Selfie med ord

Selfie med ord # sport

Av
den
25 mars 2024

# SPORT
Så minns jag gymnastiklektionerna i skolan
Jag gick i flickskola i Helsingfors från tredje klass uppåt. Jag gillade gympa, bland redskapen var ringar min favorit. Men mest minns jag gympatimmarna på vintern då vi oftast åkte skridskor och ibland även längdskidor. Bara positiva minnen!

Det är “min” idrott framför andra (som aktiv och/eller som åskådare)
Rally, att åka runt på Finska rallyt som åskådare var något av det roligaste jag gjort! Fri-idrott och längdskidåkning följer jag på teve.

Den stjärnan slutar aldrig att lysa på min idrottshimmel
Jag tittar på Mästarnas mästare som just nu sänds på TV och imponeras förstås av Anja Pärson. Ingemar Stenmark lyser minst lika stark. Wassberg och Mieto i skidspåren är oförglömliga.

Den boken/filmen/dokumentären/tv-serien med idrottsanknytning kan jag verkligen rekommendera
Filmen om Börje Salming, bra är Charlotte Kallas bok som jag nyligen lyssnat på.

När det sänds sport i tv så …
När jag hade en partner i mitt liv tittades det på många olika sporter, både hockey, fotboll, bilsporter förutom då mina egna favoriter vintersport och fri-idrott. Nu när jag är ensamstående har jag begränsat mig rejält men jag har planerat att se många fler sporter under OS.

Hur sugen är du på OS i sommar?
Jag kommer inte att ändra mitt liv för att sitta klistrad vid teven, men eftersom jag är en kalenderbitare och gillar statistik så kommer jag nog att pricka in de tävlingar jag inte vill missa och notera startlistor och resultat, jaa, sån är jag!

Alltså är jag jättesugen på att gå in i OS-bubblan!

Klimakteriehäxan håller i Selfie-pinnen, besök henne gärna och var med du också!

TAGS
27 kommentarer
 1. Svara

  Klimakteriehäxan

  25 mars 2024

  Vi kommer att ses i OS-bubblan, helt enkelt! Tänk att du läst Kallas bok, ska man göra det? Mästarnas mästare ser jag troget, många mer eller mindre gamla storheter med fina karriärberättelser och historiska bilder blir det.

 2. Svara

  Minton

  25 mars 2024

  Oj du var verkligen sportig. Minns att vi åkte skridskor och det var kul. Tittar sällan på sport numera.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   28 mars 2024

   Ja tyvärr har det blivit mindre sport-tv, kanske för att tv-utbudet är så stort nuförtiden. Påsk-kram till dig och Minton!

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  25 mars 2024

  Skridskoåkning runt runt banan var inte kul två timmar, men som tur så fick vi flickorna börja spela ishockey (vi var de första kvinnliga medlemmarna i Turun Palloseura).
  Såg också Anja Pärson i går, följer med ibland när maken tittar. OS ska jag följa.

 4. Svara

  Hannas krypin

  25 mars 2024

  Klart jag vill se på OS, men jag inte när det kommer gå. Pinsamt att jag inte har koll, jag som älskar fotboll. Hur kul hade det inte varit om Sveriges damer gått till OS? Istället åkte de ut mot Spanien. Fullt rimligt ändå såklart.

 5. Svara

  Gun Wiik Pils

  25 mars 2024

  Mitt idrottsintresse har sjunkit till nästan noll! Det beror på att det dels är så stora summor pengar florerar i så många sporter och tar vi skidåkning var det ju ruskigt spännande då giganterna kämpade i spåren, man visste inte vem som skulle dyka upp i täten. Idag då men kör varv efter varv på en bana tycker jag att spänningen inte finns på samma sätt.

  • Svara

   Paula

   28 mars 2024

   Jag håller med dig om att de har gjort om för mycket inom längdåkning. Sprint är en snabb gren men på tok för beroende på att man inte blir knuffad eller störd under loppet, nästan så man borde ha boxhandskar på. Alltför många vurpor för att det ska kännas bra.

 6. Svara

  Susjos

  25 mars 2024

  Hihi, vet ju att du tittar på en hel del idrott på TV, i alla fall skidor!
  Minns också den stora finnen Mieto! Kollade mer på skidor förr i världen, med Gunde, Wassberg och Mogren m.fl!
  Ser också Mästarnas mästare, och fick en tår i ögat igår när Anja Pärsson visade sin film, vilken stjärna hon är!
  Ha en fin måndag kväll!
  Kram!

 7. Svara

  Anna i Portugal

  25 mars 2024

  Roligt att läsa hur du kommer ta dig an OS i sommar 🙂 Gunde är nog den starkast lysande stjärnan för mig.

 8. Svara

  Nilla Tankebubblor

  25 mars 2024

  En till som gillar Mästarnas Mästare! 🙂
  Kul att du går *all in” på OS. Jag blir mer och mer nyfiken, kanske hamnar jag också framför tv:n vid OS …lite grann.

 9. Svara

  Anna-Lena

  25 mars 2024

  Oj, ringar. Då måste du vara/varit stark.
  Gillade ju inte gympa, men när du påminner om skidtur och skridskoåkning varenda rast… ja, då minns jag det med glädje.
  Rally… inte min grej. Ett väldans oväsen bara.
  Ser inte aktivt på sport på tv. Men lyssnar gärna.
  God kväll!

 10. Svara

  LillaSyster

  25 mars 2024

  Älskade också gympalektionerna. Finns många idrottskvinnor/män som utmärkt sig genom åren – jag skulle ha svårt för att välja ut bara en stjärna. OS – inte lika fanatisk som du, beror på väder och vind här hemma hur mycket OS det blir i TV- soffan, antar att det krockar några dagar med Tour de France? och där vet vi vem som vinner över fjärrkontrollen – fast jag gillar också att se på touren. Rally åkte pappa och jag tittade på när jag var liten. Som alltid kul att läsa dina svar. Ha nu en bra kväll, här blir det Super Stars kl. 21 Kram

  • Svara

   Paula

   28 mars 2024

   Jag har inte femman så jag kan inte se Superstars. Har väl sett några avsnitt genom åren, helt okej, men originalet är nog bättre. Är det fortfarande Jessica Almenäs som leder serien? Cykel är en sport jag måste erkänna att jag aldrig följt, fanns inte i min värld när jag växte upp, och tror inte någon finländare kan köra på två hjul, de är bättre i bilsporter…tihi.

 11. Svara

  BP

  25 mars 2024

  Visst ja! Tror att du till och med har visat bildbevis på dina startlistor du gjort under ett mästerskap. Tycker det är en riktigt rolig grej att du håller på med sånt. Fortsätt.
  Svenska Rallyt har jag sett två gånger. Två av mina kollegor var involverade, en som körde och en annan läste noterna. Inte A-klassen och eliten, men väl straxt under. Och det VAR kul att titta på. Fick till och med åka med en sträcka, men det gör jag inte om. Hur f*n kan passageraren hålla reda så alla kurvor och backar samtidigt som han kommunicerar dom vidare till föraren…
  Hursom – den här sommaren lär inte bli tråkig med OS och allt:-)

  • Svara

   Paula

   28 mars 2024

   Va häftigt att du åkt med i en bil på Svenska Rallyt! Min dotters pappa körde folkrace när vi var unga, o jag fick vara kartläsare ibland, då hann jag inte kasta en blick utanför fönstret utan fick bara läsa noter så jag hann aldrig bli rädd. En gång bromsade vi i en kurva så bilen tippade! Men farten var noll, så ingen gjorde sig illa.. Jag ser också fram emot sommarens OS

 12. Svara

  Geddfish

  25 mars 2024

  Alltid kul att läsa dina svar på diverse frågor.
  Javisst, jag åkte ju både skridskor och skidor i min ungdom, bortglömt…
  Rally, häftigt, men nej nej, för fort och för högljutt!
  Ha det bäst!

 13. Svara

  Christian Lehmann Gisler

  26 mars 2024

  Intressanta å lite annorlunda svar där ditt finska påbrå lyser igenom, KUL!

 14. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  26 mars 2024

  Jag har också minskat mitt sporttittande sedan jag blev ensam men just skidorp på längden och gärna i kombination med skytte tittar jag ofta på. Ibland någon utförsåkning också. Självklart blir det extra mycket sport även för min del under OS och VM men ärligt talat vet jag inte ens när vilka datum som gäller för OS. Men är jag hemma så tittar jag 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   28 mars 2024

   Jag var rätt fanatisk när jag var yngre, kunde notera alla viktiga evenemang i kalendern och då åkte jag ingenstans utan stannade hemma för att följa tävlingarna. Fri-idrott åkte vi o kollade i Gborg när det var EM, det var jätteskoj att vara på plats, annars har jag bara sett på teve. De flesta idrotter har ju sin tjusning bara man sätter sig in i olika regelverk och sånt.

 15. Svara

  Anki

  26 mars 2024

  Jag vet ju att du har ett stort sportintresse … här skiljer vi oss verkligen åt 🙂
  Rally, rallycross och speedway är sånt jag gillar skarpt – roligast om man kan vara på plats för att känna atmosfären, dofterna och ljuden. Lasse och jag gjorde många turer ut i rallyskogen som publik och många speedwaymatcher har bevistats … fina minnen 🙂
  Kram

  • Svara

   Paula

   28 mars 2024

   Speedway har jag aldrig tittat på varken på teve eller live, däremot enduro! Jag gillar absolut bensinångor och motorvrål, det är stämningshöjande. Det var så kul då Svenska Rallyt under flera år körde i Fredriksbergsskogarna, hela byn var ute som funktionärer utom jag som stod mitt i byn när bilarna rullade in efter avverkad sträcka. Då var det kul att lyssna till förarna.

 16. Svara

  Carita

  26 mars 2024

  Så kul det där med rallyt! Så finskt 🙂 Och båda gillade vi skolgympan. Finns ju nog de som har traumatiska minnen från den.
  Börje Salming hade vi lite gemensamt kring och OS, det blir att titta då och då på de moment som intresserar 🙂

  • Svara

   Paula

   28 mars 2024

   Minns min mamma som berättade att när de hade höjdhopp på gympan så var det ett rep som hängde istället för en ribba, om man då inte klarade höjden blev man fångad i en snara och ramlade handlöst. Usch, tänk så det var. Höjdhopp var hemskt, jag var för kort för att klara ens den lägsta höjden.

 17. Svara

  Kina

  27 mars 2024

  Precis som du så tycker jag att gympan i skolan var helt okey. Och det berodde väl på att man inte var helt ute och cyklade där!
  För övrigt så är jag ju inte intresserad av sport alls, men när du pratar om rally, så minns jag att jag som ung tyckte det var jättespännande med motorcross. Vi hade/har en motorcross-bana här i stan. På den tiden var det många stora tävlingar där och jag vill minnas att jag var på de flesta. Det var ljudet och lukten som var alldeles speciellt! Och alla snygga killar!
  Mästarnas Mästare är toppen! Det gillar jag! Kram och Glad Påsk till dig i Pörtet!

  • Svara

   Paula

   28 mars 2024

   Jamen du ser, det kryper fram lite minnen bara du får tänka efter! Och visst var de h äftigaste killarna de som höll på med motorsport….

 18. Svara

  Ditte

  28 mars 2024

  Som vanligt kul att läsa din selfie. Och att du är intresserad av idrott vet jag. Ett intresse vi delar. Känner igen mig i flera av dina svar.
  Starkaste stjärnan inom idrott är ju så knepig., lIte enklare då med stjärnor. Men Ingemar Stenmark, Anja Persson, Pernilla Wiberg. Magda Forsberg, Sarah Sjöström, många längdäkare, Börje Salming, Tumba – Ja, listan blir lång. Missade Ulrika Knape.
  Givetvis blir det en hel del OS här för oss också. Minns så väl när vi 2008 var på plats i Peking.
  kram!

  • Svara

   Paula

   28 mars 2024

   Ingen verkar ha nämnt Ulrika Knape utom du. Jag tyckte mycket om att titta på simhopp, även Knapes dotter som var duktig. Men det var flera år sedan jag tittade. Simning följde jag inte som barn, o tycker inte att det är så kul att bara se de guppande mössorna i bassängen…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 158
 • 189
 • 1 654 992
 • 5 128
 • 66 118
Sök här