Selfie med ord

Selfie-med-ord # om sömn

Av
den
27 maj 2024


# Om sömn

Sover du i pyjamas, nattlinne eller naken?
Det beror på årstiden, på vintern nattlinne på sommaren nakupelle (naken)

Vad är lämplig temperatur i sovrummet för att du ska sova gott?
Sover mycket bättre i sval temperatur, mellan 18-20 grader, något som är svårt att få till under sommaren.

Hur mörkt ska du ha det när du sover?
Jag har aldrig störts av att det är ljust i sovrummet, men nu sover jag i en liten alkov utan fönster där det alltid är mörkt, och det är skönt.

Hur många kuddar har du i sängen?
Jag har alltid haft minst två eftersom de katter och hundar som delat min bädd också vill ha det bekvämt. Nu har jag kvar två kuddar trots att jag inte har någon sovkompis, dessutom har jag en tjock kudde under huvudet medan jag läser om kvällarna. Den åker ner när jag ska sova.

Hur många timmar sover du per natt?
Många! 9-10, går och lägger mig efter midnatt, stiger upp när jag behagar vakna.

Sover du i ett sträck eller vaknar du och somnar sedan om?
Jag sover hela nätterna, men gillar att ha mobilväckning så jag får znooza på morgonen. Bara för att jag kan! Det är så skönt att bara kunna stänga av…och stänga av….och stänga av…

Drömmer du?
Det sägs att alla drömmer men att man inte minns drömmarna så ofta. Mitt drömmande har gått i perioder och nu kan jag inte minnas när jag drömde något jag kom ihåg när jag vaknade!

Klimakteriehäxan är den som uppfunnit detta roliga veckotema. Hälsa på hos henne och delta du också!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  27 maj 2024

  Har oftast makens stora tröja, men naku inatt. Vi har stort fönster i sovrummet utan gardiner eller persienner, gillar vakna i dagsljus, läser inte i sängen, somnar… Mitt armband surrar åtta… vaknar oftast innan och följer maken till busshållplatsen, en engelsk mil 1,6 km för frukost. Minns mina svartvita drömmar en kort stund när jag vaknar.

 2. Svara

  Klimakteriehäxan

  27 maj 2024

  Om sommarnätterna blir för varma hämtar jag en fläkt från källaren. Den har räddat många nätter åt mig!
  Kul att du troget hänger på med en SELFIE!

 3. Svara

  Anna-Lena

  27 maj 2024

  Det var en ordentlig nattsömn. Jag har ju aldrig fattat vitsen med att vara uppe på kvällen, när man kan sova gott. Ögonlocken brukar falla neråt strax efter tio. Då är det bara att uppsöka den härliga sängen. Gillar att somna när det det börjar mörkna. Den tiden infaller så här års.
  God kväll! Kram

 4. Svara

  BP

  27 maj 2024

  Jamen Paula – du har ju alltid en sovkompis hos dig ändå Pelle som är naku – hahaha:-) Älskar det ordet. Ska använda det framöver (i tankarna – hahaha).
  Jag vill nog ha det betydligt kallare i mitt sovrum, men minns när jag bodde i en etta med sovalkov. Det gick inte att få det svalt under sommaren oavsett om man hade balkongdörren vidöppen eller inte.
  Har alltid haft det “halvljust” i sovrummet, och jag gillar det – naturligt ljus under sommaren, innergårdens belysning under vintern. Känns tryggt på något sätt:-)
  Att vi är nattugglor har vi konstaterat förut. Och 9-10 timmars sömn unnar jag mig också. men aldrig med väckarklocka;-)

 5. Svara

  Susjos

  27 maj 2024

  Kul att du znoozar om och om igen fast du inte behöver stiga upp, det ska jag också göra när jag blir pensionär. Fast vad säger jag….som nattarbetare ställer jag inte heller nåt larm, sover tills jag vaknar…förutom i morgon bitti, då jag har en tid att passa hos sjukgymnasten!
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram!

 6. Svara

  KajsaLisa

  27 maj 2024

  Jag kan till och med låta det gå ned till 16 och mysa under täcket.

 7. Svara

  Minton

  28 maj 2024

  Det var fina svar på frågorna. Minton har egen kudde som ska ligga bakom ryggen. Vill också ha svalt men sover även nä det är ljust.
  Kramar från oss

  • Svara

   paula i pörtet

   29 maj 2024

   Självklart ska Minton ha en egen kudde, hur skulle det annars se ut! Nospuss till honom ! Kram

 8. Svara

  Anki

  28 maj 2024

  Bra svar! Skönt att snooza bara för att du kan 🙂
  Ha nu en bra tisdag!
  Kram

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  28 maj 2024

  Du verkar ha en bra sömn och det är ju otroligt skönt och bra 😀 Vilken dygnsrytm man har är inte lika viktigt, men det är klart att när du sover hos morgontidiga personer så kan det bli lite jobbigt att ställa om. Men vad jag vet har det funkat fint 😀
  Det knöt sig lite i min mage när jag såg headern. Alla som har träffat Daniel har gillat honom och han var en väldigt fin kompis till dig <3 Inte minst som sovkompis.
  Kram

 10. Svara

  LillaSyster

  28 maj 2024

  Snooza finns inte i min värld, jag är som min pappa har jag vaknat då kliver jag upp. Men min lillasyster och mamma är som dig.
  Ha en bra eftermiddag! Nu ska jag ta glass och kaffe i paviljongen =)

 11. Svara

  Christian Lehmann Gisler

  28 maj 2024

  Hahaha…nakupelle…det får man försöka lägga på minnet…

 12. Svara

  Priimrose

  29 maj 2024

  Söt bild på en som sover gott!
  Håller med får inte vara för varm, hellre svalt. Min läskudde åker och också ner ,-) och jag gör precis som du , väckarklockan på, stänger av och stänger av, härligt precis….nu när man kan!
  Ha det fint!
  Primrose ,-)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 143
 • 596
 • 1 636 087
 • 5 093
 • 65 655
Sök här