Selfie med ord

Selfie med ord # 7

Av
den
15 februari 2022

Dags för nr 7 av Selfie med ord , en ordlek som Aina på Klimakteriehäxan hittat på.

Här nedan de tolv nyckelorden som gäller denna gång. Och sista bokstaven i första svaret är första bokstaven i svar nummer två, o s v.

1. Morgonvana: Snooza

2. Djur: Alpacka urgulliga djur som numera inte är helt ovanliga som sällskapsdjur i hagar. Här kan du läsa mer om djuret

3. Ost: Aura blåmögelost (fosterlandsvibbar, väldigt nära Kvibille ädelost i smak)

4. Sällskapsspel: Alfapet (i min familj har vi spelat TP och Monopol men de bokstäverna passade ju inte här)

5. Dricker aldrig: Trocadero (den går knappt att få tag på, och jag dricker inte längre läsk, men, skulle chansen dyka upp skulle jag nog falla för frestelsen att testa om den ännu smakar lika gott!

6. Litterär figur: Onkel Tom (i boken Onkel Toms stuga, den var nog mitt första riktiga möte med begreppet slavar)

7. Njutbart: Massage

8. Äter gärna: Endiver (kan låta påhittat men jag gillar den något beska och fasta grönsaken både i sallad och som fylld ugnsbakad)

9. Dans: Vals

10. Beatles-hit: Something skriven av George Harrison, min idol i Beatles

11. Vid datorn: många Gigabyte

12. TV-serie: ER (Cityakuten, vem minns inte den??)

Var gärna med du också! När du skrivit ditt inlägg lägger du in en länk hos Aina i kommentarerna så andra kan hitta till dig!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  15 februari 2022

  Tänk så olika vi svarar men denna utmaning gillar jag. Har precis fått iväg mina svar.
  Massage skall jag snart gå på. Trocadero finns på ICA rottne och smakar som förr. Måste alltid ha läsk i bilen ifall jag får insulinkänning.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 februari 2022

  Det är alltid kul att läsa dina svar, Trocadero tar jag alltid om jag är ute och äter 🙂 Vilket iofs inte är så ofta, läsk köper jag aldrig så det finns hemma 🙂 Kram på’re

 3. Svara

  Susjos

  15 februari 2022

  Så himla kul att läsa andras svar i denna ordlek! Ädelost är ju bara mums! Trocadero gillar jag också. Vals kan jag dansa, men blev avundsjuk på dej som kan dansa tango! TV-serien ER…verkligen en favvoserie!! Den saknar jag!
  Får lyssna på din Beatles låt .
  Ha en fin tisdagkväll!
  KRAM

 4. Svara

  Susjos

  15 februari 2022

  Jag igen…nu lyssnade jag på “Something”, och känner ju igen den, så fantastisk vacker!!!! Tack för den!

 5. Svara

  Kicki Fredlund

  15 februari 2022

  Det beror verkligen på vilka bokstäver man får, när man ska svara på dessa selfisar, men ofta blir det ju både bra och sant i slutänden.
  Endiver, kunde just tänka mig att du gillar, men det gör inte jag.
  Kram

 6. Svara

  Geddfish

  15 februari 2022

  Jaha, lite kul att läsa, lite annorlunda, härligt!

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 februari 2022

  Snoozar gör jag aldrig utan när jag vaknar stiger jag upp. Men jag håller med om att alpackor är urgulliga och säkert väldigt trevlia djur. Det sista vet jag inte men de ser trevliga ut 😀 Onkel Toms stuga hade vi som högläsningsbok i mellanstadiet och det gjorde starkt intryck. Det var nog meningen också. Massage var det länge sedan jag fick men om jag ska få det så vill jag att utföraren tar i ordentligt och trycker rejält på alla triggerpunkter i ryggen. ER har jag sett från början till slut och jag tyckte mycket om den serien. Men jag skulle inte vilja se den igen.
  Kram

 8. Svara

  bpz3

  15 februari 2022

  Äntligen någon med avvikande svar till kaffe, elefanter och Tilsiter ost – hahaha:-)
  Nu hade både du och jag Alfapet som svar, men det var vi ensamma om;-)
  Snooza – ett originellt svar. Det gör jag också fortfarande. Gjorde det redan när jag jobbade.
  Uncle Tom var även mitt första “möte” med slavar. Massage älskar min gamla kropp. Däremot har jag svår för endiver. För beskt för min smak. George Harrisson var den “mjukaste” av Beatles. Han var nog den mest framgångsrika Beatle när han sjöng sina egna låtar. John Lennon dog ju alldeles för tidigt, för han hade nog kunnat ge George en match.

 9. Svara

  LillaSyster

  15 februari 2022

  Snooza nä det finns inte i min värld, har man vaknat går man upp . och jag vaknar i 99% av fallen en stund innan klockan ringer.
  Ädelost är ju så gott, din variant känner jag inte till.
  Alfapet har jag spelat många gånger många fler gånger än Othello, så selfien blir jj inte helt sann, bara första frågan blir ju till 100 % – men det är kul ändå =)
  Det är inte alltid massage är njutbart….långt därifrån, men kroppen brukar ju kännas bättre efter någon dag eller två efter en behandling. Läsk, nä det har jag slutat med, färgat sockervatten…..
  Hämtade ut handsalvan nu och den känns skön, beställde den på apotea i morse.

 10. Svara

  Anna-Lena

  15 februari 2022

  Alphapet och TP, kul! Monopol gillar jag inte Trocadero… Blä!
  Endimensionella har jag nog aldrig smakat! Snokar gör hag aldrig. Antingen vaknar jag för att jag har en tid att passa eller också blundar jag så länge jag vill… Sällan senare än klockan åtta…..
  Kul att läsa! Kram

 11. Svara

  Klimakteriehäxan

  15 februari 2022

  Endiver är ju jättegott, men å så länge sen! Bra att du påminde mig! Det var för länge sen jag kostade på mig lite massage också. För att inte tala om Trocadero! Så kul att kolla din selfie!

 12. Svara

  Ditte

  15 februari 2022

  Härliga svar! Och jag ler igenkännande. Undra varför jag känner igen mig lite här och var när jag läser svaren. Och på många ställen.
  Osten Aura har jag testat och tycker om den. Alfapet, TP , Monopol och Försvunna diamanten är ganska aktuella hos oss. (Men numer mindre Alfapet.)Massage var jag också inne på liksom Onkel Toms stuga. Ja, en del till. Och endive med auraost på är riktigt gott..
  Kram

 13. Svara

  Primrose

  16 februari 2022

  Bra svar ,-)) kul att se hur du har svarat. Snooza är härligt, kan inte hoppa upp direkt, det fick man ju göra förr när man jobbade. Men inte nu ,-) Alpacka dom är fina, skulle gärna haft en om jag bott så. Dricker inte heller läsk. Massage, åh va skönt, men det är så många år sen.
  George Harrison var den jag tyckte mest om i Beatles ,-)
  Ha det jättefint
  Primrose ,-)

 14. Svara

  Ninni

  16 februari 2022

  Nää, jag hänger inte på men läser gärna dina svar. Du är ju grym på det där.
  C gillade verkligen Trocadero och det fanns/finns i 1½ liters flaskor. Jag tycker att det är alldeles för sött men jag är otroligt förtjust i DrPepper istället.
  Kram.

 15. Svara

  Anki

  16 februari 2022

  Bra svar och hade bara bokstäverna passat så hade jag haft en del av dina som mina 🙂
  Endiver gillas … liksom i stort sätt alla sorter av blå- och grönmögelostar. George var min favorit också … och Something är en fin låt!
  Läsk är inget som jag dricker heller – och Trocadero var aldrig någon favorit på den tiden jag gjorde det 🙂
  Kram

 16. Svara

  Ama de casa

  16 februari 2022

  Snyggt flätad selfie igen 🙂

  Alpackor är verkligen både ulliga och gulliga, men Cityakuten minns jag inte alls eftersom jag aldrig tittade på den.

  (Jösses vad spännande det är i damernas skidskyttestafett just nu!!!)

 17. Svara

  Ingrid

  16 februari 2022

  Kul att läsa dina svar på nr 7!
  Ja vem minns inte ER. Den såg man så fort det kom något avsnitt och en av skådespelarna eller rättare sagt karaktärerna i serien Dr Green så ja igår kväll i en annan serie. Det kändes nästan konstigt, han ÄR ju MarkGreen för mig.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 18. Svara

  Kina Hellquist

  16 februari 2022

  Snoozar gärna, länge… Härligaste stunden på dagen nästan, när man inte MÅSTE kliva upp. Det gillar jag!
  Alpackorna är helt underbara, lika gulliga som ett lamm nästan. Och Trocadero, det hade jag nästan glömt att det fanns/finns?!
  Massage var jag på för inte så länge sedan. Det var Tai-massage, som är ganska hård. Men det var SÅÅ skönt efterlåt! Ha en bra vecka! Kram!

 19. Svara

  Gunnel

  17 februari 2022

  Bra morgonvana du har. Den skulle jag kunna tänka mig att ta efter. Det är evigheter sen jag läste Onkel Toms stuga. Tänk så många böcker man läste när man var barn och tonåring som fortfarande håller måttet.

 20. Svara

  Vilt og vakkert

  17 februari 2022

  Heisann, det virker som dere alle er vel bevandra i osteverdenen, drikkverdenen og “hva som er godt”- verdenen. Det er så mye av det vi putter i munnen jeg ikke kjenner til. Ligger vel litt under middels når det gjelder å like å tilberede mat. Spiser den gjerne! Ikke kan jeg noe om serier heller. Sitter nok ikke nok foran TVen. Something – bare helt topp!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 131
 • 596
 • 1 636 075
 • 5 093
 • 65 655
Sök här