Selfie med ord

Selfie med ord # sociala medier

Av
den
11 mars 2024

# sociala medier

På vilka sociala medier är du aktiv?
Jag är endast aktiv på bloggen och Facebook, där har jag hängt i bra många år med alla mina vänniskor
Jag har ett instagram-konto men använder det bara för att läsa inlägg så jag tittar in där en gång om dagen. Twitter var beroendeframkallande, där kunde man bli sittande timtals, så det lade jag snabbt av med.
Mina barnbarn är aktiva på Snapchat och när jag har klagat på att de aldrig är aktiva på Facebook har de hänvisat mig dit. Jag fick hjälp att komma igång men orkade inte ens lära mig det mest basala, tyckte det var så rörigt och hetsigt.
Tiktok har jag varit inne på men det är inget forum som känns rätt för mig
Youtube tittar jag gärna på, jag har några konton som jag följer, men tittar bara in där ett par gånger i veckan.

Är sociala medier något du har nytta av eller är det nöje?
Ja faktiskt, det finns många små lokala företag som inte har egna hemsidor, dem hittar jag på facebook med öppettider och annat. Jag kan läsa om evenemang som sker på min ort och annan aktuell info från kommunen, myndigheter och företag

Är du en podd-lyssnare?
Nej det kan jag inte påstå, jag lyssnar på ljudböcker istället

Någon favorit i så fall?
Förutom Sommar i P1 så lyssnar jag på Agnes Wold, min husgud.

Går du in i något chattforum om särskilt ämne?
Nej Gud bevare, vilken hätsk stämning som råder där. Då är det lugnare att prata i vissa grupper på facebook, t.ex om man har en specifik sjukdom så kan man få många goda råd från andra drabbade.

Hur har sociala medier påverkat din konsumtion av andra massmedier?
Kanske i någon mån, jag lyssnar mindre på radio, endast nyhetssändningar på morgonen, lokaltidningen läser jag på nätet, tv-nyheter följer jag bara när det hänt något exceptionellt.

Om du ser tillbaka ett år eller två – har du ökat eller minskat din närvaro i sociala medier?
Min närvaro är densamma. Jag tror att de som i min generation nyttjar sociala medier håller sig mest på facebook som yngre har övergivit till förmån för andra medier.

Klimakteriehäxan håller i Selfie-pinnen, besök henne gärna och var med du också!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  11 mars 2024

  Jag använder Facebook och bloggen det räcker. Nyheter på TV ibland om det hänt något.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Anna-Lena

  11 mars 2024

  Tycker att FB ger mycket. Både att hålla kontakter och att ge information.
  Håller med dej helt om Snapchat och Tiktok. Har kollat, men gav upp direkt. Blev bara trött. Har väl med ålder att göra.
  Twitter/X har jag heller aldrig fattat. Även om jag försökte, för så där tio år sedan ….
  Agnes Wold! Superhärlig kvinna. Gillar framtoningen. Sen tror jag inta att hon alltid har rätt. God kväll!

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  11 mars 2024

  i facebook hittar många olika intressen och kontakter.

 4. Svara

  Ditte

  11 mars 2024

  Jättekul att läsa dina svar. Och i flera känner jag igen mig. Sedan snart ett år tillbaka skriver jag inget själv på bloggen men har några bloggvänner jag gärna besöker. Instagram använder jag och har FB men är inte alls aktiv där-
  Några poddar lyssnar jag på sporadiskt bl.a. Magnus och Agnes Uggla. Annars lyssnar jag på ljudböcker och en hel del på radio. Gillar P1. Agnes Wold lyssnar jag också gärna på och även en del Sommarprogram-
  Är som du, inga chattforum-
  Har nog minskar min tid på sociala medier och inte minst eftersom jag inte skriver blogg längre och även minskat antal bloggar jag följer. Har så mcket ändå runt mig . Men lite trist var det att blogglusten försvann. Å andra sidan finns alla gamla inlägg kvar.
  Kram

 5. Svara

  BP

  12 mars 2024

  Hahaha! Ja lite har vi gemensamt här, men inte allt. Det beror nog på att du har barn och barnbarn som du vill följa, så du är med där. FB har jag vågat vägra från början liksom allt annat också, förutom bloggen. Älskar förresten din rubrikbild. Den säger precis allt om sociala medier. Och jag är lyckligt(???) lottad. Jag kan frossa både hos Foodora och Wolt. Och jag föredrar Wolt:-)

  Har aldrig ens varit inne på Snapchat och Tiktok. Kan hända att jag har fär få kompisar i 20-årsåldern;-)

 6. Svara

  Anna i Portugal

  12 mars 2024

  Kul att läsa dina svar! Jag har ju bara bloggen så skippar att svara på de där frågorna idag. YouTube tittar jag på utvalda kanaler om fotografering bland annat.

 7. Svara

  Susjos

  12 mars 2024

  Vilken underbar bild på dödssynderna, haha!
  Jag är ju en som scrollar runt på sociala medier, men lägger inte ut så mycket nu som jag gjorde förr. Tik tok och snapchat vet jag inte vad det är!

  Nu vet jag i alla fall att jag ska gå och lägga mej efter nattens jobb!
  Ha en fin tisdag!
  Kram

 8. Svara

  Anki

  12 mars 2024

  Du är mycket mer aktiv än jag … både med blogg och på facebook. För mig räcker det mer än väl med bloggen … den känns t.o.m. för mycket ibland och jag blir trött på den. Får se hur länge jag orkar. Nymodigheterna bryr jag inte min trötta hjärna med. Hm … YouTube hänger jag ju på en del, glömde det när jag gjorde mitt inlägg. Det finns en hel del sevärt där och jag hittar även “min” musik där. 🙂
  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  12 mars 2024

  Sociala medier är nog något som man antingen älskar eller hatar. Kanske lite starkt uttryckt och om jag går till mig själv är jag ganska ointresserad. Fb har jag bara för ett fåtal grupper och för minnena som dyker upp. Följer inte flödet alls och gillar inte ens några inlägg. Instagram kollar jag lite grann, gillar några få men skriver inget själv. Bloggen och bloggvännerna är mitt fönster ut mot världen och där trivs jag 😀
  Chattforum ska man akta sig för. Det räcker gott med en familjechatt 😀
  Kul bild 😀
  Kram

 10. Svara

  Klimakteriehäxan

  12 mars 2024

  Det där med info från små företag har du väldigt rätt i! Jag vet flera butiker som inte har hemsida men som uppdaterar både FB och Insta med aktuell info.
  Kul att Agnes W är din “husgud”, hon är befriande rakt på sak tycker jag – fast hennes podd har jag förstås inte hört men hon dyker ju upp med jämna och ojämna mellanrum ändå.

 11. Svara

  Geddfish

  12 mars 2024

  Jag gillar Agnes Wold också, klartänkt och befriande.
  Du läste ju hos mig hur jag använder sociala medier. Det var längesedan som mina barnbarn använde Facebook men mina barn gör det och vi har bra utbyte av det som ett tillägg till våra träffar IRL och telefonsamtal.
  Ha det fint!

 12. Svara

  Anette Nordström

  12 mars 2024

  Jag har tröttnat lite på facebook även om jag hänger där dagligen. Likadant med instagram och tiktok. Undrar om bloggandet kommer att bli stort igen. Jag hoppas det. Det känns inte så ytligt med bloggar. Man kan ju skriva lite mer noggrant där. Öppna sig lite mer.

 13. Svara

  Kina

  13 mars 2024

  Du är nog betydligt mer aktiv på sociala medier än vad jag är. Jag känner att lusten avtar, och då blir det bara elisamatilda och måndagsselfin som gäller, Jag går oftare in och läser andras bloggar. Däremot så skriver jag en massa annat på datorn eftersom jag tycker att det är så himla kul att skriva. Det kanske också är kul för mina kära att läsa den dag jag är borta. Då skriver jag ofta om sådant som jag själv undrat över när det gäller mina egna föräldrar, men som jag inte frågade om medan det fanns tid. Nu väntar sängen! Kram till Pörtet!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 111
 • 138
 • 1 654 187
 • 5 124
 • 66 092
Sök här