Selfie med ord

Selfie med ord # 18

Av
den
3 maj 2022

Nu gör vi en stafett-selfie i ord då vi har blivit så bitna efter att Aina på bloggen Klimakteriehäxan gett oss inte mindre än 17 omgångar av frågor!
Först ut är Primrose
Här kommer hennes frågor, svara vilken dag du vill och länka sedan till hennes blogg.

Som vanligt hänger dina svar ihop genom att svar två börjar med sista bokstaven i svar ett osv.

Flipp eller flopp

1. Är du nöjd med ditt förnamn eller vad skulle du vilja heta istället ?

Cecilia ville jag heta under en period i tidiga tonåren. Ljög till och med ihop att jag faktiskt hette det, Paula Veronica Cecilia och att jag nu valt att använda mitt tredjenamn som förstanamn, jag visade egensinne redan i unga år…

2. Bästa avslappningsmetoden?

andtjatter och andra vackra fågelläten ute i naturen

3. Bästa mellanmålet?

Rågmjölsknäcket FinnCrisp med mjukost och gurka

4. Finaste semesterminnet

Alghero Sardinien (jag var 19 år och åkte för första gången ensam på semester, delade hotellrum med en totalt främmandee “tant” som var världens roligaste,blev uppvaktad av lokala killar som tog med mig på fester i slottsmiljö och på båtturer runt den vackra ön…)

5. Vad irriterar dig?

Oartiga stöddiga typer!

6. Favoritmat som barn?

Råggrynsgröt med solöga (smör) (åter detta råg…är jag finsk eller?)

7. Varför började du blogga?

Tvingad och peppad av min dotter som fixade en dator och ett eget domän till mig och sa att: nu är det bara att du sätter igång ( detta skedde efter att jag blev sjukpensionär och plötsligt hade mycket ledig tid till förfogande, och jag är henne evigt tacksam, bloggvärlden har tillfört så mycket i mitt liv, inte minst alla goda bloggvänner!)

8. Om du har djur varför? Om du inte har djur varför?

djupaste lojalitet och kärlek får du av ett sällskapsdjur. I mitt nästa liv ska jag ha ett eget Noaks Ark!

9. Om du inte bodde i Sverige i vilket land skulle du vilja bo?

turistar gärna i andra länder men bor kvar i Sverige, i yngre dagar har jag ju redan bytt land då jag som vuxen flyttade hit från Finland.

10. Morgonhumör?

relativt jämnt

11. Vilken hobby har du?

titta genom kameralins, fota till bloggen och för att det är skoj

12. Drömsemester?

Anchorage i Alaska

13 extra frågan .-) som du behöver inte någon annan bokstav att börja med, utan “Tror du på ett liv efter detta?” Bara av ren nyfikenhet ,-)

Jag skojar ofta om vad jag ska göra i “mitt nästa liv”

men egentligen är jag krass och även om jag vill tro att mina nära och kära vakar över mig så tror jag inte på ett liv efter detta.

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Äventyret framtiden

  3 maj 2022

  Härlig selfie och rättframma svar, precis så där som Paula(Cecilia) är. 🙂
  Rågmjölsgröt med smöröga, mmmm…gottigott om gröten är kokad på rätt sätt och inte kall och slippig.
  Vilken härlig bild du visar. Har du fotat den själv, hihi.
  En uppenbarelse av det bättre slaget. Men jisses så många trappsteg.
  Ha en fin dag Paula!

 2. Svara

  Ama de casa

  3 maj 2022

  När jag var liten hade jag gett vad som helst för att heta Anna, Lena, Eva eller nåt annat som “alla” andra tjejer hette. Att heta Johanne var bara jobbigt. Ingen visste hur det skulle uttalas och dessutom visste dom inte om jag var en tjej eller kille…

  Snyggt flätad selfie!

 3. Svara

  Primrose

  3 maj 2022

  Börjar med extra frågan 13, Det är verkligen en bra början på den redan nu. Då är du beredd på nåt skoj ,-))) Fin bild alla fall även om du inte tror ,-) Ja det är bra att vara egensinnig och att du. Att du sa vad du ville heta ,-))) håller med fåglar och andtjatter, rogivande, sen blir man glad direkt av det. Finn Crisp är gott, mjukost till, det gillar jag, gurka på, japp det köper jag och ska prova! Fota det gör jag också, min man säger att jag ser livet genom en lins ,-))) Det blir många bilder. Kul! Alaska låter spännande, ska gå in och kolla platsen! Noaks ark låter helmysigt, älskar djur! Får kolla om det blir ett nästa liv, då ska jag leta upp Noaks ark , så har jag tur är du där ,,-))) Vilken bra dotter, ja blogga är så kul! Alltså jag tycker du var himla tuff som åkte till Sardinien själv och hade turen att få väldens roligaste tant att dela hotellrum med ,-))) Vilken flax och sen bli utbjuden till slottsmiljöer , låter himla kul!
  Ha det fint nu, ser fram mot din Selfie nästa vecka ,-)) Primrose ,-)

 4. Svara

  Anna-Lena

  3 maj 2022

  Har väl lite samma känsla som du om tiden efter livet.
  Tuff tjej, åka ut på egen resa ! Och redan så ung.
  Alaska låter bra…men Dvalbard duger för mej! Rågmjölsgröt… mormor gjorde sådan. Hon var från Brämhult.
  Ha det gott! Kram!

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  3 maj 2022

  Jag hoppas innerligt att det inte finns ett liv efter detta. För min del skulle det inte vara så besvärligt om några väntade på mig men tänk om man har haft flera stora kärlekar. Står de då där allihop och hur blir det då. Kanske har de också flera som de väntar på och till slut blir det kaos. Nej, det är lugnare att tänka att det är slut när det tar slut.
  Jag har också fina minnen från Alghero men jag var där med min man 2012 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   5 maj 2022

   Vad skoj, att du också varit på Sardinien! Nu har jag inte varit på så många öar, men blev väldigt förtjust i den något karga naturen där.Saija var där för några år sedan med en kompis o de hyrde bil (det kanske ni också gjorde) och åkte runt på ön.
   Kram

 6. Svara

  Kicki

  3 maj 2022

  Du lyckas alltid få till svar där jag känner igen dig så väl. Men så har vi varit vänner ganska länge nu (tack vare bloggen).
  Men att du vill åka till Alaska var otippat.
  Kram

  • Svara

   Paula

   5 maj 2022

   Jag vill ju inte åka till värmen där jag blir utmattad direkt! alaska lockar för tillfället, säkert för att jag läste en bok nyligen och nu läser jag Bea Uusmans bok om polarexpeditioner…

 7. Svara

  bpz3

  3 maj 2022

  Vilken rolig selfie! Så kul att du och Primrose kom upp med idén att göra temat till en stafett.
  Paula, Veronica, Cecilia – tre väldigt fina namn om jag får säga så. Tidlösa är de också. Skoj att ha tre “vettiga” namn att välja på:-)
  Otippat med Anchorage och Alaska. Ama var ju där på en kryssning för några år sedan. Där var ju hur tråkigt som helst – och kallt. Ja, ja, tack för att vi alla är olika;-)
  Gillade ditt svar där du berättar om din drömsemester på Sardinien. Kan se dig framför mig som du njöt av uppvaktningen och äventyret. Det var inte ett dugg fel att vara ung, för ett tag sedan visserligen, men kul att man kan minnas.
  Bra att du lydde din kloka dotter och började blogga. Din blogg är en fröjd att läsa. Plussa på med dina coola bilder så… Bra gjort dottern:-)

  • Svara

   Paula

   5 maj 2022

   Jag minns då Ama var där, men jag har sett fantastiska bilder från nationalparker där. Tack för berömmet om bloggen, det var snällt av dig.

 8. Svara

  Ditte

  3 maj 2022

  Vilken fin och vårlik header du bjuder oss på !
  Och visst är det roligt att Klimakteriehäxans “selfie” överlever och nu blir till en stafett.
  Så roligt och personligt du fått till svaren.
  Nickar igenkännande på flera. Egensinnig. Jodå jag också. Rågknäcke! Tack, gärna. Stöddiga typer ogillas också.
  Kul att din dotter peppade dig itll att börja blogga. Är så glad för det.
  Även jag vill bo i Sverige. Har inga tankar på annat. Men reser till andra länder gör jag gärna. Har delvis bott i Norge och delvis i Kina. Berikande men att bo vill jag göra här.
  Vad gäller drömsemester och hobby så finns likheter där också. Så kul!
  Kram

 9. Svara

  Geddfish

  3 maj 2022

  Kul fläta! Jag gillar också råg (i ryggen) som liten gillade jag inte rågmjölsgröt men det är faktiskt gott med äkta lingonsylt till.
  Ett medium har sagt att jag varit nunna i mitt tidigare liv och bott på kloster eftersom jag hade syndat som ung (?)…
  Kram!

 10. Svara

  Minton

  3 maj 2022

  Så många roliga svar. Finncrisp är min favorit med ädelost och ett glas ?. Följer gärna med till Anchorage. Din resa påminner mig om första utlandsresan som gick till Rhodos då jag var 20.
  Kramar från oss

 11. Svara

  Susjos

  3 maj 2022

  Härliga Paula/ Cecilia och vilken härlig selfie-fläta att läsa! Vilken fantastisk semester du hade på Sardinien, förstår att du minns den! Rågmjölsgröt…det har jag nog aldrig ätit, men finn crisp med mjukost, ja tack!
  Tusen tack till din dotter som tvingade dej att börja blogga, hurra! Alltid kul att titta in hos dej och läsa din härliga blogg!
  Ha det fint!
  Kram

 12. Svara

  Kina Hellquist

  4 maj 2022

  Ser att du som avslappningsmetod valt and(nings)tjatter! ? Bra, ta´t genom näsan!
  Vilket härligt semesterminne och vad modig du var som åkte själv. Var det då du hette Cecilia, eller är du lika modig som Paula?
  Ett tack till din dotter som tvingade dig in i bloggens värld, annar hade ju jag(vi) inte “träffat” dig!
  Jag tror att du skulle göra dig bra som Noaks efterträdare!
  Ha det gott och kram till dig!

 13. Svara

  annettejuhlin

  4 maj 2022

  Ibland känns det som jag känner er som bloggar bättre än många som jag träffar i det så kallade verkliga livet. När man bloggar kommer både personlighet och inställningar fram. Att du var egensinnig anade jag, och det roliga är att jag tycker att det är en egenskap som många av oss som bloggar delar även jag 🙂 Mycket annat gemensamt också, som fåglar och andra djur, foto och FinnCrisp. Kram

  • Svara

   Paula

   5 maj 2022

   Man kommer ingen vart i livet om man inte är lite envis eller kanske heter det i mitt fall sisu…Men jag är också på tok för rakt på sak ibland, o det utan att tänka efter ,,,före. Lite sent att ändra på det nu….Som du förstår gillar jag din blogg och dina många utmaningar i arbetslivet, du är såå duktig, en riktig förebild! Kram

 14. Svara

  Klimakteriehäxan

  4 maj 2022

  FinnCrisp måste alltid finnas hemma! Och grattis till att ha en klok dotter!
  Finfin selfie!

 15. Svara

  LillaSyster

  4 maj 2022

  Underbara svar!

 16. Svara

  Anki

  5 maj 2022

  Mycket Paula i din Selfie … som alltid med rättframma svar! Jag har ingen lust den här veckan och nästa vecka är jag bortrest, så jag avvakta så länge …
  Kram

 17. Svara

  Vilt og vakkert

  5 maj 2022

  Heisann, for en artig selfie du har skrevet. Vi begynner virkelig å bli kjent med hverandre nå! Godt at du hørte på datteren og starta med å blogge! Ha en fin dag ;:OD)

 18. Svara

  Ninni

  8 maj 2022

  Jag tycker du klär bättre i att heta Paula än Cecilia. 🙂
  Vilken tur att din dotter peppade dig hur skulle jag annars lärt känna dig? Tack Saija!
  Ett liv efter detta… näää inte ett liv men ändå en tillvaro på något sätt tror jag på efter att hört min morfar berätta om sin upplevelse då han faktiskt dog en stund men de lyckades få i gång honom. Min mamma har varit på gränsen några gånger och det är inte alls en obehaglig tillvaro som väntar.
  Kram.

 19. Svara

  Paula

  8 maj 2022

  Ja, vad ska man tro? Jag kan inte påstå med bästa viljan i världen att mamma min sökt kontakt efter att hon gått bort. Beror det på att jag flyttat till Sverige? Nej, änglar har inga geografiska begränsningar…men några änglavingar brukar jag inte höra. Däremot ser jag många sk. tecken i naturen som kan vara svåra att skoja bort.

  kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 647
 • 681
 • 1 603 787
 • 5 032
 • 64 895
Sök här