Bloggen

Puh, hann hem till Nobelfesten

Av
den
11 december 2019

Hej hej, hörni, jag hinner inte med!

Hur kunde det bli så mycket i almanackan denna vecka!
Idag bestämdes att jag skulle kunna åka och hämta mina nya glasögon eftersom det var perfekt väder för en biltur till Värmland, -5 och sol!

Morgondagens väder utlovar nämligen busväder med mycket nederbörd som man inte riktigt vet om det blir i flytande eller fast form.

Var har vi hamnat nu när det första vi ser är en naken frysande rumpa?
Jo i metropolen Hagfors där jag tidigare besökte optikern och där nya brillor nu väntade..

Jag slog ju till med två par, den klarblå färgen på bågarna syns inte riktigt på fotot.

Hur det riktigt gick till vet jag inte säkert, men sen hamnade vi på hembygdsgården!
Där fanns både loppis och kafé, passade oss perfekt!

Det här blev mina fynd! Vem kunde väl ana att jag skulle hitta finnkäringen i baddräkt på loppis? Nu ska jag inte steka de små figurerna i smör men i ett annat inlägg ska jag berätta vad jag ska använda dem till! För de har en uppgift!
Stekpannan köpte jag eftersom jag ännu inte bestämt vilken ny stekpanna jag ska satsa på, och vem vet, kanske har tomten hört att jag är i behov av en ny stekpanna?!

Nå, jag kom hem i god tid för kvällens festligheter, jag hann byta om (till mysbrallorna) och ställa fram min egen Nobel-middag bestående av: rödbetssallad och inkokta grisfötter!
Ja, jag är nog nästan glad att inte drottningen eller de andra gästerna kunde se mig genom teverutan…..
Och visst var deras meny helt fantastisk både till utseende och säkert också smak, men, att behöva sitta där i flera timmar, kanske ha världens tråkigaste bordskavaljer att lyssna på, nej, då är jag rätt nöjd med min lott!
Dessutom fick ju magen pösa fritt i resårbyxorna till skillnad från gästernas galaklänningar, den ena snyggare än den andra, men knappast särskilt bekväma…

Åter till verkligheten:

-Imorgon har jag en tid bokad hos frissan, men, det kräver åter en biltur som vi får se om vädret tillåter, annars flyttar jag fram besöket till en lämpligare tid.
-På kvällen är det näst sista medi-yogatillfället för säsongen.
-På torsdag är planen att jag ska åka till stan för att bl.a lyssna på ett föredrag.
-Fredag är arbetsdag på loppis

Puh, för en pensionär som brukar dra benen efter sig och vars dagliga rutiner består av hundpromenader, mat, korsord och läsning så kräver det en helt annan uppmärksamhet att passa tider!

Om jag inte hälsat på mina kära bloggvänner på några dagar så kommer jag så snart jag åter har tid att sätta ner rumpan vid datorn

P.S Tänker inte visa bloggen för Blinka idag, hon blir inte så glad när jag smiter hemifrån!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  11 december 2019

  Full rulle!
  Snygga glasögon! Jag ska hämta ut mina på fredag =)
  Hoppas att du kommer iväg som planerat till frissan – skönt att ha det gjort för vädret kommer väl inte att bli till det bättre förrän framåt vårkanten. Nä, nu tog jag i, men som sagt att skönt att bli lite ompysslad en stund. Jo, du jag var som du glad att titta på festernas fest hemma i mysbyxor. Ha en fortsatt bra vecka!

 2. Svara

  Mia

  11 december 2019

  Jisses kvinna vad du har mycket att stå i den här veckan!!! Men ett har du ju redan fixat, glasögonen! Jättesnygga och du passar så bra i dom. Vet du, om nobelfestdeltagarna hade sett dig i dina mysbrallor så hade dom säkert blivit avundsjuka 😀 Hade jag blivit bjuden så hade jag tackat nej! Bara tanken på att bli kissnödig gör mig nervös… 😉 Stackars lilla Blinka, det är inte roligt när matte sticker iväg, det vet vi här i huset också. Kram på er alla!

 3. Svara

  Ama de casa

  11 december 2019

  Jättesnygga brillor som passar dig perfekt! 🙂

  Jag var också på Nobelfesten igår, iklädd samma galautstyrsel som du. Middagen ser verkligen seeeeg ut. Ja, inte själva maten kanske, men jösses vilken tid det tar! Det gäller att inte vara hungrig när man kommer dit, för att bara få in förrätten tar ju evigheter. Sen undrar jag också vad jag skulle ha för ämnen att avhandla med fysikpristagare och andra smartingar?

  Hoppas du kommer iväg till frissan. När det väl är dags så vill man ju bara få det överstökat 🙂

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  11 december 2019

  Oj, ett riktigt fullt schema. Jag blir trött om jag har någon aktivitet inbokad varje dag så jag förstår att det krävdes en del från din sida. Men jättesnygga bågar har du valt. Jag blir lite avis för jag skulle gärna vilja våga välja lika fina blå bågar men jag är lite för feg. Jag väljer alltid bågar i någon brun ton. Varför jag gör det är nog något en psykolog skulle gilla att analysera. Jag tror att det är för att jag inte vill sticka ut och synas. Jag vill vara lite anonym 🙂 Samma sak gäller med kläder men där är det inga problem just att välja blått. Min garderob består av naturfärgade och blå kläder.
  Vilka söta små fynd du gjorde på loppisen. Hoppas stekpannan lever upp till förhoppningarna 🙂
  Kram

 5. Svara

  Minton

  11 december 2019

  Så snygga bågar du valt och blått passar dej perfekt. Skall till optiker i januari då får vi se om jag behöver nya. Baddamen gillar jag har målat ett antal som är gjutna i betong.
  Hoppas du kom iväg till frissan idag. Sitta på nobelmiddagen skulle ja aldrig klar då är det bättre med soffan och Minton som sällskap. Åt lite tomatsoppa som var varm vilket deras mat förmodligen inte var. Grisfötter har jag inte ätit på många år men det är gott.
  Blinkas blick när du går är som Mintons ledsen.
  Kramar

 6. Svara

  Kicki

  11 december 2019

  Snygga glasögon! Ska du sätta lite blått i håret igen så du matchar dina nya glasögon?
  Ja även en pensionär kan ha det fullt upp, men har oftast möjligheten att välja själv.

  Jag har just lyssnat på en bra bok. Jag vet inte om du redan läst den, men jag tänkte på dig att det troligen var en bok som skulle falla dig i smaken. Ett, i mitt tycke, härligt drivet språk, där man verkligen kände vad som utspelade sig. Bomullsängeln av Susanna Alakoski. Har tidigare läst hennes Svinalängorna, som jag tror att hon fick Augustpriset för.
  Kram/Kicki

 7. Svara

  Anki

  11 december 2019

  Oj … verkligen en fulltecknad agenda hos dig! Snygga glasögon som passar dig bra!
  Nobelfesten intresserade mig som vanligt inte alls – men jag hade gärna smaskat på grisfötter tillsammans med dig!
  Ha det gott min vän!
  Kram

 8. Svara

  Karin Eklund

  11 december 2019

  Jag tror att Nobel-gänget gärna hade haft det mysigt med dig och dina pälsklingar!
  Jag vet att jag mycket hellre skulle ha valt ditt sällskap istället för det nobla.
  Dina glasögon passar dig väldigt bra! Och Blinka-gullet, något annat kan man inte kalla henne. Jag blir alldeles som en smörklick på heta stenar när jag ser henne. Ha det bra nu på alla sätt du stressade pensionär;)

 9. Svara

  BP

  11 december 2019

  Det kallas för ketchupeffekt! Först ingenting sedan kommer allt på en gång – tjusningen att vara pensionär – eller inte 😉

  Glasögonen är ju hur snygga som helst, passar ansiktet perfekt! Å om du gillar “tanter” i baddräkt, så måste du bara kolla den här länken:
  https://www.konst.se/ami-sandstrom .Tror du kommer älska tavlorna med “tanterna”.

  Nu har vi nåt gemensamt igen: Du brukar gå klädd som jag – hoodie och lila jacka. Bra smak där!

  Grisfötter har jag faktiskt aldrig ätit, men väl fläsklägg. Ja, lite kontrast ska det väl vara mellan vanligt folk och de kungliga med kläder som kostar minst 25 000 kronor för en endaste kväll.

  Nobelmiddagen och Vasaloppet har då en sak gemensamt: De är båda lika tråkiga att titta på. Troligen också att vara med irl, speciellt om ens tass väger 7,5 kilo att bära på hela kvällen. (Har läst Aftonbladet som du märker;-) )

 10. Svara

  Mormor

  11 december 2019

  Snygga glasögon!
  Jag tittade också på Nobelfesten, iförd pyjamas och badrock. Blev rktigt förtjust i polska litteraturpristagaren Olga, för hon sa i intervjun att hon skulle använda prispengarna till att grunda en stiftelse som särskilt skulle ha översättarna i åtanke. Heja Olga,jättebra! Översättarna är “co-creators”, sa hon. Jag blev såå glad. Hennes “Jakobsböckerna” verkar intressant, men 1000 sidor är nog för mastigt för mig.
  En betydligt tunnare bok diskuterade vi i dag på årets sista bokcirkel, nämligen åländska författaren Carina Karlssons “Märket”. Häxförföljelser på Åland, 1600-talet. Bra, intressant, kusligt realistisk. För osökt tankarna till vår egen tid, där förföljelser på internet florerar och gradvis trappas upp och leder till orimligheter.
  I kväll måste jag försöka hitta något roligt att läa innan jag släcker lampan.
  – Stressa inte, det går bra ändå!

 11. Svara

  Ditte

  11 december 2019

  Att vara pensionär är att stundtals ha det körigt. Känner igen mig här. Jättesnygga glasögon och den blå färgen ser jag tydligt. Får grunna på vad du ska ha dina små figurer till. Stekpanna är det lättar att förstå behovet av.
  Vad gäller nobelprisutdelningen och festen så tittade jag också. Ledigt klädd- Mne jag har vid två tillfällen varit på plats i Stadshusets Blå hall och med på hela “baletten”. Ena gången var 1969 och den andra gången 1972. Så roligt! Och de olika klänningarna har jag kvar. Idag jag kommer nog inte i dem..Men roligt hade jag verkligen. Men det var då. För länge sen.
  Kram

 12. Svara

  Carina Larsson

  14 december 2019

  WOW! Vilka tuffa glasögon! Vad snyggt!
  Vi har en resa till Gävle (tisdag) och en till Järvsö (onsdag) nu i veckan som kommer. Det är C som ska besöka sina läkare.
  På måndag ska jag träffa ett gäng kvinnor. Vi är alla anhöriga till sjuka släktingar som vi hjälper på ena eller andra sättet. Jag säger då bara… jösses vad samhället tjänar pengar på anhöriga som sköter om sina sjuka anhöriga. Och vilket slitgöra många har. Jag har det ju lämpligt men då har jag 3 anhöriga som behöver hjälp då och då istället.
  Spännande att få se vad du ska göra med dina loppisfynd. 🙂
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 287
 • 437
 • 1 579 828
 • 4 991
 • 64 332
Sök här