Bloggen

Pigg av groddar?

Av
den
23 oktober 2012

Blir man piggare av groddar tro?
Konstigt egentligen, det mesta i naturen vill ha sol och näring för att växa, men groddar, dom vill ha fukt och mörker

Alfalfagroddar sänker blodtryck och kolesterolvärde och minskar risken för hjärtsjukdom och diabetes, det får väl duga!
Det är enkelt att grodda själv, problemet är att bunken med groddarna ska stå mörkt, och då glömmer man lätt bort att skölja dem dagligen.

Måndagar i pörtet betyder soppkok, det blev en riktig Kajsa Warg-soppa med man tager hwad man hafver
Den äter jag av till lunch så länge den räcker, brukar bli tre-fyra dagar då man slipper fundera över vad man ska stoppa i magen.

Och vet ni, idag är det dags att fylla på D-vitamindepåerna, solen skiner!
Jag har redan varit på en timmes promenad men snart blir det en timme till.
Tänk ändå vad bra jag har det, jag kan utnyttja de dagar då det är fint väder, medan alla stackare som jobbar längtar till helgen och så får dom bara regn och rusk!

Sluttjatat, ut och fota höstvyer!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Loka

  23 oktober 2012

  Det låter gott 😉
  Det finns tillfällen när middagen blir ett hopkok och det brukar bli gott.

  Sv: Du har inte hunnit vara med i studiebytet? Jag började ju läsa idéhistoria men samma vecka fick jag veta att jag kommit in på sociologi i Kristianstad och eftersom det var det jag ville läsa så var det ingen lång fundering som behövdes. Hade helt glömt bort att jag stod som reserv!

  Kram tillbaka!

 2. Svara

  AprilSus

  23 oktober 2012

  Det är oftast när man får ta vad huset har, som man kokar ihop de godaste måltiderna. Jag är ingen recept människa! Oftast kokar jag ihop något som poppar upp i mitt huvud eller så använder jag mig av ett recept för att få en idé som jag sen ändå gör till mitt eget. 😳

  Här om kvällen fixade jag en pastasås på en vit grundsås, philadefia ost, tonfisk och räkor mm och den blev super god. Tyvärr skrev jag ju aldrig ner ett recept, så helt den samma kommer den ju troligen aldrig bli igen om jag skulle få för mig att försöka. Philadelfia ost är min nya stora favorit i matlagningen just nu. Den klickas ner i det mesta numera. 😉

  Groddar har jag aldrig riktigt fastnat för och är inget jag knappt ens tänkt på att tillföra i maten. Kanske värt att ge de små nyttiga filurerna en chans igen? Nu fick du mig att bli sugen på en god grönsakssoppa, men för det krävs det en del ingredienser som inte finns hemma just nu. Det kanske kan bli av till imorgon? Tack för tipset!

  Många kramisar!<3

 3. Svara

  Astrid

  23 oktober 2012

  Är groddar så nyttigt det visste jag inte. Jag som älskar dom men det blir inte så ofta jag äter dessa
  Det finns en snabb variant av soppa som faktiskt är gott också. En sådan där du har på bild krossade tomater en burk kokosmjölk en buljongtärning, sedan kan man ju krydda osv . Det blir gott och är snabbmat

 4. Svara

  annette

  23 oktober 2012

  Underbar bild på Ditt soppkok, skulle nog jag oxå göra om jag vore hemma lite mer, tänk så billigt jag skulle kunna leva då, ikväll höll jag på att svimma så hungrig var jag, gjorde något jag nästan aldrig gör, köpte en hamburgare på vägen hem.
  Allt är bra, bara så oerhört mycket just nu, så jag har inte ens hunnit sätta på datorn vissa dagar, kanske lättar till helgen!
  Njut av Din frihet och lust att vara ute!
  Kramen!
  annette

 5. Svara

  TT

  23 oktober 2012

  Bra med Kajsa Warg-metoden… så lagar jag nog oftast min mat, haha.
  Onekligen känns det lite orättvist att solen skiner när man är instängd i stadshuset… men men… man får kuta ut på lunchen och suga i sej vitaminer!

 6. Svara

  Mia

  24 oktober 2012

  D-vitamin är det allra bästa man kan få, fast det är ju ett hormon egentligen som vi behöver och inte kan får för mycket av…undrar hur många som lider brist av det efter den här sommaren?? Ganska många gissar jag…
  Så du kokar också soppa på en spik??? Det kan bli hur gott som helst *L*
  Kram på dig, fina Paula!

 7. Svara

  Kicki

  24 oktober 2012

  Dessvärre är jag ingen älskare av varken groddar eller bönor, tyvärr får man väl tillägga eftersom det är nyttigt. Soppa, enligt devisen man tager vad man haver, gör jag ganska ofta. Kycklingbuljong, lök och krossade tomater och lite pasta i är snabbvarianten.
  Det har varit kallt inatt, snart finns inga vackra höstfärger kvar att fotografera. Bäst jag tar med kameran ut och gör det idag.
  Kramen

 8. Svara

  BrittMarie

  24 oktober 2012

  Det verkar vara en bra idé det där att göra en veckans soppa. De går ju att variera ganska mycket också. Lergrytemat är jag också förtjust i. Som du säger måste den ju läggas i blöt, och sedan tar det lite tid. Väldigt gott brukar det bli i alla fall. Jag måste nog damma fram min till helgen. Hoppas du kommit igång nu i nya bostaden och att ni trivs bra där.
  Kram

 9. Svara

  Malin

  24 oktober 2012

  Allt bra med dig idag? 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 511
 • 369
 • 1 608 739
 • 5 041
 • 65 037
Sök här