Bloggen

Åsså var helgen över…

Av
den
9 december 2019

Ett mycket märkligt väderfenomen, plus- minus- plus- minus = skitväder! Kan vädret behaga bestämma sig!
Mina djur och jag vill inte gå utanför dörren….som synes…

Men i lördags tog jag och några vänner oss ändå fram genom skogen, hungriga som vargar!

Gott, vällagat, mycket att välja på, härlig miljö och atmosfär, toppenservice!
Kunde inte varit bättre!

Igår var läget ungefär detsamma, +5 +-0, +1, -2 …..snöfall, regn, snöfall, regn Suck!

Börjar du känna av julstressen? Jag hoppas verkligen du slipper, dra ner på kraven, på städning, på julklappar, på maten, satsa på mindre av allt men med större hjärta och bättre hälsa och humör!

Stressiga jular tidigare i mitt liv har gjort mig jul-allergisk för resten av mitt liv, det är så himla onödigt!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  BP

  10 december 2019

  Exakt samma väder här, fast mindre snö. Snöblandat skit kom det ned ikväll, men solen ska i alla fall hälsa på imorgon. Bar att hoppas att SMHI har rätt.
  Vilket stämningsfullt ställe. Kul att du var nöjd med maten också. Är alltid så glad när restauranger på mindre orter får många besökare vid sådana speciella tillfällen som julbord.
  Sista meningen håller jag helt med dig om. Har i och för sig aldrig stressad vid jul eller andra högtider, då varken min man eller firar bemärkelsedagar som man MÅSTE fira. Nej, det måste man absolut inte.

  (Här har vi nåt gemensamt igen;-) )

 2. Svara

  Anki

  10 december 2019

  Riktigt skitväder när temperaturen går upp och ner och och nederbörden varierar mellan regn och snö – inget kul alls, men typiskt vinterväder för oss som bor här i södra delen av landet.
  Ser väldigt trevligt och gott ut där på Grangärde Gästgiveri … mums!
  Efter att ha jobbat flera år hos en restauranggrossist, så är jag liksom du inte alls så glad åt julen. Någon julstress känner jag inte alls numer … och det är skönt!
  Ha en bra tisdag … och må snön falla över Fredriksberg!
  Kram

 3. Svara

  Mia

  10 december 2019

  Vilket fint julbord!! Ibland kan jag sakna det men känner att jag skulle inte klara av stressen längre 🙂 Vädret ja, idag, just nu, har vi nästan 14 grader kallt, i morron kommer det snö och sen blir det plusgrader, inte alls bra men vad gör man??? Det finns bara en i huset som är ute nån längre stund och det är Luzzie. Men inte ens hon gillar det… Hoppas det stabiliserar sig för oss alla! Kram på’re

 4. Svara

  Ama de casa

  10 december 2019

  Men? Du låter ju dina stackars djur ligga ute i snön både på första och sista bilden… 😉
  Såg både mysigt och gott ut där på gästgiveriet.
  Här är det ingen som helst julstress och har inte varit det på mååånga år. Inga julklappar och att ta dagarna som dom kommer är “hemligheten” bakom det 🙂

 5. Svara

  Kicki

  10 december 2019

  Det har varit exakt samma skitväder här, men idag är det -8 och solsken.
  Jag är också snudd på allergisk mot julen, men tycker att det blir trevligt att många kommer.
  Inga julklappar till nån (utom de två yngsta barnbarnen), ingen julstädning, det ser axeln till att det inte blir.
  Du intog ditt julbord på ett vackert ställe, lite skillnad det mot vårt som åts på IKEA.
  Kram

 6. Svara

  Minton

  10 december 2019

  Så mysigt Blinka har i korgen med kompisen. Tycker in om detta skit väder och Minton säger detsamma. Idag har vi haft -5 och strålande sol så det blev en långpromenad.
  Julstress har jag aldrig haft och numera är det som vanliga dagar och julmaten hoppar jag utom skinka och brunkål.
  Kramar från oss

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 december 2019

  Bästa kompisarna i korgen – helt rätt julstämning. I alla fall inomhus. Här har det inte heller varit det bästa vädret men jag tror att det är lite bättre än hos dig. Det verkar lite svajigt om jag tittar framåt i väderappen men med lite tur ligger snön kvar. Just nu är det ganska perfekt så jag passar på att njuta 😀
  Härligt att du fick njuta av så mycket gott. För några år sedan skulle jag ha dreglat och varit avundsjuk men nu för tiden lockar det inte särskilt mycket. Julstress känner jag inte alls. Vi ska inte vara hos mig så städning bryr jag mig inte om. Maten delar vi ansvaret för och för min del är det inte särskilt betungande. Julklappar har vi slutat med. Vi ska alltså bara träffas, trivas och ha det bra 😀
  Kram

 8. Svara

  "LillaSyster"

  10 december 2019

  Det ser skönt ut där i djurbädden =) Mmmmm god mat är alltid trevligt. Imorgon får du nog snö ?. Kramen

 9. Svara

  Ditte

  10 december 2019

  Vi har också haft “skitväder” men i natt kom snön. Har idag haft strålande vinterväder. Och både snön och solen lyser upp. Behövligt! Vad trevligt med ett besök här på värdshuset- Vilken trevlig miljö. Och god mat. Förstår att ni hade det bra.
  Vad gäller julstress eller annan finns den absolut inte. Förstår inte varför folk stressar just till jul. Julen infaller ju alltid vid samma datum så man kan ju planera. Nu är jag ingen julig person och vi kommer att ta oss en tur. Norrut. Så jag kopplar av även nu och gör det jag tycker om. På lördag ska det pysslas här hemma. Men det är mest för att döttrar, barnbarn och vänner ska ses hos oss. Tar hand om pepparkakorna.
  Kram och trevlig kväll.

 10. Svara

  Carina Larsson

  14 december 2019

  Åh vad härligt med julbord! Vi kom inte iväg på något sånt i år. Ingen idé att betala fler hundra då sambon äter som en kyrkråtta. 😀 Men jag köpte “ojämna skivor griljerad skinka” på stora ICA nere på stan så jag har ätit hårt julbröd med senap och skinka flera frukostar nu så jag är rätt nöjd ändå.
  Grannen var borta förra helgen så jag gick som på nålar. Vi har ju en rejält stor plan att skotta mellan våra hus. Som tur var kom ingen snö som ville stanna förrän på söndag eftermiddag så när grannen kom hem framåt kvällen så skottade jag fram snön åt oss båda och så gick han med snöslungan. Jag var ju inte helt frisk från min förkylning så det var rätt jobbigt men allting går ju när man är envis.
  Apropå envis…. jag har en envis heshet som jag måste söka läkare för nu för jag har gått för länge med den. Försöker att vara tyst men jag som pratar för mig själv och med katterna i vanliga fall kan ju naturligtvis inte vara helt tyst. Sen är det telefon som ringer stup i ett och jag måste ju ändå svara.
  Här tas det lugnt inför julen. Jag har bakat lussekatter och köttbullarna är gjorda. Ska göra leverpastej på onsdag och lägga in sill nästa helg och fixa skinkan dan innan julafton. Lite städning lär jag väl fixa också och så klä julgranen men jag har dragit ner på alla “jag ska/vill göra det också” innan jul Har ingen lust alls och inte så mycket ork heller för den delen. Men jag är absolut inte allergisk än.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 327
 • 516
 • 1 578 864
 • 4 989
 • 64 288
Sök här