Hurtbulle

Någon hurtbulle det är jag sannerligen inte!
Men ibland får man offra sig…

En solig men svinkall tiiiidig morgon med frost som bet i gräset och nordanvindar samlades vi tappra från PRO-föreningen som skulle göra vårfint på våra infartsvägar till samhället.
Uppslutningen var god!

Och det gick undan, redan efter drygt en timme var vi färdiga!
Mindre mängd skräp än tidigare år, kan det möjligen ha med uteblivna vinterturister att göra…
Dricka och hembakt serverades till dem som ville, dock inte inomhus som tidigare pga ….ja ni vet!
En del intog fikat i bilen, andra tog med sig hem.

Sen var det bara att gå hem och värma sig med hett kaffe, för att strax därefter traska ut med vovva.

För ett år sen visade jag detta foto i bloggen, ett av de vackraste träden i byn, i skir vårgrönska

Samma träd fotat idag, visst är våren lite sen?

Tröttmössa….Vårluften tar på krafterna!

5

18 Comments:

 1. Då gar ni varit flitiga. Oh så söt han är den lille trötte godingen. Vårluften tar på de små liven.
  Kramar från Minton och mej

 2. Bra jobbat och nu har ni en fin by att bo i :D Våren har nog stannat upp både hos dig och mig men det ser i alla fall ut att vara snöfritt nu hos dig.
  Fina Daniel, så skönt han sussar i fåtöljen :)
  Kram

 3. Så fint att så många kom för att snygga till i omgivningarna. Och än bättre att det var snabbt gjort och mindre skräp än det brukar vara. Säkert kan de uteblivna turisterna har bidragit till detta.
  Trädet här är mäktigt men visst tycks våren vara lite senare i vår.
  Härlig bild på Daniel. Och våren tar på krafterna både på hundar och människor. Visst!
  kram

 4. Duktigt jobbat! Du la ju upp ett inlägg för ett par dagar sedan där du visade skräp. Tänkte på det faktiskt. Så det alltså i alla fall de uteblivna turister som är orsaken till mindre skräp. Bra att veta – för framtiden alltså;-)
  Den första bilden med det vackra trädet är magnifik. Här skulle jag nog säga att det är tvärtom. Vi hade ju ingen vinter alls och alla träd är lite före sin tid tycker jag, även om våren har avstannat med bara 2 grader på morgonen. Men det har åtminstone inte snöat… än.

 5. Det är riktiga tuffingar där hos dig som kliver upp tidigt för att gå ut och plocka skräp. Men det var ingen som missade Melodikrysset då i alla fall. ;-)
  Ja nog är våren lite senare i år.
  Kramen.

 6. Bra jobbat! Det sitter en lapp i spåret här hos mig: ‘Om alla tar upp ett skräp var finns det snart inget skräp kvar.’ Och himmel vad rent det har blivit. Men tänk om folk kunde tänka till innan. Ha en bra tisdag =)

 7. Oj det gick sannerligen fort. Här skulle de gå fortare, ser aldrig något skräp längs vägen, men här går ju inte mycket folk :) Nere vid jobbet däremot var det massor av skräp sist. Vi har en affär rakt över vårt och vid sidan lite längre bort ligger en skola, man kan lätt följa skräpvägen från affären till skolan – tyvärr. Nu låg de massa platshandskar som man får i affären när man handlar, både längs den vägen och åt andra hållet. Var 20 meter finns papperskorgar men av någon anledning är de få som använder dem. Konstigt men sant.

  Det här med PRO-förening eller annat har jag funderat lite på, har en del vänner som gått i pension tidigt och är med där, de säger de händer massor och finns i stort sätt allt man kan vara med i. Ja så den dagen jag lämnar arbetslivet får jag nog gå med där.

  Ja våren var sen i år. I natt har vi haft -4 , men jag tycker nog syrenerna är tidiga i år, de brukar slå ut lagom till mors dag. Men de är på G nu.

  Ha en fin tisdag.
  kramiz

 8. Karin Eklund

  Här har vi vinterkänslor idag, trots våren. Kallt, kallt.
  Den allra sötaste till Tröttmössa har du.
  Ett mycket bra initiativ från er i PROföreningen. Här finns också organisationer som håller igång folk med att städa rent i knutarna. Vi är inte med i någonting alls, städar ändå var än vi går. Det bara blir så.
  Ha en fin tisdag Paula!

 9. Duktigt städat av er! Skönt att vet att lokalbefolkningen är oskyldiga till nedskräpningen också :-)

  Trädet är verkligen maffigt även om det är lite saktfärdigt av sig i år.

  Ha en fin dag!

 10. Nog hade ni otur med temperaturen när ni nu både fick umgås och göra nytta samtidigt. Lite värme hade ju inte skadat.
  Bilderna på trädet framför huset är fantastiska – så vackert! Vissa växter tycker jag är senare i år, andra är betydligt tidigare. Konstig vinter och konstig vår. Det där med svenskt lagom är inte så dumt ändå.
  Kram!

 11. Bysamverkan det är grejer det! Kanske ni arbetade så snabbt för att hålla värmen?? Apropå värme, så är det nåt som saknas här också, våren är sen överallt verkar det som, utom i de sydligaste delarna av landet kanske…
  Lille, söte Daniel, så gullig där han ligger <3 Kram fina du <3

 12. Pinsamma turister, kan man tycka, för nog är din teori färre turister = mindre skräp tyvärr ganska sannolik. Bra PRO-initiativ i alla fall med städdag.

  Och visst verkar våren tveka. Jag är rätt nöjd med det, för då hinner man med den lite bättre. De där vårarna som är över på en vecka gör mig alldeles för stressad. Nu får träden slå ut i tur och ordning och det blir några dagar mellan hägg och syren.

  Supersöt liten Daniel!

 13. Tycker det va strongt av dig med dina krämpor att ställa upp. ?

 14. Vilket pampigt träd.
  Så duktiga ni är i byn, men nog tyckte jag att det kunde ha hållits lite bättre avstånd.
  Att du gick upp i en, för dig, okristligt tidig tid var bra gjort.
  Kram

 15. Vad han är söt Daniel! Du är flitig både med bloggen och att samla skräp med PRO. Själv gick jag med i PRO när jag blev pensionär, men funderar över att gå ur igen. Det verkar vara en tämligen död organisation här. Tidningen är intressant så det kunde ju räcka att betala medlemsavgift för en i familjen. Ha det så bra!
  Kram

 16. Strongt gjort av er att gå ut i tidig morgontimma för att plocka skräp, skönt att det gick undan.
  Så vackert träd, och visst är våren försenad. Tänkte plocka liljekonvaljer vid stugan nu när vi gav upp och åkte hem idag, massor av blad har kommit upp, men knappt en blomma syns ännu!
  Ha det gott!
  Kram

 17. fin gärning men tråkigt att ska behöva rensas

 18. En bra insats och hoppas att föreningen får betalt för skräpplockningen.
  Det var ett vackert träd och nog syns det att våren är sen på bilden.

Kommentera