Bloggen

en maratonlång dag..

Av
den
21 juli 2014

Efter en skitjobbig natt i förrgår bestämde jag mig igår morse för att kontakta sjukhuset.
Gipset spände över min svullna hand och behövde bytas ut..
Kort resumé:
– väntar 20 min. på sjukvårdsupplysningen 1177
– får rådet att i första hand åka till jourmottagningen i Ludvika “eftersom jag bodde så långt borta..”
– anländer ett par timmar senare till Ludvika, där jag genast får träffa -mottagningssköterska,-triagesköterska, -läkare. Läkaren klämmer på min arm o konstaterar fakta “vi har ju ingen röntgen på helgerna” så du måste åka vidare..
– Hallå, ska inte 1177 känna till detta?
– Nu får jag vänta på ny transport i två timmar på ett sjukhus där det inte går att få ens en kopp kaffe! Cafeterian stängd, kaffeautomat saknas, dock förbarmar sig de söta syrrorna över mig o jag får en kopp från personalrummet.. :coffee:
– anländer i Falun där dotter o barnbarn som vanligt 😉 plikttroget dyker upp för att muntra upp mig.
Det behövs, för nu börjar en lång väntan under vilken jag hulkande o gråtande försöker övertala personalen att klippa upp yttersta kanten på gipset, den som spänner så förtvivlat, men nix, doktorn måste först konsulteras…o man proppa istället i mig mera värkmedicin som inte gör någon nytta

0720b

..jag har puls i handen så det är ingen fara… :hmm:

Vid tiotiden (sju timmar senare)får jag äntligen ett ord med doktorn som ser till att jag bli av med gipset o kommer till röntgen

0720d

Det såg värre ut på undersidan men kunde inte vrida armen o fota..

Som tur var låg armbågen rätt o nytt gips lades på, som plåster på såren av en ung sammetsögd yngling runt vilka alla sköterskor samlades för att “hjälpa till” Jovisst anade man romantik i luften 😆

Kvart över elva klev jag så in i taxin för att påbörja hemfärden, bara för att imorgon bitti göra samma resa…dock utan stopp i Ludvika!
Nå, bättre jag blir plåtad en gång för mycket än för lite 😀

0720c

Att skiva tomater med en hand är inte det lättaste, men smaken på frukostmackorna var det inget fel på, i synnerhet när gårdagens måltider bestått av drickyoghurt (frukost), ostfralla (lunch) o Wasa knäckemacka från automaten (middag)

Saknar lillfisen kopiöst,

blinkaifalun

hon förgyller för närvarande tillvaron för min dotter, o framför allt hennes två hanhundar 8) där hon trippar fram nyklippt med rumpan bar!

Så länge äckelvärmen håller i sig får hon nog dessvärre stanna på kollo o återvända hem när det går att andas o börja gå små enarmspromenixer..

Idag fick jag hjälp av snällaste grannen att ta på mig ett duschskydd jag köpt på apoteket så jag för första gången på evigheter kunde tvätta av mig :thumbsup: och slapp förpesta luften på Äschökulla

Ha en fin vecka så hörs vi snart igen!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Sigge Svamphund

  21 juli 2014

  Men stackare Paula, nu måste det bara bli bättre för dej!!!!!!!!!

 2. Svara

  "LillaSyster"

  21 juli 2014

  Jaha vad ska man säga……. sjukvården i ett nötskal. Tur att det fanns lite snälla sköterskor i alla fall. Imorgon kanske du ska ta med termos så att du kan fika på vägen :ehh:
  Nu måste det ju bara bli bättre!! Jag håller tummarna för det i alla fall. Kram

 3. Svara

  Bia

  21 juli 2014

  Som om det inte räckte med ont för dig! All väntan och transporterna tar ju på krafterna också. Skönt att du slapp trycket på handen. Hoppas det bara går mot bättring nu! Kram/Bia

 4. Svara

  Mia

  21 juli 2014

  Käre nån så det har blivit!!! Och i den här äckelvärmen är inget roligt alls, å absolut inte i den situationen som du befinner dig i nu… Styrkekram till dig :love: :love:

 5. Svara

  soffie

  21 juli 2014

  pust vilken dag för dig å så idiotiskt att de skickade dej dit, ring till dem å säg till att så där kan de ju inte behandla folk, hoppas nu det inte trycker förmycket å det läker som det ska, usch stackars dej skickar dej massor av krya på dej kramar

 6. Svara

  Marja

  21 juli 2014

  Blir alldeles förskräckt när jag går in och läser allt du varit med om. Som om det inte räckte med vurpan och armbågsbrottet, så måste du fara fram och tillbaka och hit och dit och vänta utan mat och kaffe… En bild av semestersverige där patientens välmående verkligen inte kommer i första hand. Jag blir lite småarg… 😯
  Men du är ju finska och tålig och håller humöret uppe. 🙂 Tur att exet och dottern kunde hjälpa dig. Kramar försiktigt oc hoppas på snar bättring. 🙂

 7. Svara

  Nette Cecilia

  21 juli 2014

  👿 Sjukvården får den gubben ,tänk att världen stannar när det blir sommar och helg .känner till detta ,fy på sig vården och maten ska man ha med sig för sådant finns inteheller ,hoppas det går vägen för dig ,kram Nette :love:

 8. Svara

  Doris Adamsdóttir

  21 juli 2014

  Ja det påstås ju att man skulle behöva vara väl frisk för att orka med sjukhusbesök ( eller något liknande 😉 ), låter ju hemskt som du fick vänta och lida !
  Sköt om dig, kram

 9. Svara

  Anna

  21 juli 2014

  Usch va trist med ömmande hand/arm och bristande vård. Skönt att det löste sig till slut och att det fanns snälla sjuksyrror.

 10. Svara

  Gunvor

  21 juli 2014

  Usch!! Din stackare vad du får kämpa ochdenna sjukvård som är nu i semestertider ska man inte tala om! Lika överallt tror jag att det är. Tur man inte behöver besvära sjukhusen. Det känns som så..att man är till besvär när man är sjuk.
  Och som du får fara runt till olika ställen.Fy hur det är! Tur det finns några som bryr sej.
  Man blir ju ganska handikappad med bara en arm. Men hellre det än om det vore brutet ben som min dotters svärmor har. Men det är vad jag tycker. Jobbigt i vilket fall som helst.
  Krya på dej nu och var rädd om dej. Hoppas innerligt att det ordnar sej till det bättre! Kramar !

 11. Svara

  Anki

  22 juli 2014

  Lider med dig… hoppas nu det fixar sig och att du slipper den hemska smärtan…
  Tur att de snälla sjuksyrrorna bjöd dig på lite fika 🙂
  Ha det så gott du kan!
  Kram

 12. Svara

  Astrid

  22 juli 2014

  Ja nu får vi hoppas att det snart blir bättre så du kan ta dina hundpromenader
  Fast nu är det så varmt att mina hundar vägrar gå men idag tvingade jag dom att fortsätta
  Men sedan dom bajsat så vänder som “snytan” hemåt

 13. Svara

  Raija

  22 juli 2014

  Men vilken vurpa du drabbades av och så lätt hänt det är. Det gäller verkligen att tänka sig för var man sätter fötterna.

  Det verkar vara riktigt omständigt att bo lite utanför de större sjukhusen. Att behöva åka fram och tillbaka låter inte alls bra. Inte heller bra att det inte finns sängplatser när det behövs. Det är skrämmande hur sjukvården förändras till det sämre, för människorna. De skaffar en massa utrustning och dyra apparater, som säkert är bra, men drar in på allt annat i stället.

  Hoppas smärtan ger sig snabbt nu och att du blir bra i armen…kram

 14. Svara

  Kicki

  22 juli 2014

  Men vilken dålig stil att du dirigerades till Ludvika först. Lika dålig stil att ingen snabbt nog kunde klippa upp gipset lite, man måste ju vara blind för att inte se att det behövde göras omgående.
  Hoppas nu att det iaf läker som det ska.
  Kram/Kicki

 15. Svara

  Ninni

  22 juli 2014

  Nog är det väl bedrövligt att man ska behöva vänta så länge på en röntgen! Eller vad än det är när man får åka in akut. När vi var in med min far så fick han iaf kaffe och smörgås efter 6 timmars väntan. Mor och jag fick nöja oss med att dricka choklad från automaten i väntrummet (gratis) för att få oss en liten sockerkick så vi klarade resten av tiden.
  Hoppas det fungerar med gipset nu så det läker som det ska och så du blir av med eländet snart och kan spela Majong igen. 😉
  Kramen.

 16. Svara

  Mias Mix

  23 juli 2014

  Låter väldigt jobbigt. Jobbigt att ha ont, jobbigt att inte kunna göra allt som man är van vid. Jobbigt att vänta så länge. Hoppas du kryar på dig snart!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 206
 • 364
 • 1 627 643
 • 5 072
 • 65 414
Sök här