Bloggen Humor

Frusna ögonblick

Av
den
3 december 2012

Som du förstår har jag varit flitig med kameran i helgen, nu när vintern på allvar är här!

Även träden har fått ett vitt täcke över sig

Det var bländande vackert i solskenet!

Vi tar oss fram på snöskotermönstrade gångvägar

Blinka har fått på sig tomtedräkten, något hon inte alls uppskattar utan försöker skaka av sig obehaget

Jag tvättar inte ansiktet på morgonen då kvicksilvret är under -15 grader, då ska man låta hudens naturliga fett skydda ansiktet från förfrysning!

Fullt ös i pelletspannan, röken blir vackert rosa mot den kalla vinterhimlen

Alla former blir som nya under snötäcket, här vill jag nog inte sätta mig på ett tag

Jag väljer sparken istället för cykeln! Ett problem jag har är mina rinnande ögon. Jag har torra ögon även i vanliga fall, eventuellt beroende på mina mediciner, men jag minns även att min pappa hade problem med sina rinnande ögon. När det blir kallt blir det än värre, dessutom immar glasögonen igen. Så jag susar fram i blindo kan man säga, finns det något som kan hjälpa tro?

Undrar vad som döljer sig under de här snöformationerna, en torkställning kanske?

En hundfigur har fått ett eget täcke av snö.

Igår hängde vår snälla hyresvärd upp julkransar på alla portar och tände marschaller, det blev så mysigt!
Men turen runt julskyltningen blev kort, det var rätt bistert med 17 kalla grader och vi hade Blinka med oss så vi kunde inte gå in i värmen emellanåt. Handlade färskt ugnsvarmt tunnbröd som vi avnjöt till eftermiddagsfikat.
Idag trodde jag att promenaderna skulle bli korta, kvicksilvret visade på -23 imorse!
Blinkas små tassar blev iskalla så hon fick lyfta på dem medan hon “läste tidningen” på morgonrundan meddelade maken.
Men när vi gick ut vid tolv hade temperaturen stigit till 17 och vi njöt bägge av det soliga vädret. En timme och en kvart var vi ute utan att frysa varken Blinka eller jag.
Tilläggas bör att katterna har gått i ide och inte visar minsta lilla intresse för utelivet.
Nu ska jag ta en tur till biblan och butiken, det börjar åter bli kallare och jag lär snart komma in i stugvärmen igen!

“KÖLDGRÄNSER:
– 4° Katten vill ligga i din säng
-10° Börja planera för Afrika-semester. Samerna går och simmar.
-12° Så kallt att det inte ens snöar.
-15° Franska bilar startar inte
-18° Husägare i Helsingfors sätter på värmen
-20° Det börjar låta om andningen
-22° Amerikanska bilar startar inte. För kallt att åka skridskor.
-23° Politiker börjar diskutera de hemlösas situation
-24° Japanska bilar startar inte
-29° Katten vill innanför din pyjamas
-30° Tyska bilar startar inte. Samen svär, sparkar på däcket och går och startar sin Lada
-31° Man kan inte kyssas, läpparna skulle frysa ihop. Fotbollslaget i Lappland börjar träna inför kommande vårsäsong
-35° Dags att planera för två veckors karbad. Samerna skottar snö från taken
-39° Kvicksilvret fryser. Man klarar inte av att tänka. Samerna knäpper översta knappen i skjortan
-40° Samerna tar på sig en tröja
-50° Sjölejonen lämnar Grönland. Samerna byter ut fingervantarna till tumvantar
-70° Isbjörnarna lämnar Nordpolen.
-75° Jultomten lämnar Polcirkeln. Samerna fäller ner öronlapparna på vintermössan.
-250° Alkoholen fryser. Samen blir arg
-268° Helium förvandlas till vätska
-270° Helvetet fryser
-273,15° Absolut nollpunkt. Även de minsta partiklarna slutar röra sig. Samerna erkänner att det bhörjar bhli lhite svhalt, langa hit den andra Koskenkorvan

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Gun wiik Plls

  3 december 2012

  Finfina bilder, men oj va kallt det går ju knappt att vara ute, men listan på graderna som ökar var verkligen rolig 😆

 2. Svara

  Bia

  3 december 2012

  Wow, så fina bilder!
  Snöformerna på balkongen ser spännande ut, jag ser nåt ekivokt jag… 😳
  Jag är så frusen den här vintern så jag gnäller mest 🙂
  Värmande kram till dig!

 3. Svara

  Mia

  3 december 2012

  Haha, undrar verkligen om den sista punkten på listan existerar???? Annars håller jag med -)))))
  Himmel så mycket snö ni fått!!! Vi har nog ca 10 cm totalt….men kallt!!!!
  Kram i Pörtet!

 4. Svara

  Synnøve

  3 december 2012

  Visst är det vackert den här tiden.
  Älskar den… varit ute lite idag med, men 19 blå tar på kroppen känner jag.

  Fina bilder tycker jag, och Blinka ska ha täcket på annars frys hon… Föstår gott att katterna INTE vill gå ut. Det vill ju inte en annan heller 😀
  Kram från nabokäringa… :mrgreen:

 5. Svara

  Astrid

  3 december 2012

  Jösses så kallt ni haft. Det kallaste jag sett är minus tolv och det räcker gott och väl
  Oj så underbart vackra vinterfoton du visar
  Jag har gått till jobbet i minus 42 grader en gång .Jag hade en halsduk för ansiktet som extra klädsel. Men jag upplevde det inte kallare än minus 20 faktiskt, en besvikelse men jag hade respekt för kylan, inget att leka med. Jag jobbade på en mack och trodde att de flesta skulle komma med kylar problem, men det som hände var att däcken gick sönder för de som hade nötta däck

 6. Svara

  Lisa

  3 december 2012

  Oj nu har vintern äntligen kommit till Paula. Så fantastiskt vackra bilder. Du är mästare att fota. Här i Örebro har vi haft -19,9 i morse. Men bara lite snö. Och solen har visat sig nu i 2 dagar. Blåare kan den inte bli. Sä härligt. Vilken mysig hyresvärd ni har som kommer o gör fint o hemtrevligt. Ha en skön kväll med dina mysdjur. Kramen Lisa.

 7. Svara

  Herr Nilssons Fru

  3 december 2012

  Ja nog är de vacker med snö, vi har fått alldeles lagom o jag håller tummarna för att de inte ska komma mer nu på ett bra tag:) vi har mindre än er men ändå mycket för vara här. Kallt har vi med men inte som er, låg runt -15 i natt och på dan låg de runt -7. ikväll har jag inte kollat, men jag känner inne att de e kalt ute.

  Mycket vackra bilder du tagit.
  Jo min mamma har också fått problem med rinnande ögon sista året – jobbigt när ögonen rinner hela tiden när de e kallt o så.

  Kramiz

 8. Svara

  AprilSus

  3 december 2012

  Efter en mörk höst är det underbart att se lite vitt. Lägg märke till att jag skrev lite vitt, dina bilder avslöjar att ni har fått mer snö än jag önskar mig och än mindre den bitande kylan. Ni får gärna behålla både snödjupet och den låga temperaturen, men lite sol tackar jag inte nej till. 😉

  Man kan inte få allt… Vi har kanske 3-5 cm snö och en temperatur som rör sig mellan 7-12 minusgrader, men inte mycket till sol. Hmm… Jag tror jag är rätt nöjd som det är? Känner mig nöjd med att titta på dina snösoliga foton. 🙂 Tack för att du delar med dig och hälsa Blinka att hon passar jätte fint i rött.

  Ha en skön kväll!
  Kramis!<3

 9. Svara

  Nette Cecilia

  3 december 2012

  😆 den var bra du jag bar just ut en iskaka så jag har lite kallt om händerna nu .jättefina bilder du tagit ,tänk att ni har så mycket snö ,vi är glad för dom 5 cm vi fick idag ,kram Nette

 10. Svara

  Kristina

  3 december 2012

  Ja jistanes så kallt ni haft då, här har det legat runt -12 idag, men de lovar runt -20. Finfina bilder som vanligt och så mycket snö ni fått, här täcker det kanppt. Vilken rar hyresvärd! Så trivsamt det blev. Listan var ju hur kul som helst 😀 Jo dina torra ögan, du har ingen ögongel? Veronica kör med Viscotears 2mg, säger att den är sö skön. Kan ju svida något nån sekund, men funkar fint mot torra ögon, hon har ju sina bristande hornhinnor. Ha det så gott nu i pörtet, kram på dig fina du.

 11. Svara

  Ninni

  3 december 2012

  Åh vilka härliga bilder!!!
  Även jag var ute med kameran i helgen. På lördan blev det väldigt snöiga bilder då det vräkte ner snö här medan det på söndan blev soliga vinterbilder. De hamnar väl i bloggen så småningom. 🙂
  Idag har jag bara varit ut och hämtat posten. Tur jag inte har hund så jag kan välja lite när jag vill gå ut men i möre ska jag bada så då måste jag ut – till bilen iaf. 😉
  Går dina katter på lådan när det blir kallt ute eller går de ut så pass att de gör sina behov? Vi har knappt fått ut Snoozen i helgen men så har han gjort en hög på köksgolvet både på söndagsmorgonen och i morse. Men idag har han varit ute flera gånger trots att vi haft kallare nu än tidigare. Kanske han kommit på hur han ska göra sina behov ute nu då så vi slipper en hög i morgonbitti.
  Någon julskyltning i rätt bemärkelse kom vi inte iväg på i helgen. Men vi var ner på byn i lördags men då det inte gick att gå på trottoarerna p.g.a. snömängderna så åkte vi bil till de ställen vi tänkt handla på. Det gick bra det med. 🙂
  Kramen.

 12. Svara

  Helen

  3 december 2012

  Vilka fina bilder du tagit 🙂 ser fint ut…
  Det är lång läktid på min komplicerade skada, bara o gilla läget o ta det lugnt. Men jag tränar på o belastar så mycket jag kan, men det blir en hel del värkpiller nu, men så får det bli,, jag vill kunna gå igen 🙂

  kram kram

 13. Svara

  BrittMarie

  3 december 2012

  Hej! Här är det mitt emellan att katten vill sova i min säng (fast det gör han alltid) och att planera en Afrika-resa ( det vore ju en dröm). Egentligen tycker jag det känns så kallt att det inte ens snöar. Nej, någon snö finns knappt här. Bara lite,lite. Däremot har jag köpt mig ett par långkalsonger på rea. Det är bra när man cyklar. Så pressar jag in en mössa under hjälmen också. Inte är jag snygg, men det är ju så mörkt när man är ute. Det ser verkligen jättevackert ut på dina bilder med snön! Vi får se om och när det kommer hit. Så cyklar jag på så länge det går 😆
  Kram

 14. Svara

  ejmis

  4 december 2012

  Vilka härliga vinterbilder! Jag är överlycklig över att snön kommit men kylan kan få ge sig något. -10 räcker.

 15. Svara

  Kicki

  4 december 2012

  Vackra frusna bilder.
  Jag tar inte med kameran alls nu när det är så kallt, och några timslånga promenader blir det inte. Även om inte hundarna klagar, så gör jag det.
  Men i morgon ska det slå om och bli vettigare grader.
  Kramen

 16. Svara

  annette

  4 december 2012

  Ha, ha säger jag om listan på slutet, och slutet på den hoppas jag aldrig behöva uppleva;)
  Härligt vintriga bilder, visst är det spännande former vi får uppleva nu när snön lägger sig, det här med rinnande ögon i kylan känner jag av, åldertecken säger andra;)

  Kramen

 17. Svara

  annette

  4 december 2012

  Ps. Glömde kommentera Din otroligt fina, vackra och vintriga bakgrund!!

 18. Svara

  Nilla

  7 december 2012

  Inte tröttnar man på dina makalöst vackra vinterbilder. Även om jag inte tittar in så ofta, förstår inte vart tiden tar vägen. Visserligen är jag morgontrött och seg, så det går ju åt några timmar på morgonkvisten för mig att komma igång. Önskar att jag vore morgonpigg så att jag hann med lite mer, men det är som det är. Och emellanåt tittar jag ju in här i alla fall. Ha en trevlig helg, kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 20
 • 575
 • 1 641 876
 • 5 101
 • 65 753
Sök här