Bloggen

Pekfingervalsen..

Av
den
18 juli 2014

Precis som dottern skrev så kan jag inte låta bli….men, det är ju inte mycket jag kan uträtta, bli lätt uttråkad av bara läsning o kryss.
Ni får ha överseende med stavfel o andra brister..
Men nu tänker jag ta det från början! 😉

0715e

Blinka o jag är ute för att plocka smultron men jag upptäcker snart att de är små o torra medan risen lyser av stora glänsande blåbär så jag byter snabbt inriktning…o då är olyckan framme! 😥

Den dumma pinnen sticker upp ur ingenstans o hamnar mellan mina bara tår o sandalen….jag faller huvudstupa o med bärhinken i vänster hand så bli det höger som tar emot stöten.
TÄNK ÄNDÅ ATT JAG HADE SINNESNÄRVARO NO ATT TA ETT FOTO medan jag låg där… 😀

Jag fattade nog att det gått illa för smärtan var så stark att jag var spyfärdig,men jag kravlade mig upp, lämnade de utspillda bären, kopplade upp Blinka o traskade de två kilometrarna hem sakta o försiktigt.

Väl hemma tar jag en titt i spegeln..

1407a

..o ser att armbågen ser onaturlig ut. Vad gör jag nu?
jo slår en signal till exet för att höra var han befinner sig o när han hör mig säga “jag har nog brutit armen” sätter han sig o kör hem till mig fån Värmland. :thumbsup:

Vi är osäkra på om vi kommer att bli mottagna i Ludvika som inte länge har någon akutmottagning, men istället står det “jourmottagning” på skyltarna o vi får komma in på direkten! 😡

Armbågen röntgas o bilderna skickas till ortopeden i Falun för bedömning.
En stund senare får jag domen, “ur led och bruten, åk direkt vidare till Falun.. :oki:

Nu bestämmer vi att Hasse åker hem o tar hand om Blinka o jag åker sjuktransport.

0715c

I Falun möts jag av dotter o barnbarn, en glad överraskning, o nu får jag sällskap in på akuten där jag pumpas full med morfin för att läkaren ska kunna justera armbågen i rätt läe igen.

0715g

Medan jag ligger där på den nybyggda akutmottagningen undrar jag vad det är för blaffor i taket ❗ o måste förstås ta reda på det 8)

0715f

Jo man hade fått förslag om att i taket få något att vila blicken på då man låg där o mådde pyton.. :ehum: men om nu dessa var så upplyftande kan väl diskuteras 😆

Nu uppkom nästa problem, man behövde ta flera röntgenbilder men det räckte inte med de vanliga utan 3D o den apparaten var inte i bruk kvällstid. Jag kunde få åka hem men bara för att återkomma nästa morgon :help:

Det lät inte rimligt så det skulle ordnas en bädd åt mig, me si det fanns inga platser, Semestertid, stängda avdelningar färre platser, ja allt det man läst om i tidningen visade sig nu vara verklighet. :angry:
Men vi kom på en utmärkt idé, en säng på patienthotellet!
Jag behövde ju ingen tillsyn så det fungerade bra, somnade med ett nylagt gips om armen.

DEnya bilerna nästa dag visade att jag dels hade rejält med gamla förslitningsskador, o dels benbitar som lossnat i stöten, men att armbågen nu satt i rätt läge o att den första veckan skulle vara mycket kritisk.
Det var nu jag fick veta att prognosen inte var bra, jag skulle inte räkna med att återfå full rörlighet i armen 😯

Nå,nu tar vi ett steg i taget jag fick samma besked efter mii benbrott o det stämde dessvärre men har ändå inte sänkt min livskvalitet nämnvärt tycker jag, det hindrar mi från att cykla o åka skidor men jag kan ju gå ! 😉

Nu gott folk får det räcka för idag, eb riktig skitdag har det varit då jag känt mig ledbruten från topp till tå..

0715h

Tur i oturen att jag inte var barbent då jag slog knäna i gruset.

Bloggrunda påbörjas imorrn, men det tar tid, så hav tålamod o tack för alla peppningar ! :thumbsup:

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  Eva

  18 juli 2014

  Åh Paula vad jobbigt, jag lider med dig. Hoppas allt ska lösa sig till det bästa. Styrkekramar från Eva

 2. Svara

  Sylvia

  18 juli 2014

  Så roligt att du orkar skriva på bloggen i alla fall. Så lätt olyckan är framme. Skrattar lite åt din sinnesnärvaro att ta bilder mitt i eländet. Nu får du trotsa prognosen och jobba på för att komma tillbaka även om det blir kämpigt. Hejar på dig!

 3. Svara

  Gunnel

  18 juli 2014

  Så kul att höra från dig. Hur ont du än hade så blev det en bild. Allt för bloggen! Du verkar vara en riktig tuffing så du fixar säkert detta med. Kram från mig i Skåne.

 4. Svara

  Saija

  18 juli 2014

  Men vad faaan! Tog du inte med dig bären hem? :help:
  Jag som trodde jag skulle få en massa blåbär på tisdag? Hihi :love:

 5. Svara

  Bia

  18 juli 2014

  Å, så glad jag blir ändå!
  Tur att det är en finnkärring som prövas 🙂 , för då tänker jag “finländsk sisu” och
  enligt Wikipedia står det för “kampvilja, envis uthållighet, ilska, att aldrig ge upp.
  Sägs ibland vara typiskt för det finska folklynnet.”

  Skickar famnen full med kramar, för det kan du behöva!
  Kram på dig!

 6. Svara

  Mia

  18 juli 2014

  Åh Paula, Paula…. Tänk vad saker o ting kan förändras på en sekund eller två….men jag hoppas verkligen att det läker tillfredställande (finns det ett annat ord?). Kanske du kan varva korsord och läsning med lite friidrott nu??
  Oj, vad jag lider med dig! Kram finaste :love: :love:

 7. Svara

  Doris Adamsdóttir

  18 juli 2014

  Usch stackars dig men att du skulle få för dig att fota var ju helt fantastiskt 🙂 !
  Sköt om dig, kram

 8. Svara

  åsa

  18 juli 2014

  Ja, vad ska man säga..
  Du har ju en jädrans otur, men det är för väl att du har ditt finska “sisu” att ta till och att fota eländet, det ska väl vara du till det! 😉
  Var rädd om dig!
  Ha dé!/Kram

 9. Svara

  Agneta

  18 juli 2014

  Men din stackare! Och så detta med sommarstängt och inga bäddar, jag blir så oerhört trött när jag hör det. Det är inte klokt, hur har det kunnat bli så. På sommaren slår vi oss ju och blir sjuka lika mycket som om vintern, och dessutom har vi turister som också behövs ta om hand.

  Och när man faller, det går ju så fort man förstår inte hur man hamnade där. Hoppas nu att dom hittar benflisor och kan fixa till det här ordentligt så du kommer ut i skogen igen.

  Och den blå pricken var ju inte så upplyftande direkt. Min tandläkare har kristaller hängande och min gynekolog har stora fina kort från skärgårdarna runt vårt land…..

  Jag slog mig ju i maj, föll handlöst, båda fötterna fastnade i en evakueringslucka på en färja i Norge och jag föll handlöst på höger axel. Och mig har dom inte riktigt fått ordning på ännu, Jag röntgades för miljonte gången i onsdags…..och ont som attan har jag.

  Vi får krya på oss! Krya på dig ordentligt och vila!

  Agneta kram

 10. Svara

  britten

  18 juli 2014

  Diagnoser kan bli fel…jag har en kollega som slog sönderbränd axel för ett år sedan….kommer aldrig mera att kunna jobba…löd domen då.
  Idag är hon tillbaks på 70 %….stor kram min vän och tappa inte sugen

 11. Svara

  Nette Cecilia

  18 juli 2014

  :help: :hmm: Men vilka fruktansvärda saker du råkat ut för ,hoppas det ordnar sig till det bästa ,kram Nette

 12. Svara

  Ninni

  18 juli 2014

  Det är ett hälsike när man fastnar med foten i nåt så där. Gjorde så jag med då jag slog min axel ur led för sådär 100 år sen (känns det som) men jag minns att det gjorde fruktansvärt ont.
  Du lär vara otroligt smärttålig då du t.o.m. tar en bild på kvisteländet istället för att oja dig för vad ont det gör. Och sen GÅR 2 KM!!! Du är ju otrolig!!!
  Knäna såg inte så vidare ut heller med de skrapsåren så nog var det tur att du inte var barbent.
  Jag hoppas verkligen att armen blir återställd och framför allt att du slipper ha värk i den sen när det läkt färdigt.
  Kram på dig “stålkvinnan”. 😉

 13. Svara

  Kersti

  18 juli 2014

  Kära nån vilken otur du har. Hoppas nu att de kan fixa till dig så att du inte förlorar rörlighet arme.n. Håller alla tummar jag kan. Karmar i mängd från Enskede

 14. Svara

  Ullis

  19 juli 2014

  Krya på dig!

 15. Svara

  Ragnvi

  19 juli 2014

  Pekfingervalsen duger gott den! Skönt att höra ifrån dig! Usch vad jag lider med dig!
  Styrkekramar!
  Ragnvi

 16. Svara

  "LillaSyster"

  19 juli 2014

  Tänk vad en sketen liten pinne kan ställa till det. Stackars dig. Men blicka framåt……. ingeting är omöjligt som Gunde säger. Du vet att på vilja kommer man långt! Det är så man får tänka när man är långt ner på stegen. Men upp ska du och jag tror nog att vi är många till att peppa dig på vägen tillbaka! Många varma kramar

 17. Svara

  Charlotta

  20 juli 2014

  Det går inte att förstå hur ont du måste ha. Jag har en jobbarkompis som bröt armbågen för ett par månader sedan, hon kommer att tvingas till sjukgymnastik resten av livet. Men du skulle sett hur lycklig hon var när hon berättade att hon lyckats nudda näsan för första gången. :)) Det finns hopp, men armbågsbrott är nog bland det svåraste att få ihop på rätt sätt. Vi håller alla tummar och tänker på dig. Och beundrar din inställning att inte låta detta bryta ner dig. :))
  Kramar i massor!

 18. Svara

  Gunvor

  20 juli 2014

  Men stackars dej!! Vilken eländig otur du har. Och tänk hur det i semestertider. Man får inte bli sjuk då. Det är hemskt hur det är och lika överallt verkar det som. Jag är så glad o tacksam att jag varit så frisk som jag är nu och har varit så länge.. flera månader. Den är tydligen bra den här medicinen jag äter.

  Nu ska du ta det lugnt o vila. Hoppas att dom kan rätta till dej nu så ordnar det sej nog! Sänder en massa styrkekramar jag också!

 19. Svara

  Kicki

  20 juli 2014

  Förlåt att jag ler i eländet, men att ta kort på pinnjäveln mitt när du ligger där i smärtan.
  Hoppas att läkarna har fel och du blir helt återställd. Pekfingervals får väl duga ett tag.
  Triss provade att dra min axel ur led igår på utställningen, då hon gjorde ett tvärryck mot en hund som passerade för nära (i hennes tycke för nära).
  Jag höll på att packa ihop och höll bara i kopplet utan att ha koll på henne. Så klart var det min högra opererade axel, så jag kan inte få upp armen över huvudhöjd. Hänga tvätt är inte att tänka på just nu.
  Kramen

 20. Svara

  Gun Wiik Pils

  20 juli 2014

  Se där visste väl att sisun aldrig sinar, håller med om att ta foto på pinnen det var verkligen att ta vara på dramatiken, tänkte du på bloggen? Tycker det värsta frånsett skadan är att du kanske inte kan plocka bär och svamp den här säsongen, det går väl sådär med vänstern, svamp kanske men bär?
  Bröt handleden för många år sen, kom hem från sjukhuset där jag jobbade en fredagseftermiddag, hade som vana att alltid duscha av mig sjukhusbacillerna när jag kom hem. Gick in i badrummet och konstaterade att mannen i huset ragit min handduk, vilket inte var första gången. Blöt och irriterad går jag ut i hallen där skåpet med nya handdukar är, går in i badrummet och förmodligen på grund av att jag är ilsken tänker jag inte på att jag lämnat blöta fotspår efter mig. Hann aldrig reagera innan jag ligger framför toan med bruten handled.
  Men nu till det roliga, mannen vill spjäla armen för jag måste hålla i den så den inte faller ner som en trasa och det gör ont. Så han ut till verkstaden hittar en liten skylt som i trä som nog kan passa, på den hade han snidat in Sigges han hade tänkt hänga den någonstans förmodligen.
  Sen är jag tillbaka på sjukhuset där jag jobbar och läkaren förstår inte hur jag hunnit hem och är tillbaka med bruten arm. Han hade ju precis gått rond på barnavdelningen där jag jobbade. Men vilket garv då han fick se brädan med ” Sigges” jag som trodde du var en självständig kvinna var hans kommentar! Den hamnade sedan på den stora tavlan på akuten som innehåller allt som läkarna plockat ut från diverse kroppsdelar på patienterna.

 21. Svara

  Christina

  21 juli 2014

  Åh,jag lider verkligen med dig ska du veta.Vet ju vilket helsike jag hade när jag bara bröt mitt högra lillfinger i höstas .Men jag måste erkänna att jag har fnissat åt att du tänkte på bloggen under all kallabalik.Med tanke på alla foton du tagit. 😉
  Jag hoppas verkligen det inte är så illavarslande som de förutspår.Men on det nu skulle vara det så är jag övertygad om att det inte kommer hindra dig i dina dagliga strapatser i framtiden!
  Kram Christina

 22. Svara

  Christina

  21 juli 2014

  Glömde skriva att de inte vet vad det blir för kön på bebisen.

 23. Svara

  Herr Nilssons Fru

  21 juli 2014

  Oj oj stackars lilla Paula – så dumt de kan bli emellanåt. Hoppas all läkning går fort o bra o att du rent av snart glömt hela grejen, för de e ju så vi gör, allt trist glöms o läggs i påse när de är över.
  Start ändå att kunna skriva, pekfingrar är ju aldrig att förakta 🙂
  Krya nu på dig
  Kramiz

 24. Svara

  TantGlad

  21 juli 2014

  Så mycket besvär en pinne kan ställa till det, men du verkar ha gott humör trots händelsen. Hoppas du känner dig bättre snart.
  En fin ny vecka får vi väl hoppas på, och att inget mer sånthär ska hända.
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 546
 • 562
 • 1 610 444
 • 5 044
 • 65 064
Sök här