Läst

Jag har läst..

Av
den
7 oktober 2017
Hyresgästerna Bokomslag Hyresgästerna
Sarah Waters
historisk roman 1920-tal
Natur&Kultur
2015
600

London 1922. Kriget har vänt upp och ned på allt och svept med sig pojkar och män. De kvinnor som nu måste leva vidare gör det i en helt ny värld - som också bjuder nya friheter...
I ett stort hus i den burgna Londonförorten Camberwell bor Frances Wray med sin mor, mrs Wray. Deras liv har förändrats drastiskt. Familjens män har stupat och för att klara ekonomin blir de nu tvungna att ta in hyresgäster.
Ett ungt par ur den lägre tjänstemannaklassen, Lilian och Leonard Barber, flyttar in och in träder den nya världen och dess sociala spänningar. Och när Frances, som är en modern kvinna med moderna id+eer om kärlek, kommer allt närmare Lilian, påbörjas ett kammarspel som ska explodera med oförutsedda konsekvenser som följd.

Utdrag ur boken:
"Vi går förbi varandra i trappan. Vi möts i hallen. Allt händer i hallen. Jag hade ingen aning om att hallar kunde vara så spännande. Vår har blivit rena järnvägsknuten. Det är alltid någon av oss som passerar genom den, backar undan från den eller står och trycker på ett stickspår tills kusten är klar"

"Och det var allt som behövdes. De log mot varandra och något förändrades mellan dem, blev liksom snabbare, livligare...Frances kom inte på något annat att likna det vid än en kulinarisk process av något slag. Det var som när äggvita pärlar sig i hett vatten eller som när en vit sås reder sig i kastrullen. Lika subtilt och samtidigt påtagligt var det."

"Det enda hon var övertygad om nu var att hon var rädd. Hon var rädd för vad hon hade gjort och för vad hon kanske hade underlåtit att göra. Leonards kläder till exempel - hon borde ha varit mer noga med att vrida dem rätt."

Sarah Waters är en av mina favoritförfattare. Jag har tidigare läst fyra av hennes sex romaner och jag gillar stämningen, miljön och handlingen. Det är lätt att fatta tycke till och förstå karaktärerna, hur det tänker och agerar, och varför. Det är alltid en del spännande förvecklingar, och ett oväntat slut.Man kliver in i en annan värld och där stannar man till sista sidan är läst.

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  7 oktober 2017

  Jag har aldrig läst nåt av henne, det får jag nog ändra på 🙂
  Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Karin Eklund

  7 oktober 2017

  Ett härligt bildspråk använder hon verkligen. Spännande författare. Tack för tipset Paula!

 3. Svara

  Anki

  8 oktober 2017

  Ser ut som en bra bok … tack för tipset!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

 4. Svara

  Mia

  8 oktober 2017

  Tack för boktipset, säger även jag! En helt okänd författare för mig.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 492
 • 499
 • 1 641 183
 • 5 101
 • 65 749
Sök här