GemsWeekly

Quizle: Förväntningar inför julen

Av
den
4 december 2012

Förväntningar inför julen

Nu är det mindre än en månad till jul och jag vill veta vad ni har för förväntningar/farhågor inför julen.

1. Längtar du efter julen i år?
Nej nej och åter nej! Är en anti-julare av stora mått, den kommersialiserade julen ger jag inte ett vitten för, folk stressar som galningar, gör av med pengar dom knappt har på prylar dom sällan behöver, äter på tok för mycket fet mat och godis, vad är det som är bra med julen?

Juligare än såhär blir inte mitt kök!

2. Vad är det bästa respektive sämsta med julen?
Det enda som är bra är att maken får julledigt och att vi får träffa familjen

3. Vad måste finnas på ditt julbord?
Grisfötter, sill, lax och Jansson

Maken har sprungit benen av sig för att hitta dessa, igår lyckades han. Jag äter alltid dem innan jul för ingen vill se dessa raringar på julbordet, kan ni begripa? Årets skörd var dock inte så lyckad, det låg en massa borst kvar på tassarna, vem vill ha grisborst i munnen, urk!

4. Har du någonsin åkt bort under julen? Vart och varför?
Det har vi gjort ett par gånger, ett år var jag nyopererad och då vilade jag upp på Hotell Lappland i en svit med egen bastu :mrgreen: och för tre år sedan åkte vi till Mattila i norra Värmland där det fanns metervis med snö och det var kallt och vackert.

5. Har du många att köpa julklappar till och hur mycket pengar lägger du ner på julklappar?
Vi köper bara klappar till barnbarnen och barnbarnsbarnet, 7 till antalet, lägger ut det som plånboken tillåter vilket inte är mycket alls

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Barbro Z

  4 december 2012

  Tar med mig dina frågor till min blogg.

  Och du har fått vinterfint på bloggen med fallande snöflingor och ett ljuvligt ljus över det hela. Dottern igen?

  Ha det gott i Pörtet 🙂

  Kram Barbro Z

 2. Svara

  Mia

  4 december 2012

  1. Alldeles tillräckligt pyntat, tycker jag!
  2. Julen är ett fantastiskt sätt att umgås
  3. Grisfötter älskade min pappa, men jag tror inte han heller hade velat ha borst som tandtråd!
  4. Jag har faktiskt aldrig åkt bort…
  5. Vi köper inga julklappar så länge det inte finns småbarn
  Kram på er i snöiga Pörtet!

 3. Svara

  Herr Nilssons Fru

  4 december 2012

  Trevliga frågor – hoppas man får sno dom för de precis vad jag tänker:)

  Vet du, jag har fortfarande inte satt upp mina gardiner i köket, jag tycker de är fint som de är, men till jul kommer de säkert upp, så de blir lite ombonat. Nu är det varjefall julfint ute o de med råge. Ljust som på dagen nu när jag var ute vid brevlådan o fann att jag bara fått en grannes post idag 🙁 stressad brevbärare kan jag tro.

  Jag ska inte avslöja svaren på dina frågor här, du får allt hälsa på i morgon o kolla:) hihi.

  Vilket mysigt stånd med kransar, oh bra pris också. Här tog de 180:- o de tycker jag är för mycket för en sak som jag får slänga efter jul för då är den inget vacker längre. De e som o slänga pengar o de gör jag inte.

  kramiz kära du

 4. Svara

  annette

  4 december 2012

  Kul att läsa Dina svar, grisfötterna får Du behålla för Dej själv, blä tycker jag efter att ha smakat för många år sedan, hinner tyvärr inte med att svara nu, kanske på julafton;)

  Kramen

 5. Svara

  ejmis

  4 december 2012

  Älskar er kökslampa!! Vart har du hittat den?

 6. Svara

  Malin

  4 december 2012

  Jag älskar julen, har så fina minnen av den som barn. Min mamma var hemmafru när vi var små och hon julpyntade väldigt mycket, vi fick vara med och pyssla, julbaka och slå in julklappar och skriva julkort. Hon gjorde adventskalendrar åt oss med små paket som vi öppnade varje dag. Minns hur jag satt och studerade alla detaljer på de tryckta julbonaderna och längtade. Ngt överflöd av dyra julklappar hade vi inte då och vi håller även ner på barnens julklappar medvetet nu.

  Känns dock inte som om våra barn får samma känsla, vi hinner ju inte med så mycket “pyssel” som man skulle önska inför jul, då man är heltidsarbetande.

  Nu uppskattar man mest några lugna lediga dagar med familjen.

  Kram från ett iskallt Luleå.

 7. Svara

  AprilSus

  5 december 2012

  Jag tycker det är fint och mysigt med julbelysning (både ute och inne, min och andras) och lite annat småpyssligt. Julgranen kan jag vara utan och i år blir det ingen och tomtar är inte riktigt min grej. Ju äldre barnen blir, dess då mindre med krimskrams blir det och det samma gäller julklapparna. Jag har inte köpt en enda ännu, förutom konsertbiljetterna som flickorna redan fått av mig. Inte ens julmaten är något jag direkt suktar efter då jag inte äter kött. Lax äter vi så ofta till vardags, sill och lutfisk är ingen favorit, men Jansons är gott. 😉 I år känner jag ingen som helst julstress… än så länge.

  Kramis! <3

 8. Svara

  catja

  5 december 2012

  Grisfötter…Paula…det låter inte gott. Vet sedan många år att det är något du gillar. Vet inte om jag ens kunde sätta tänderna i det. Går säkert miste om något smarrigt…

  kram

 9. Svara

  Gun wiik Plls

  5 december 2012

  1. Nä det gör jag aldrig, folk blir ju helt köpgalna!

  2.Ljus, blommor, dofter gillar jag.

  3. Jansson och sill,snaps.

  4.Ja visst, åker gärna till något varmt ställe och glömmer julen.

  5. På senare år har vi gjort så att vi haft en lek där det varit huggsexa om paketen, kul!

 10. Svara

  Lisa

  5 december 2012

  Läste i vår tidn. N-A om en som hade en fin krans på dörren. Det var någon som hade bytt ut den mot en enklare och inte så fin som hennes var. Hon hade gått runt i området för att leta rätt på sin krans. Utan resultat. Men hon vädlar att hon skall komma att byta tillbaka igen?? Här i Ö-o yr snön för fullt. Ha en härlig dag.Kramen Lisa.

 11. Svara

  Ninni

  5 december 2012

  Mysigt kök och fin lampa över bordet. 🙂 Äldsta dotra har en likadan och jag tycker den är så himla fin.
  Det bästa med julen är ju faktiskt att få umgås med nära och kära och så de där slappardagarna som brukar bli under julhelgen. 🙂
  Funderar på att hänga på jag med på Quizlet.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 248
 • 770
 • 1 610 916
 • 5 044
 • 65 073
Sök här