bekväm, ja då kostar det.

skor

Hem kom jag med ett par fot-riktiga goretex-skor inköpta på Intersport som hade utmärkt service och urtrevlig personal. Skorna var reade, från 1200 till 800 bagis men jag hoppas de är värda varenda krona så mycket som jag är ute och går!

lekomberg1

Med nya dojorna på fötterna åkte vi så hemåt, men inte direkt, vi hade ju pälsklingar med som skulle rastas.
Därför åkte vi upp till utsiktsplatsen vid Lekomberg

lekomberg2

Här är utsikten över Väsman inte fy skam! Däremot var väglaget inte det bästa och det hade varit klokare att behålla de gamla kängorna på..

lekomberg3

Man spar många slantar genom att ha matsäck med sig, här “fikar” vi med macka, vatten och alkoholfri lättöl

lekomberg4

Jyckarna då, ja dom fick en skål med vatten! Inte konstigt de ser lite missnöjda ut där de får stå kopplade i snömodden!

Idag blåser det friskt och den ofodrade vårjackan får stå tillbaka för den varmare fleecejackan. För ut ska vi förstås, idag blir det ett besök hos lammen i Tyfors!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Eva

  6 april 2013

  Blir intressant att höra vad Du tycker om Dina Goretexskor fortsättningsvis Paula.
  Jag skulle absolut behöva resonera/köpa som Du, med tanke på ben, fötter och kroppens alla lustigheter, men det slutar alltid med att jag köper flera par billigare joggingskor istället…

  Så härliga omgivningar ni har.
  Tycker att jag andas lättare bara jag ser på Dina fina foton.

  Kramen,Eva

 2. Svara

  Barbro Z

  6 april 2013

  Jag är nog lik Eva jag. Köper billigt och fler allt eftersom. ICA Maxi är favoriten när de rear. Deras märke “mywear” passar tydligen mina fossingar perfekt. Tur när man har möjligheten att ta till vara det som bjuds ibland.
  Sedan måste jag hålla med Sylvia om att du är jätteduktig på att marknadsföra dina omgivningar. Alltid lika härliga naturfoton och dina pälsklingsbilder gör ju att man blir längtansfull av bara den. Hoppas nu bara att Torsten kryar på sig igen.
  Kramis

 3. Svara

  annette

  6 april 2013

  Bra att Du trots “tom” plånbok köpte ett par bra skor, det är ju det viktigaste egentligen, själv är jag behäftad med mycket fotproblem efter att sprungit långdistans på den tid det begav sig, måste fixa fotbäddar vartannat år och stabila skor.
  Dina skor var dessutom snygga.
  Så många underbara platser Ni har i Er omgivning, och så hittade Ni ju verkligen en vacker plats att rasta på, klart billigare och många ggr godare med egen matsäck, själv dålig på att ta med, brukar bli en flaska vatten och så svimmar jag nästan av hunger innan jag kommer hem;)
  Här blåser det kallt idag, känns som om det skall kunna bli snö, eller också stannar den uppe hos Er;) Fast jag tycker synd om ER som skall behöva se eländet!!
  Kramen

 4. Svara

  lisa

  6 april 2013

  Jag har också Goretexskor. Dom är så bra, för man blir inte våt om fötterna. Och har man artros så är dom perfekta. Får inte klämma någonstans. Va vackert ni har det runtomkring. Så klart att voffarna gillar att springa runt i så fina omgivningar.Ha en härlig lördagkväll. Kram Lisa.

 5. Svara

  soffie

  6 april 2013

  så vackert det är där men brrr va kallt det har varit hos mej idag… jag som hade tänkt att sitta å sola mej men det blåste nordanvinden här, jättefina bilder,kramen

 6. Svara

  Ninni

  6 april 2013

  Du ser ut att ha fått tag i rejäla skor! Det är bra.
  Vilken underbar utsikt! Där hade jag velat vara med. 🙂
  Matsäck är otroligt bra att ha med sig och det sparar man massor med pengar på. Jag försöker att vi ska ta med oss när vi är ute och åker och ska vi längre sträckor så är det ok för sambon men han har inte fattat vitsen riktigt då vi ska bara på korta turer. Sen ska han ju helst ha en flaska cola i bilen också så jag ska nog se till att köpa ett gäng såna på affärn för det är betydligt billiagare att köpa sånt där än på macken. Jag är ju van att leva på lite pengar men han är inte van det och har svårt att se var man kan spara. För är man sjukskriven eller har sjukersättning så gäller det att strypa åt allt vad man kan.
  Kramen.

 7. Svara

  Menageriet

  6 april 2013

  Det är hutlöst dyrt med bra skor, men Du hade ju tur! 😀
  Jag har ett par joggingskor som jag köpte för ca 20 år sen för runt 800 kr och dom håller än. Hoppas jag! :mrgreen:
  Vilken underbar utsikt! Sånt saknar jag. Att kunna se miltals bort. Vet Du att indianer och norrlänningar har något spejande i blicken p.g.a. att dom är vana att se låååångt?
  Hoppas att det löser sig med Torsten?
  Önskar Er en lika fin dag imorgon! Kram 🙂

 8. Svara

  Annica

  7 april 2013

  Det är viktigt med bra skor, det har jag fått lära mig dden hårda vägen. Tidigare var jag alltid snål och köpte billigt “skit” som sedan ledde till problem med fötter och knän. Ska man bara ha skor för kortare stunder kan man ju köpa billigt, men ska man använda dem flitigt bör man satsa på bra kvalitet. Hoppas du blir nöjd med skorna!
  Vad härligt ni ser ut att ha det på era små utflykter, och utsikten är underbar!
  Hoppas du får en fin söndag!
  Kram Annica

 9. Svara

  malin

  7 april 2013

  Bra skor är jätteviktigt, det är inte kul när fötterna säckar ihop och slits. Hoppas att du blir nöjd med dina skor och att dem är värda priset.

  Kram

 10. Svara

  Kicki

  7 april 2013

  Lycka till med nya skorna. Visst är det hopplöst att dom ska behöva vara så dyra. Berra är i ett skriande behov av ett par nya fotriktiga skor. så han inte får så ont när han går.
  Kramen

 11. Svara

  Christina

  7 april 2013

  Bra skor att ha på fötterna är viktigt 😉
  Eftersom jag arbetar med skor så har jag ju förmånen att norpa åt mig i förväg när jag veta att det ska reas ut.Gjort många fnd till familgen.För att inte tala om vilka fynd jag handlat till Sofia.
  Fast nu blev jag påmind av att jag också behöver nya vårskor,fast tyvärr så har vi ju inget på rea just nu så jag får allt också betala fullpris 😡

 12. Svara

  Mia

  7 april 2013

  Usch ja, vad bra skor är dyra! Men det kan det vara värt… Hoppas verkligen att dom håller “måttet”!
  Här snöar det idag och har så gjort sen igår…jo, det ÄR april, jag vet, men nu är jag nöjd, det behöver inte kommer mer!
  Svar på din fråga: Nästa helg så kommer min systerdotter hit, så det bli ingen dejt med älsklingen…två veckor att vänta och längta… 😐
  Dessutom är jag som jag är, oroar mig för att han inte trivdes här hos mig, tror att han ska avbryta, ja sån är jag! Fasen vad jobbigt! Men Robert gav honom full poäng i alla fall! Enkel, lätt att umgås med osv…
  Den 11:e maj åker vi till Kroatien, det är ju bokat, så han kan inte avboka det 😉
  Kram fina Paula!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 143
 • 440
 • 1 628 012
 • 5 074
 • 65 433
Sök här