Bloggen

Rejäl motion

Av
den
13 februari 2012

Helgen är slut för den här gången och en ny vecka har börjat.
Den började bra i strålande väder som lockade mig ut på en långpromenad. Och det var ju välbehövligt efter helgens frossande i stekt fläsk, då får man också ta och röra på det egna fläsket!

Jag kan lova att det känns i musklerna då man traskat över en timme i lösa spår i skogen, men så är det också tusen gånger vackrare än att stå på ett löpband på ett gym!
Efter ett par timmars sittande framför datorn efterår kändes benen som telefonstolpar då jag skulle försöka ta mig nerför trappan…tur det finns ledstång att hålla sig i!

Vill man så kan man knäppa fast skidorna och åka ut på gärdena. Idag hade skolan friluftsdag eller kanske var det bara idrottslektion utomhus för alla elever åkte kors och tvärs över åkrarna. Tänk, att gå i skolan i en liten by där man kan sätta på sig skidorna på skolgården och sedan bara svischa iväg!

Om det vore lite backigare så kunde man kanske åka slalom mellan höbalarna?

Smygfotar en gubbe som pilkar på sjön, undrar om han satte nät också, man kan tydligen ha två hål i isen och sänka nät mellan dessa läste jag idag. Uppe i fjällvärlden gör dom så då dom fångar röding och öring.

Blinka skulle visst fixa middagsmaten idag, men hon misslyckades…
Jag fick tyvärr ingen bättre bild, det gick ju så fort.
Vid vänster pil en brun hare, vid högra pilen en vit tuss som är Blinka
Jag ser i ögonvrån något brunt som skuttar fram nere på isen, och hinner inte ens hicka innan Blinka rusat ner på isen och kutar efter haren så att benen går som trumvirvlar!
Jag förstod att det inte var någon mening med att försöka kalla in henne utan väntade lugnt tills hon flåsande och utan byte kom tillbaka. Attans, det fick bli kyckling till middag idag också!

Nu har jag gett upp hoppet om att kunna få några bra foton på mina vänner grönsiskorna!
De är så skygga att man bara kan fota dem inifrån köket, och även då reagerar dom på ljudet då man sätter igång kameran!
Då lyfter dom nämligen från buskarna där dom suttit, och dom är många, säkert ett hundratal!
Buskarna liknar påskfjädrar i gröngult när dom sitter längst ut på grenarna! Det ser jättehäftigt ut och därför är jag så sur över att inte få till några kort.
Även vid fågelbordet är det trängsel, det kan vara ett tiotal fåglar som samtidigt vill landa och hämta frön. På bild ser det ju bara suddigt ut då de är i ständig rörelse…
Jaja, man kan inte få allt här i världen, fina är dom och jag har aldrig sett så många tillsammans tidigare. I min fågelbok stod just att de bor i granskog och ofta rör sig flockvis.

Nu börjar snart min tevekväll, tittar på “Drömmen om landet” eftersom det rätt mycket liknar resan vi gjorde då vi lämnade storstan 1995, fast, vi gjorde det “på riktigt” vilket också slutade i konkurs med buller och bång…

Så det är lika bra att följa min uppmaning!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  13 februari 2012

  Man skulle önska att alla barn fick uppleva det där…och alla hundar också, för den delen 🙂
  Vilket underbart liv!
  Åh vad jag känner igen den där frustrationen när det gäller fåglarna! Men jag hoppas att trägen vinner, så du får en bild så småningom…det är ju onekligen lite speciellt när dom inte är så vanliga…
  Jepp, i morron är det tisdag och Alla Hjärtans Dag också…det gäller att passa på ;-))
  Kram på dig fina du!

 2. Svara

  Ninni

  14 februari 2012

  Du är trägen du som promenerar trots att du får såna besvär efteråt. Men det är jobbigt att gå i lössnö men skönt för dig att du kan gå i skogen ändå trots att det är vinter. Vi har ju lite mer snö här så jag skulle då inte komma på tanken att försöka gå i skogen. 🙂
  På barns vis så tror jag inte de ens tänker på vad bra de har det som bor och går i skolan så nära naturen så de bara kan spänna på sig skidorna och fara iväg. Jag hade det så också i låg och mellanstadiet men inte tyckte jag att det var nåt bra inte. Jag avskydde att åka skidor. 😉
  Vad härligt för Blinka att få rusa efter en hare så där. Nu fick hon ju inget byte men kan tänka mig att hon var rätt nöjd ändå. Vilken adrenalinkick för henne. 🙂

  En del fåglar är ju så lättskrämda så man kan inte röra sig det minsta innanför fönstret innan de flyger iväg. Men ge inte upp. Göm dig bakom en gardin så de inte ser dina rörelser. Ta bort alla ljud som går att ta bort från kameran och låt kamerna stå i närheten av fönstret där du har uppsikt över fåglarna så det är lätt för dig att komma åt den. Du kommer att lyckas.
  Kram.

 3. Svara

  Synnøve

  14 februari 2012

  Hej i natten.
  Härliga bilder du visar.
  Ser skönt ut att gå i lössnö och vilken motion man får sen… Ska försöka komma ut en sväng idag. I skogen alltså 🙂

  Så det blev ingen harstek till middag. Tur det kanske…..
  Men Blinka fick roligt en stund.
  Sitter uppe mitt i natten och jobbar. 9 minus ute och det är ganska lagom 🙂
  Ska ta mig en kopp te tänkte jag….Lite småfrusen :))

  Ha det bäst där i pörtet nu.
  kram i natten från nabokäringa :mrgreen:

 4. Svara

  Kajsa

  14 februari 2012

  Hihihi, jag tyckte först att det stog att du smygfota en gubbe som PINKA på sjön 😛
  Jisses, det var väl lite i fräckaste laget tänkte jag, men sen såg jag ju att det stog PILKA på sjön, och det var ju en himla skillnad. Hahaha så tokigt man kan läsa 😛

  Men du, de där skygga fåglarna, som jag nu har glömt namnet på, kan du inte sätta på kameran en bit in i huset, och sen smyga efter väggen fram till fönstret och knäppa en bild?

  Kramis

 5. Svara

  Barbro Z

  14 februari 2012

  God morgon Paula. Utanför mitt fönster, där det igår var strålande sol och vår, lyser idag rimfrosten i träden och himlen är gråmulen. Det är verkligen växlande nu.

  Så vackert du har det på dina promenixer. Jag har – skam till sägandes – varit väldigt dålig med att uppfylla mitt nyårslöfte senaste 14 dagarna. Vädret har varit narigt och blåsigt och – även om jag tror på att det är hälsa att röra sig – så ska det vara “gött å leva”, det ska alltså inte vara en plåga pgra väderleken. Men jag kommer igen 😉

  Tur det finns fina foton att låna när man inte själv lyckas få till det. Men ge inte upp. Förr eller senare så fastnar dom nog ska du se.

  Guuben har nu gått med på att börja fundera på om vi eventuellt skulle kunna tänkas skaffa en liten vovve till promenad- och övrigt sällskap. Han tänker bara så långsamt ibland – suck! 🙂

  Ha en fin Alla Hjärtans Dag i Pörtet!

  Kram Barbro

 6. Svara

  Kicki

  14 februari 2012

  Så duktig du är som går en hel timme eller mer i lössnön. Det är mer än vad jag klarar, även om det händer nån gång då och då. Mina hundpromenader eller sparkturer varar sällan mer än 45 minuter, och jag är lika mör som du efteråt. Så det där med hjälp av ledstången känner jag igen.
  Tur att Blinkas ben inte är så långa 😉 , det är ungefär samma som med Skorpan, hon har alldeles onödigt stort viltintresse och jag får ha “en tumme i ögat” på henne hela tiden för att hon inte ska dra iväg när vi är ute.
  Kramen

 7. Svara

  annette

  14 februari 2012

  Visst är det så, och själv skulle jag aldrig stå på ett band på gymmet, däremot är det “skitbra” träning för övriga kroppen som börjar bli både “sliten och försliten”.
  Och åka skidor på snötäckta sjöar är verkligen ngt att njuta av, åker ju även gärna långfärdsskidskor om det går, underbart!
  Du får se till att Blinka är lite snabbare så Ni kan få gratismiddag, eller oxå kan Du gå och fjäska för fiskargubben, kanske kan bli ngt riktigt gott i fiskväg!
  Fy för konkurs, hoppas inte Ni har sviter efter det numer!!
  Ha en fortsatt bra vecka och njut av Din fina fåglar och omgivningar, urläcker bild på pippin!!

  Kramen!

  annette

 8. Svara

  Malin

  14 februari 2012

  Håller med dig, hellre en tur i naturen än att stå på ett gym o svettas!
  Ja det är ingen lek att fånga fåglar på bild, ja om de inte är yr i mössan efter en krock i fönstret.. Jag är fascinerad av fåglar.

  Jag har missat drömmen om landet, men är sugen på att se det.

  Kram på alla er i pörtet!

 9. Svara

  Anki

  14 februari 2012

  Underbara vinterbilder. Här är för mycket snö så bilderna blir inte bra alls:)

  Nog är de bättre att röra sig på riktigt än att ligga på gym. Personligen saknar jag min ridning…önskar jag kunde rida nu i lös snön så gutt.

  Kramiz avlämnar även ett ? så här på ?e kvällen

 10. Svara

  Astrid

  15 februari 2012

  Ja så där härligt har skolbarnen det här också Samtidgt som vi har nära till allt
  Jag har allt från bilbliotek….sjukvård…affär inom 500 meter
  Dottern gick hemifrån när det ringde´in på skolan i stort sett
  Jag tycker vi bor i paradiset ,skogen där tomten slutar dessutom och där går motions spåret

 11. Svara

  Punatukka

  16 februari 2012

  Undrar varför dina vinterbilder ser så mycket härligare ut fast vi också har/haft snö,tsss!
  Jag njuter av både dom och de underbara bilderna på gullungen Vanessa,hon är såååå söt!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 10
 • 499
 • 1 640 701
 • 5 101
 • 65 737
Sök här