Paulas grymma lammcurry

Gillar du som jag lammkött och heta kryddor då blir detta en klar favorit!

Receptet räcker till 6 personer

1 kg benfri lammstek
4 msk currypulver
3 krossade vitlöksklyftor
1 stor hackad lök
1 tsk timjan
3 lagerblad
1 tsk kryddpeppar
2 msk olja
9 dl god köttbuljong
1 finhackad chili (ta ur fröna för mildare smak)

Blanda curry, vitlök, lök, timjan, lagerblad, peppar och olja i en skål. Putsa köttet fritt från fett och senor, bita i stora bitar, ca 5cm. Lägg i köttet, ner med händerna och knåda runt så marinaden kommer åt köttet ordentligt.
Gå och lägg dig!

Nästa dag steker du köttet i omgångar i en teflonpanna om du som jag vill hålla igen på fettet, annars steker du köttet i smör i en gjutjärnspanna. Rör om under stekningen och stek så alla ytor får färg. Lägg över i en stekgryta, häll på buljong och ha i chilin, koka upp, sänk värmen och sjud sakta 1½ timme, då är köttet så mört så du inte ens behöver en kniv.
Jag serverade grytan med basmatiris blandat med majskorn.
Lycka till!

0

12 Comments:

 1. Tackar för det recptet alltid lika roligt med nya maträtter:).

  Häller med dig om att det är super med sociala medier där man kan välja själv när man vill ha kontakt och att ha kontakt med människor som på bloggen som man inte skulle träffats annars. Det är kul det:)! jag har inte facebook men har haft det typ i några månader men kanske jag ska skaffa mig en igen för det är ju roligt att läsa vad andra pysslar med.
  Ha nu en fin kväll!
  Kramar

 2. Det ser grymt gott ut. Vi ska festa med goda ostar ikväll och kött som gubben rökt så det blev bara lunch för vår del
  Lite annorlunda blev den. Vi hade älgskav över sedan i går kväll så jag gjorde en omelett i stekpannan och fyllde sedan med köttet . Gjorde som en rulle
  Det blev riktigt gott
  Jag har en gång blandat köttfärs i äggsmeten men tvi vale så hemskt det blev, det liksom skar sig

 3. Men hallå!!!!Det receptet knycker jag bums…låter hur gott som helst. Tackar, tackar. Och ha en trevlig lördagskväll i pörtet :smile:
  Kram

 4. Är säkert väldigt gott om man gillar lammkött…
  Det gör inte jag, så avstår min portion till den som älskar det :))

  Men receptet går säkert att användas på tex kyckling med :)

  Kram Synnöve. :mrgreen:

 5. Jag är ju ingen köttätare och det där receptet ser inte ut att vara något som jag kan göra en vegetarisk variant på, men det låter och ser gott ut. Finns ju rätt mycket qournprodukter som jag använder mig utav istället för kött, men mest äter vi fisk här hemma.

  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kramisar!

 6. Men hallå! Det där tar ju två dagar att laga!! Sådan framförhållning har sällan jag. Säkert blir resultatet så mycket bättre förstås. Idag har vi ätit fisk i ugn, med ett så superenkelt recept att man inte törs berätta det :lol:
  Kram

 7. Guuuuud vad gott det låter och ser ut.Jag snor receptet utan att fråga,tsss!
  Läste om dina stackars fingrar,,,,aj,aj,aj ser verkligen ut att svida,brrr!Behåll vantarna på…lova!? “Fisen knycker jag också och sparar i min roligt-mapp när jag skrattat färdigt,hahahaha! Sååå klockrent bra !

  Hoppas ni har en skön söndag i Pörtet,kram till er alla :smile:

 8. Hej bästa Paula!
  Jag sökte på “tjälknöl fransyska” och du kom upp på förslag nr 2 på Google!
  Så nu är receptet utskrivet och ska tillagas till torsdag när jag bjudit hem kollegorna på pensionärsfest :) Efter den kvällen har jag bara 5 arbetsdagar kvar.

  Och här hittar jag ett läckert recept till, just när jag har så mycket lamm i frysen! Toppen!
  Ha en skön söndag!
  Kram!

 9. Jag är ju inte heller nån älskare av lammkött, men detta går säkert lika bra med vilket annat kött som helst…åsså gillar jag den där meningen: Gå och lägg dig ;-)
  Jaaaa, mina ungdomar (35 o 37 år) är sååå förälskade, me like!!! :lol:

 10. Ok för lammkött, men vi äter det inte ofta, men lessen att säga det, men det där såg ju ut som nåt hunden lagt ut på mattan ;-) (förlåt)
  Men jag är imponerad av att du lägger ner så mycket arbete på att laga nyttig och varierande kost.
  I.o.f.s. har jag gjort en Tai inspirerad kyckliggryta idag, med bl.a. currypasta och kokosmjölk. Det är nog det mest avancerade jag ger mig på.
  Kramen!

 11. Men vad det ser gott ut! Nu vägrar ju min sambo att äta lammkött. Ska jag byta ut lammköttet mot annat kött eller ska jag köpa lammkött och låtsas inför honom att det är annat kött??? ;-)

 12. Nu ligger lammet i marinaden! Trevligt recept, jag gillar det på mitten, där man uppmanas gå och lägga sig! :)
  Ang mitt bloggande så ska jag uppdatera mina bilder varje dag när jag gått i pension, om en vecka. Idag efitar jag! Kram!

Kommentera