Bloggen

Segdragen vår, segdragen epidemi..

Av
den
13 maj 2020

Idag fick vi besked att sommaren om inte fryser in så i alla fall kommer att bli annorlunda.
Resande ska undvikas, både utomlands och inom landet. Folksamlingar ska undvikas, avstånd ska fortsatt hållas..

Här på orten beslöt vi idag att inhibera all planerad verksamhet som PRO skulle ha genomfört under våren, sommaren och hösten.
Ingen gökotta, inga medlemsmöten, inga gemensamma resor, inga cirklar…
Det känns oerhört tråkigt men det finns knappast någon annan väg att gå när många av medlemmarna på grund av ålder eller sjukdom hamnar i högriskgruppen.

Vi bestämde i alla fall att genomföra en aktivitet, nämligen trimbingo som vi under vår och höst kör varannan vecka.
Upplägget blir något annorlunda med en tipspromenad istället för bingo, men promenader ska det bli med start på måndag den 18 precis som tidigare säsonger.

Jag brukar normalt föredra en lite segdragen vår för att liksom hinna med när allt i naturen vaknar till liv..

Ifjol blommade häggen för fullt

I år har knopparna inte slagit ut ännu, undra på det med dagliga hagel- och snöbyar om vartannat!

Hängbjörken har nu små söta musöron, och man hinner med att uppfatta alla vårtecken när inte allt exploderar på en gång!

När vitsipporna sluter sig och hukar i kylan innebär det även att vi människor fryser och tycker det är på tok för kallt att sitta utomhus och umgås, och det är tyvärr enda umgängesformen som erbjuds många av oss.
Så i sanningens namn vill jag nog ha tio grader varmare…..snart!

Hittade en ledig etta för uthyrning, visst renoveringsbehov föreligger, reducerad hyra! Lite fågelkvitter om mornar och kvällar räcker som ersättning..

Titta hur vår stora gran såg ut ifjol.
Passerade den idag och inte en enda röd kotte så långt ögat nådde!
Om jag nu förstått det hela rätt så varierar mängden kottar beroende på väderbetingelserna år för år. Ifjol var förmodligen ett makalöst kott-år!

Ja hör ni, vi får fortsätta med pyssel, pussel, korsord, böcker, film, och måleri ett tag till

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  13 maj 2020

  Ja det är verkligen en seg vår. April väder i maj med snö, hagel och minusgrader.
  Kram

 2. Svara

  tanthuset

  13 maj 2020

  Jadu, seg är bara förnamnet, tycker jag, här finns inte en tillstymmelse till grönt vare sig i hägg eller björk! Men det blir kanske som vanligt när värmen kommer, det smäller bara till så är det sommar! Därför håller jag med dig, att det på sätt o vis är skönt att det blir “segt” så man hinner med 🙂
  Tavlan!!! Helt fantastisk!! Den gillar jag verkligen och med den texten 🙂 Kram fina Paula <3

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  13 maj 2020

  Våren startade rekordtidigt på vissa platser men jag tror att den stannade upp nästan överallt. Här är det också segt. Förra veckan såg jag små hårda knoppar i häggen och jag tror inte att den har hunnit mycket längre nu. Vi får hoppas att sommaren blir skönare än våren. Lagom skön utan långa värmeböljor och alltför mycket torka.
  Jätterolig tavla på slutet 😀
  Kram

 4. Svara

  Karin

  13 maj 2020

  Man ska se upp med sina önskningar – de kan slå in. När jag kommenterade häromdagen att våren gärna får ta det lite lugnt och att det är OK för min del att det är lite svalt – då var det inte minusgrader och snöfall jag menade. Förlåt om jag har ställt till det!

 5. Svara

  BP

  13 maj 2020

  Håller med Ingrid. Våren startade ju i februari här i nollåtta, men den senaste veckan har den verkligen kommit av sig. Har en känsla av att den här sommaren inte bara blir annorlunda på grund av Corona utan att den blir som 2017 (tror jag det var). Med regn och skitväder hela dagen, och sedan sol och klar himmel på kvällen. Suck säger jag bara. För just i år med alla restriktioner vill man ju åtminstone kunna njuta ute, gärna under dagen och med åtminstone 20 grader, inte tre…

  Jättesynd med alla era indragna aktiviteter. En boulebana, som man ju kan “bygga” själv på nolltid kan kanske vara ett alternativ. PRO har ju sina onsdagar på vår boulebana på innergården. Och där kan man ju hålla avstånd till varandra.

  Ibland tänker jag att jag är glad att vi “gamlingar” åtminstone har en blogg så att vi kan kommunicera med varandra. Men de flesta äldre har ju inte ens det. Så sorgligt.

 6. Svara

  BP

  13 maj 2020

  Svar: Klart jag valde samma märke, Sony. Har bara haft Sony, för de är idiotsäkra för mig alltså. Precis som du “kan” jag kamerans funktioner och vet vad som finns var. Har heller ingen lust att lära mig massvis med nya grejer som jag inte ens har behov av.
  Alla har vi ju våra favon. Fotade ju i jobbet också, men kom aldrig överens med Nikon. Canon gick lite bättre men Sony passade min hjärna bäst. Så Sony it is:-)

  Vilken kamera har du. Minns inte om du bloggade om vad din nya kamera “heter”.

  PS. Man behöver verkligen inte stå nära varandra på en boulebana. Och man har sina egna klot, åtminstone dom som spelar här har det. Tror Boule vore lagom sportigt för dig. Missförstå mig inte nu. Vad jag menar är att man ju “bara” behöver kasta klotet mot Lillen (den lilla “träkulan). Reglerna är det alltid någon annan som kan. Är inte så insatt, men har spelat ett antal gånger på jobb kick offs. Var faktiskt riktigt duktig på det, vilket förvånade mig. Då jag egentligen bara gillar fotbollar och var helt oduglig med en golfklubba till exempel;-) DS.

 7. Svara

  LillaSyster

  14 maj 2020

  Ja det är så tråkigt med allt som ställs in. Men det är bara att rätta in sig i ledet och härda ut. Önskar dig en fin dag och så håller vi tummarna för lite varmare väder- men i lagom takt så vi hinner njuta =)

 8. Svara

  Kicki

  14 maj 2020

  Efter den milda vintern vi haft så borde väl våren kunna fortsätta i liknande stil, men det är då fasen vad den är seg.
  Rolig tavla på målaren som både målar och blir målad.
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  14 maj 2020

  Här har det också varit en seg vår. Kanske inte för växtligheten, den vet jag inte så mycket om eftersom jag har suttit instängd i karantän mest hela tiden.

  Jättetråkigt med allt som ställs in, men kul att ni får ha en aktivitet kvar i alla fall.

  Fantastiskt tavla! 🙂

 10. Svara

  Ditte

  14 maj 2020

  Just nu känns det segt här också. Snöblandat regn både igår och idag och en del kall vind på det. Häggen har slagit ut hos oss och syrenerna är på G. Men i detta kyliga läge tror jag de väljer att vila sig i form.
  Visst blir det en annorlunda sommar, i varje fall tills mitten av juli. Men mycket kan ju hända- Tror det är bäst att ta dagen som den kommer.
  Fint att en utomhusaktivitet kan bli av hos er. Men kanske, som BP föreslog, att boule kunde vara något när det blir varmare. Man står ju en bit från varandra. Eller kan göra det. Kubb kanske också kan fungera, liksom minigolf.
  Vackra bilder har du som man kan glädjas åt. Tack för det.
  kram

 11. Svara

  Herr Nilssons Fru

  14 maj 2020

  Ja de blir en annorlunda sommar. Men vi ska nog acceptera de och se till att Coronan försvinner o förhoppningsvis aldrig kommer åter. Kan tänka mig det blir extra drygt för dig som har barnet och efterföljarna långt iväg och inte kan gå en enkel promenad med då och då. Så de i PRO som de flesta då är i riskzonen.
  Ja de blir tufft. Tur du ha ditt pyssel, lite vänner att promenera med, djuren och bloggen den kan man fördriva mycket tid i. I år är maj ovanligt kall, här brukar ju vara badväder vid denna tiden. Vilka fina kottar granen har, har aldrig sett röda kottar, jag får nog titta upp lite på granar jag passerar o ser om jag kan se någon.
  Eller är de kanske någon special gran.

  Kramiz

 12. Svara

  Karin Eklund

  14 maj 2020

  Jag har inte något emot sega vårar. Då finns ju chansen att man hinner med lite bättre resonerar jag. Så fina bilder Paula, väldigt sköra, sköna och vårliga.
  En annorlunda sommar blir det helt säkert, ett år som går till historien.

 13. Svara

  Susjos

  15 maj 2020

  Ja, våren låter vänta på sig. Håller med dig om vitsipporna, på landet böjde de sig och slog ihop sina blommor i kylan. Liljekonvaljerna brukar ju vara på gång nu i maj, men bara bladen har kommit upp och nån enstaka blomma. Häggen har slagit ut här, men inte syrenerna ännu.
  Nåväl, allt går inte så fort i alla fall, om man nu ska se det positivt! Men lite mer värme ute vill jag gärna ha!
  Ha en trevlig helg!
  Kram!

 14. Svara

  Anki

  15 maj 2020

  Onödigt kall vår, men snart vänder det och sen kan vi gnälla lite på att det är för varmt istället 🙂 I år tror jag skomakaren får lite semester – häggen nästan överblommad och syrenerna har inte slagit ut än …
  Så fina bilder – och den där sista tavlan är häftig!
  Kram

 15. Svara

  byblixtra

  17 maj 2020

  Ser att våren har kommit längre hos er. Här har det snöat och haglat nästan varje dag så det lär dröja innan häggen blommar.

 16. Svara

  Carina Larsson

  17 maj 2020

  Håller med dig om att det gärna får bli 10º varmare men som du skriver är det fint med en långsam vår. Det går långsamt med krattningen här hemma också då det antingen blåser för friskt eller så regnar, haglar eller snöar det.
  Jag har ännu inte känt av nån sysslolöshet. Lär nog aldrig hända heller. Jag har mer att göra än vad jag vill. 🙂 Sällskap har jag ju av sambon även om han inte är den mest pratsamma, sällskapliga typen. Men jag saknar kramar, de goa kramar jag brukar få av mina barn och av barnbarnet. Såna får jag inte av sambon heller.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 581
 • 681
 • 1 603 721
 • 5 032
 • 64 894
Sök här