Bloggen

“Sent ska den syndige vakna”

Av
den
8 oktober 2017

Det var en lämplig rubrik för denna söndag!
Jag vaknade nämligen halv elva!
Då grälade katterna på mig, bet mig i tårna och jamade ynkligt.
Blinka däremot, hon låg o sov på söta örat…precis som matte!

Ute blåste orkanvindar…fel fel, så kan man inte säga efter alla katastroforkaner som drabbat olika delar av världen, låt mig istället säga att det blåste rejält!
Över ett par veckor har det stått en säck med solrosfrön på min farstubro, “i väntan på” att fågelmatningssäsongen ska starta.
Och nog var det hög tid nu…jag skämdes för jag kunde tänka mig hur de små fåglarna satt i buskarna och skakade av kyla och grälade på den där människan som har en massa mat framme men som vägrar dela med sig…

Sen hopade sig problemen:
Min fågelmatarstation som består av tre delar hade plötsligt bara två! Jag har förvarat den i källarförrådet under sommaren och nog sjutton var den komplett, men inte nu längre. Med bara två rör blev ju inte höjden tillräcklig, inte när det så småningom ligger en halv meter snö på backen..
Men nöden är uppfinningarnas moder, och jag kom på att min forna hästgranne hade haft ett partytält uppställt kring hönsgården. Det höll inte hela sommaren utan slets sönder och “benen” till tältet låg kvar uppe vid hönshuset.

Med hjälp av …gissa vem… fick jag så upp en lagom hög pinne att sätta fast krokarna i!

Nu kunde jag plocka ner röda stugan från syrenbusken och hänga upp den istället, färdigt!

-komsi komsi små fåglar!

Men, dom kommer förstås inte så länge jag har två gynnare..

på gräsmattan som är fullt upptagna med att gräva sig ner till några underbart goda rötter eller extra prima matjord eller något annat smaskigt..

Inte mycket färgglada löv kvar i träden på gården, så trist

Förklarar detta saken? Årets julkort har anlänt i posten!

Och finnkäringen sitter och bläddrar bland reklamen och drömmer om ett par…snöskor!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  8 oktober 2017

  Köp!!! Snöskor måste ju vara toppen…men dyrt 😉
  Jag har börjat mata de flygande små liven och dom kommer trots att Ozzie sitter på bron bara nån meter ifrån stationen!!! Det är nog bara en tidsfråga innan han tar nån!! Fast man kan ju hoppas att dom är för snabba 😛
  Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Karin Eklund

  8 oktober 2017

  Snöskor har jag också tänkt mig….men det är längesedan vi hade så snö i de mängderna som snöskor vill ha. Fast man vet ju aldrig. Så himla skönt att du kan sova så länge på morgnarna!
  Här matar vi fåglarna året om och just nu är det en svacka i ätandet nu när de flesta flyttfåglarna har dragit söderut är det bara de övervintrande kvar. Men snart blir det mera liv i luckan igen och som det har gått så har vi blivit med fasaner och de äter solrosfrön de också. Härliga fyrbenta vänner har du!

 3. Svara

  Ninni

  8 oktober 2017

  Än har vi inte börjat mata, han som brukar sätta upp fågelstugan har inte gjort det än och innan det är färdigt får jag nog göra det själv. Trodde jag skulle få fixa in blommorna själv idag också men jag fick hjälp med att bära ner lådorna och krukorna till källarn iaf men ta utifrån och in fick jag göra själv. Tur jag slapp gå ner i trappan för jag kan knappt gå just nu och att då bära något tungt fungerar inte så bra.
  Jag sov till kl 10 idag så jag vaknade bara lite före dig men jag hade varit upp och släppt ut Snoozen strax före 7. Visst är det skönt att sova så där länge? Samtidigt känns det som om halva dan har försvunnit.
  Snöskor… jag kan tänka mig att du behöver såna. Här ska det inte behövas, inte om vi skottar när snön kommer. 🙂 Men fasligt vad dyra snöskorna är! Kan du inte efterlysa begagnade på nån köp och sälj sida på facebook? Säkert nån som har och inte använder.
  Kram på dig!

 4. Svara

  Anki

  9 oktober 2017

  Jag har ju lite svårt med morgonsömnen, men det tar jag igen på kvällen 🙂
  Nöden är uppfinningarnas moder sägs det – och smart kvinna klarar sig själv – bra jobbat!
  Har en säck stående här, men har inte börjat mata än, men känner att det börjar bli dags.
  Julmust och julskum i affären … och julkort i brevlådan … känns lite tidigt!
  Snöskor är nog bra uppe hos dig – här brukar det inte bli så mycket snö … men om vädret håller i sig så är det väl risk (chans) för att regnet övergår i snöfall istället. Hemska tanke!
  Ha det gott!
  Kram

 5. Svara

  "LillaSyster"

  9 oktober 2017

  Jag har också en säck solrosfrö i garaget, ska snart ta tag i det där, men jag har inte fullt så kallt som du. Bra jobbat med partytältet , jag tror nästan att de blev bättre än originalet. Ha en fin fin måndag! Kram

 6. Svara

  Yvonne Käll

  9 oktober 2017

  Hej där i Pörtet! Det var ett bra tag sen men nu är jag i farten igen i här ute i bloggosfären efter mitt långa sommaruppehåll det som var behövligt. Men nu ska det bli kul igen att berätta om mina dagar. Det blir nog inget av att delta i temabloggande etc utan mest en uppdatering om min vardag. Tänker att det är som en dagbok och roligt kanske för efterlevande en gång att ha kvar.
  Jag började med ett längre inlägg häromdagen där jag berättar om sommaren som varit. Vill du går du in och kollar!
  Som vanligt har du lagt upp fina beskrivande bilder. Och ja, nu är allt både höst och vinter på ingång. En eloge också till din uppfinningsrikedom angående fågelmatningen, det är en gåva att kunna se lösningar som i det förstone inte finns. Jag försöker praktisera det med varierande resultat.
  Varma hälsningar och hoppas vi ses/hörs framöver i detta forum. Kram

 7. Svara

  Gunnel

  9 oktober 2017

  Så fiffigt ordnat för fåglarna! De flyger fram och tillbaks utanför mitt köksfönster nu när vi börjat mata dem. Snöskor är inget jag behöver bekymra mig om här…det blir nog snarare sjöstövlar. Kram

 8. Svara

  Pernilla

  9 oktober 2017

  Vilken skön sovmorgon! I söndags ringde min klocka kl 6.00. Vi var ju på tävling och hundarna skulle rastas innan frukosten öppnade. Sen var det full fart till första banvandring. Jag rastar och värmer medan tjejerna packade och gick banorna. Så funkar vårt team. Snöskor har jag nog ingen användning för, tror jag. Men vem vet, vi kanske får massor av snö i år.
  /P

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  9 oktober 2017

  snöskor är säkert bra, fast inte i Göteborg… Grannar vill inte mata fåglar mer för det har kommit råttor.

 10. Svara

  Kicki

  9 oktober 2017

  Bra sås reder sig själv, eller hur det var. Fiffigt iaf med pinnen.
  Här matas inga fåglar, vill inte ha hit fler jagande katter än vad vi redan har på tomten.
  Hur sjutton klarar man att sova till halv 11? Då har ju dessutom nästan halva dagen gått.
  Visserligen går jag inte upp kl 6 längre, men halv 8 känns nästan syndigt.
  Kram

 11. Svara

  Mia

  10 oktober 2017

  Än så länge hittar nog fåglarna mat på marken, men när den börjar ta slut eller snön gömmer den tror jag du får många besök vid ditt fina fågelbord!

  I Jönköping har många löv fallit till marken, men träden har många kvar än, trots att det har blåst en hel del här senaste veckan. Ja, snart är gråa november här, en mörk och som jag tycker trist tid står i antågande. Vi får lysa upp tillvaron inomhus och lysa upp tillvaron oss människor emellan!

 12. Svara

  Astrid

  10 oktober 2017

  Jag har börjat mata småfåglarna nu
  Jag har också matat under sommaren ibland med det som var kvar efter vintern
  Här regnar det idag och på gården ligger det drivor av löv

 13. Svara

  Synnøve

  10 oktober 2017

  Snöskor är bra att ha.
  Ja stackars pipar, de har ju sett på den där säcken länge nu. Men ÄNTLIGEN är den uppe.

  En bra bok har du läst med. Ska försöka hitta den.
  Nu är det tur med hund, klockan är 22:30… sen sova gott några timmar. Ute regnar det.
  Sov gott i pörtet vännen.

 14. Svara

  Tove Olberg

  12 oktober 2017

  Och detta påminner mig om att köp hem fågelfrö och talgbollar 😉
  Jag har matarstationen i balkonglådan eftersom jag bor på tredje våningen 😆
  T ack för det Paulaz 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 154
 • 440
 • 1 628 023
 • 5 074
 • 65 436
Sök här