Selfie med ord

Selfie med ord # Shopping

Av
den
4 mars 2024

Dags för en ny omgång av Selfie med ord hos Klimakteriehäxan, idag avhandlar vi ämnet
# shopping
1. Handla med eller utan inköpslista
Jag är en kluddare, fyller hela tiden på min inköpslista som sitter på kylskåpsdörren…

2. Den sortens vara handlar jag på nätet:
Det kan vara mycket varierat, en del kläder i affärer där jag vet att storlekarna funkar, målarprylar till mina tavlor, torrskaffning på Matsmart ibland, förut alla mina mediciner, nu har jag dock ett apotek inom 5 minuters gångväg så nu handlar jag där över disk.

3. Den sortens vara handlar jag i fysisk butik:
mat, prylar jag hittar hos Clas Ohlsson, Rusta och liknande affärer
Igår shoppade jag för första gången på Intersport som som har en butik i min närhet

Nu jäklars ska konditionen höjas! Gångstavar med bungypump,

4. Så betalar jag för mina köp:
Bankkort

5. Den nedlagda butiken saknar jag ofta:
Jag saknar ingen butik här i förorten, däremot ett café och en pizzeria.

6. Den onödiga varan slinker ofta med hem:
Salta pinnar eller popcorn

Klimakteriehäxan håller i Selfie-pinnen, besök henne gärna och var med du också!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Marie Eggimann

  4 mars 2024

  Gångstavar med jump, hur funkar det? Jag har vanliga

  • Svara

   Paula

   4 mars 2024

   Längst ner på staven finns en grej som ger efter när du trycker ner staven så den åker ner en bit och studsar upp igen, du får alltså jobba med överkroppen samtidigt som du går. Finns med olika viktmotstånd, mina har 6 kg som jag nu befarar är i tyngsta laget för mig, 4 kg hade varit mer lagom. Men jag hoppas jag fixar det nu när jag köpt dem. Följ länken https://www.bungypump.se/ så kan du läsa mer.

 2. Svara

  Agneta

  4 mars 2024

  ?Grattis till ett bra val!! Bungypump har dom absolut bästa gåstavarna som sätter fart på hela kroppen Lagom till badsäsongen är du nog riktigt “vältrimmad”?

 3. Svara

  Minton

  4 mars 2024

  Måste ha lista annars glömmer jag hälften. Böcker köper jag på nätet annat i butik. Betalar med kort.
  Nu får du ut och träna.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Anna i Portugal

  4 mars 2024

  Popcorn är så himla gott! Vi poppar själva, använder icas popcorn, det är de som blir bäst tycker Roger som är popcorn-chef. Ha en fin måndagskväll

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  4 mars 2024

  sonen har fyndat i Matsmart, har ingen inköpslista, minnesträning.

 6. Svara

  Hannas krypin

  4 mars 2024

  Ja tack till popcorn. Särskilt de som är smöriga. Gångstavar med bungy jump lät spännande. Det måste jag googla på.

 7. Svara

  Ditte

  4 mars 2024

  Hej Paula!
  Vad trevligt att “shoppa” med dig och förstås också läsa dina svar.
  Bra med stavar och de bidrar ju till många bra saker vad gäller kroppen. Detta med “bungypump” är ju också väldigt bra. Har det även i mina.
  Vad gäller pop corn så lämnar jag bort mina. Men å andra sidan så kan jag gärna ta del av både cashewnötter och en del andra nötter. Gärna också “kokoschips.” (av kopran)
  Många tankar och en varm kram

 8. Svara

  Nilla Tankebubblor

  4 mars 2024

  Vilka proffsiga stavar. Snygga också! Härligt.

 9. Svara

  Anki

  4 mars 2024

  Spännande stavar … lycka till med konditionshöjningen!
  Popcorn är gott! En av mina svagheter också 🙂
  Kram

 10. Svara

  Znogge

  4 mars 2024

  När vi storhandlar för en vecka har vi en inköpslista och den skriver vi i ICA:s app. Sedan prickar vi av när vi scannar och det fungerar bra. När man handlar för en vecka håller jag inte allt i huvudet.
  Att beställa via nätet är praktiskt och det fungerar oftast bra.

 11. Svara

  Äventyret Framtiden

  4 mars 2024

  Jag kan se dig framför mig Paula, där du studsar fram med dina nya gångstavar. En underbar syn, måste jag tillstå. Vill också vara med och studsa…
  Lycka till med konditionshöjningen, du vänjer dig snart med 6 kg .s motståndet, Är säker på det.
  Kram från gränden

 12. Svara

  BP

  4 mars 2024

  Förutom inköpslistan som jag inte använder längre, men också hade på kylskåpet är vi rätt lika. Samma “årsmodell” på några av oss, så svaren är rätt lika.
  Vad jag däremot inte har shoppat än är gåstavar. Då jag har uruselbalans på grund av mitt ryggelände, så är det dags snart. Så jag väntar iskallt på en recension av dina bungypumade gåstavar. Ska snart kolla länken som du lagt in i en kommentar. Tusen tack.
  Intersport gillade jag skarpt, men butiken strök med under pandemin. Jättesynd. Nu är det Stadium som gäller, men Intersports sortiment var mindre fashion-orienterat.
  Kul att läsa dina svar, speciellt då de är så lik mina;-)

 13. Svara

  Åke

  5 mars 2024

  Inköpslista som sitter på kylskåpsdörren har åxå, men det är inte jag som sköter den. Pizzeriorna kan jag stå på Alnöns torg och kasta sten på 3 st 🙂 När jag byggde här på mitten av 90 talet var det priskrig, 15:- för Pizza och dricka 🙂 Skulle lyxa till det en gång och ta en dricka till och det blev 10 spänn till.

 14. Svara

  Gun

  5 mars 2024

  Har också såna stavar, men jag är periodare,expert på att hitta anledningar till att skippa träningen, för blåsigt,för regnigt,för varmt,för kallt,för trött,för mätt.
  Ändå tycker jag det är så skönt efteråt.

 15. Svara

  Klimakteriehäxan

  5 mars 2024

  Då får man önska dig lycka till på stavvandringarna! Jag har stavar, men kommer aldrig på att använda dem …
  Om onyttigheterna du bär hem begränsar sig till salta pinnar och popcorn har du inget att oroa dig över!
  Kul att läsa dina svar!

 16. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  5 mars 2024

  Vi är ganska lika i vårt shoppingbeteende. Jag skriver också lista, shoppar mycket på nätet men mycket av maten i butik. Matsmart får bidra med en del torrvaror och konserver. Lite godis brukar det också bli 😀 Grattis till nya stavar. Hoppas du ska gilla dem.
  Kram

 17. Svara

  Anna-Lena

  5 mars 2024

  Måste vara få igång mina “pumpstavar”. Egentligen är de betydligt trevligare att gå med än de vanliga… de är inte alls lika hårda och stumma. Ändå blir det så att jag grabbar de vanliga tunna stavarna när jag ska gå ut och gå. Skärpning!
  Salta pinnar, det gillar jag oxå Tror inte att de är jätteonyttiga. Bättre än färgat socker iaf.
  Kram

 18. Svara

  LillaSyster

  5 mars 2024

  Ta det nu lugnt med stavarna, så att kroppen hinner att vänja sig vid nya träningen =) Och fäll dig inte själv, det lyckades jag med då jag gick med stavarna i skogen då ryggen bråkade vid ett tillfälle – tjopang så låg jag där på backen. Men så klumpig är nog inte du. Ha en bra kväll!

 19. Svara

  byblixtra

  6 mars 2024

  Det är jättebra att gå med gångstavar som gör att man även får med armarna och överkroppen och tränar diagonalt som vid skidåkning, dessutom ger de stöd och så går man snabbare med gångstavar och får upp pulsen. Man får liksom “fyra ben”.
  Det kanske går att trycka ner staven en bit i “pumpningen” så att det inte blir så tungt från början. 6 kg låter mycket men när man har gått ett tag med stavarna så kanske man behöver den belastningen. Hm…jag får kanske damma av gångstavarna som kan vara bra träning inför hinderbanan.

 20. Svara

  Susjos

  7 mars 2024

  Kul att läsa dina svar, och nu blir jag nyfiken på dina stavar, får kolla in länken!
  Varm Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 104
 • 497
 • 1 652 526
 • 5 119
 • 66 012
Sök här