Fem en fredag

Sena kvällar

Av
den
12 januari 2019

Fem en fredag #2
Sena kvällar

Vad är det bästa med att vara vaken när alla andra sover?

Jag kan inte minnas att jag upplevt att jag gillat att vara vaken när andra sover, numera när jag bor själv med några pälsklingar så finns det inga anledningar alls, egentligen..

När var du sist vaken mitt i natten, och av vilken anledning?

Haha, jag sitter ju här just nu, visserligen är inte klockan senare än ett, men min besökande dotter somnade som ett ljus klockan tio eftersom hon varit uppe i morse redan halv fem. Själv klev jag upp efter nio, så det säger sig själv att jag inte är trött förrän natten är kommen. Fördelen med att vara pensionär, du disponerar dygnets timmar efter eget behag! Och det gillas!

Vilket sent öppet ställe har någon gång räddat dig, och varför?

På den tiden jag var ute mycket och dansade (festade) i Stockholmsnatten på 90-talet så var taxichaffisarnas nattöppna hak rena drömmen efter en tuff nattklubbsrunda. Kaffe och macka satt som en smäck innan hemfärd…

När du inte kan sova av någon anledning, vad håller dig sällskap?

Problemet är ju att om jag inte kan sova så har jag ont någonstans och är för trött för att stiga upp. Därför ligger jag och bara vänder och vrider på mig i sängen vilket gör att mina pälsklädda sängkamrater tycker jag är jättejobbig som inte kan ligga stilla…

Vilket tv-program som liten fick du inte se för att det gick för sent?

Alltså nu pratar vi medeltiden (1960-tal) och i Finland, hmmm, alla tv-program som började klockan nio var för sent för mig enligt mamma.
Fast alla westernserier fick jag titta på, så nej, jag vet faktiskt inte.

Du hittar flera fredags-femmor här

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Mösstanten

  12 januari 2019

  Vilken underbar bild på kattungarna ovanpå hunden.
  När jag inte kan sova är det samma sak. Jag ligger kvar. Är för trött för att gå upp och retar mig gallfeber på att jag inte kan sova. vilket inte bidrar så bra till att jag somnar.

 2. Svara

  Ninni

  12 januari 2019

  När jag har för ont så jag inte kan sova brukar jag roa mig med ett Sudoku som förhoppningsvis gör mig så trött så jag kan somna sen.
  De gånger jag är uppe länge på kvällen och sitter vid datorn i lugn och ro är skönt. Att stanna uppe för att se en serie på tv:n som bara jag vill se är också riktigt skönt och avslappnande. Såna gånger brukar jag inte ha svårt att somna.
  Kramen.

 3. Svara

  Astrid Larsson

  12 januari 2019

  Härlig läsning
  Jag borde gå me di något som tvingar mig att aktivera mig mer

 4. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  12 januari 2019

  Intressant läsning. Tror vi har samma svar du och jag. Med ett undantag… har inga pälsklingar 😀

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  12 januari 2019

  Förr skulle jag ha tyckt att det bästa med att vara vaken när andra sover är att få ha morgontidningen för mig själv 😉 Jag är alltså morgonpigg men för det mesta är det jag som sover innan andra somnar på kvällen. Det är inte kul att ligga och vrida sig med värk och sömnsvårigheter. Dina sängkamrater somnar nog lätt om igen efter en stund men för dig kanske det blir ännu jobbigare för att du försöker ta hänsyn till de små sötnosarna. Jag har egen erfarenhet av det så jag vet hur det kan vara 😉
  Vilken härlig bild du bjuder på 🙂
  Kram

 6. Svara

  BP

  12 januari 2019

  Här har vi ett och annat gemensamt. Våra nattvanor till exempel och när vi stiger upp. Vissa saker är bara så helt underbara när man är pensionär. Love it!
  Å dagens “ungdom” klarar inte av någonting alls längre;-) Tänker på din dotter här. När jag var i hennes ålder fanns liksom trötthet klockan 22:00 bara som parantes;-)
  Men fördelen med att dottern slocknade är ju att du bloggade:-)

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  13 januari 2019

  morgontrött har jag alltid varit och ser inte ut att bli annorlunda…

 8. Svara

  Anki

  13 januari 2019

  Intressant med de här listorna … funderar på om jag också ska vara med … vi får se, men inte den här veckan i alla fall 🙂
  Att jag är morgonmänniska vet du ju redan – och OM jag är vaken på natten så är det antingen p.g.a. månen eller av värk.
  Mysig bild!
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  13 januari 2019

  Haha! Vilken härlig bild! 🙂

  Jag är ingen nattmänniska, och ingen morgonmänniska heller. Jag är mer en dagmänniska, kanske 😀

 10. Svara

  Mia

  13 januari 2019

  Jag uppskattar de där stunderna av ensamhet, sen om det är på morronen eller kvällen (oftast, eftersom syster är mer kvällstrött än jag) det kvittar 🙂 Om jag inte kan sova, så läser jag tills ögonen faller ihop eller så går jag och lägger mig på soffan framför tv:n… DET är ett bra sömnmedel 😀
  Kram på’re

 11. Svara

  Kraka

  13 januari 2019

  Vilken underbar bild!

 12. Svara

  Eva Trillian

  13 januari 2019

  Skönt att inte vara uppe mitt i natten utan anledning – men att ha ont är ju ingen bra anledning … Huga! Hoppas att det inte händer för ofta!
  SV: jo, lite skämmigt var det allt att bli påkommen så där 🙂 men vad hade jag trott egentligen 😉

 13. Svara

  Ditte

  13 januari 2019

  Jag som också var med på “medeltiden” minns Röda Rummet på Norra Bantorget där jag ibland tittade in i slutet av 60 och början av 70-talet innan det blev buss hem på morgonsidan.
  Och pensionärslivet utan klocka gillas här också-
  Bilden är så läcker!
  Kram!

 14. Svara

  Elisa

  14 januari 2019

  Jag är egentligen en riktig nattuggla och skulle kunna lägga mig mitt i natten, men nu för tiden behöver jag min sömn då jag ändå måste gå upp tidigt… 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 449
 • 499
 • 1 641 140
 • 5 101
 • 65 747
Sök här