Selfie med ord

Selfie med ord # Om tårar

Av
den
19 februari 2024


Idag handlar selfie med ord om tårar

Den boken fick mig att gråta
Gråta vete katten, men jag blir ofta rörd när jag läser, t.ex Tove Janssons fina bok Lyssnerskan
Den filmen fick mig att gråta
Jag gråter ofta åt lyckliga slut på filmer, men ser filmer väldigt sällan. Den film som inte fick ett lyckligt slut, men som jag grät till är Okänd soldat
Den nyheten fick mig att gråta
Estonia-katastrofen, jag minns precis ögonblicket jag såg nyheten på tv
Den sporthändelsen fick mig att gråta
När diskuskastaren Daniel Ståhl vann VM-guld förra året, han var själv så rörd när han segerintervjuades att jag också började gråta
Den låten fick mig att gråta
Det finns hur många som helst! Väljer här Som stormen river öppet hav med Susanne Alfvengren som jag förknippar med en speciell person och en speciell händelse
Den bästa kaffetåren
Mörkt och fylligt bryggkaffe á la naturelle

Klimakteriehäxan håller i Selfie-pinnen, besök henne gärna och var med du också!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  19 februari 2024

  lyssnade nyligen (?) på fartygens sändningar under Estonia-katastrofen, hur de velade och dröjde innan någon framme, mayday på finsk brytning… omöjligt hålla tårar, så många dog

 2. Svara

  Mia

  19 februari 2024

  Det var fina svar som jag helt och hållet håller med om, kram fina du!

 3. Svara

  Minton

  19 februari 2024

  Estonia katastrofen glömmer man aldrig. Resten av frågorna håller jag med om.
  Kramar från oss

 4. Svara

  BP

  19 februari 2024

  Att jag inte kom på Daniel Ståhl. Grät redan när kommentatorerna skrek att han i sista kastet säkrat guldmedaljen. För den bedriften fick han ju bragdguldet. Han borde ha fått Jerringpriset också om jag ska vara ärlig.
  Estonia katastrofen minns jag såklart, liksom “nine-eleven”. Minns att två av mina kollegor hade bekanta på fartyget som alla drunkade.
  Vad gäller kaffe vill jag nog gärna ha en liten skvätt mellangrädde i drycken. Tur att vi alla är olika:-)

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  19 februari 2024

  Ja, du vet redan vad jag skulle svara. Jag grät av chock och förtvivlan en gång 2018 men sedan dess har inga tårar fallit nerför mina kinder. Före 2014 grät jag lite då och då men jag kan inte minnas att någon film, bok eller sång haft den effekten på mig. Ledsen och rörd blev jag så klart men inte mer. Det var annat som fick mig att gråta, t ex orättvisor och elakheter. Som tur var hände det inte så ofta.
  Kram

 6. Svara

  Anna-Lena

  19 februari 2024

  Har ju svårt att gråta. Men blir ändå berörd.
  Kan vara så att det sitter i magen. Gråten.
  Kaffe är bäst svart! Inga konstigheter. Kram

 7. Svara

  Anna i Portugal

  19 februari 2024

  Vissa låtar sitter ordentligt fast och jag förknippar också med olika situationer. Min selfie kommer imorgon.

 8. Svara

  LillaSyster

  19 februari 2024

  Så nu har du fått mig att nynna resten av kvällen på Som stormen river öppet hav – så fin!
  Kram

 9. Svara

  Anki

  19 februari 2024

  Ja, Estoniakatastrofen … den glömmer man inte och visst blev det många tårar …
  Mina svar kommer i morgon.
  Kram

 10. Svara

  Susjos

  19 februari 2024

  Estoniakatastrofen, hua, visst minns man den, tragiskt nog hände denna katastrof på min mammas 60-års dag, och ett år senare , ett par dagar efter hennes 61-års dag, så dog även min mamma.
  Susanne Alfvengrens låt är sååå bra, minns att jag köpte hennes skivor på 80-talet!
  Å japp, en kopp svart kaffe när man vaknar ,är det bästa!
  Ha en fin kväll!
  Kram!

 11. Svara

  Kina

  19 februari 2024

  Tove Jansson var fantastisk. Och det var alla hennes figurer också!
  Okända soldaten har jag inte läst. Men jag gråter också åt lyckliga (och olyckliga) slut. Det är som med bröllop och begravningar.
  Susanne Alvengren var bra. Vart tog hon vägen? Musik är det ofta att jag förknippar med vissa personer eller händelser. Och faktum är, så ointresserad jag nu är av sport, så är jag glá i Daniel Ståhl! Han verkar så skön och jordnära. Ha en fin vecka Paula!

 12. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  20 februari 2024

  Usch ja, tankarna går till Estonia. Jag hade 52 stycken ombord jag “kände”. En pensionärsförening från Norrköping. När man hörde om olyckan så trodde man inte det var sant! Sen när man såg namnen rulla upp på skärmen fick jag chock!

 13. Svara

  Klimakteriehäxan

  20 februari 2024

  Kul att läsa dina svar – visst var det en chock när Estonia sjönk! Och vad beträffar Daniel Ståhl kan jag bara hålla med dig. Det var lätt att glädjas med honom!

 14. Svara

  Znogge

  20 februari 2024

  Jag gråter ganska så sällan men blir ändå mycket starkt berörd och får olika känslor. Men gråten den stannar oftast inom mig. Vi är alla olika och så får det lov att vara tänker jag.
  Hör jag “Nu tändas tusen juleljus” så är tårarna inte långt borta.

  God kväll!

 15. Svara

  Nilla Tankebubblor

  20 februari 2024

  Ååå där valde du en bra låt!
  Jag kom också att tänka på nu att Lucia-sånger och körsånger väcker glada minnen hos mig med nostalgiska tårar.

 16. Svara

  Ditte

  20 februari 2024

  Fint att läsa dina svar. När jag funderade på vilka svar jag skulle ha gett noterade jag att det skulle bli väldigt svårt att välja.
  Okänd soldat är en film jag också grät till- Har även läst boken.
  När det kommer till sport var det också knepigt men glädjetårar kanske med Daniel Ståhl och de mer sorgliga när det kom till Bärje Salming och hans sjukdom- INte minst när han hyllades i Canada men även på Idrottsgalan på Globen/Avicci Arena. Estonia katastrofen fick mig också att gråta och vi förlorade flera släktingar där.
  Och musik; Ja en hel del- Minns på pappas begravning där delar av arméns musikkår sjöng och spelade “My way” som Frank Sinatra gjort. Och den biten berörde väldigt mycket just där och då. Likaså “Våren” av Grieg. Spelades också på pappas begravning.
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 76
 • 497
 • 1 652 498
 • 5 119
 • 66 012
Sök här