Bloggen skyltsöndag

Skyltmåndag 315

Av
den
24 maj 2021

Inte har jag några märkvärdiga skyltar att ståta med denna gång, men jag följer ändå rutinen att varje vecka delta oavsett om det blir på rätt dag eller en annan dag…

På en av veckans promenader hittade vi ett dass, men här drar det om rumpan!

Observera, det här var inte vårt promenadstråk!

Solen har vi knappt sett till, kanske tyckte någon att det var onödigt att ha solbrillorna på näsan?

Detta är en gammal skylt jag fotade 2011, men då var inte skyltsöndag uppfunnen!

Jag har varit hos doktorn idag, efter en totalt sömnlös natt då jag inte fann någon avlastande ställning för benet trots att jag pallade upp med massor av kuddar.
Kände mig rätt slak och ont hade jag också.
Blev inte så mycket klokare hos doktorn, han dividerade om att det var några senor i knäet som bestod av korta fibrer som gått av! Och att det knastrade i mitt knä…
Om jag skulle lägga på kyla eller värme var bäst att bara testa sig fram, tror inte han tyckte det gav någon effekt.

Hans diagnos blev överansträngning. Botemedel: vila!
Men det är svårt att vila när hemmet ska packas ner och tömmas…
Ett hjälpmedel fick följa med mig hem: en krycka som jag fick köpa loss nu då man inte längre kan hyra eller låna hjälpmedel…
Helst skulle jag använda två kryckor men då protesterade jag och sa att jag har hunden i koppel, och då ansåg doktorn att en krycka var bättre än ingen krycka!
Jag fick en snabbkurs av sjukgymnasten hur jag skulle gå med kryckan, och nu sitter jag här…och hoppas att doktorns prognos stämmer, han menade att smärtan mycket väl kunde släppa efter någon vecka!

Imorgon blir ytterligare en flängardag då jag ska åka in till Folkets Hus för att få min andra spruta.
Det känns jättebra att ha det avklarat innan flytten. Hoppas jag inte får några biverkningar nu, förra sprutan gav inga symptom.

Jag kommer att sporadiskt hälsa på er alla under veckan, men det kan bli lite oregelbundet och hattigt allt eftersom jag hinner och orkar. Fokus nu är mest på att genomföra vad som måste göras med minsta energiåtgång.

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Gun Wiik Pils

  24 maj 2021

  Voi, Voi inte roligt, mitt i flyttbestyren. Jobbigt att ha ont och inte få sova, fick du inget smärtstillande? Hoppas att du snabbt blir bättre.

 2. Svara

  bpz3

  24 maj 2021

  Japp, det gick inte att komma in hos dig igår -serverfel. Gissar att du blev vansinnig, för datorer och uppkopplingar ska bara fungera. Basta!
  Jättegulligt av dig att inte hoppa över Skyltsöndag utan att du lägger upp himla roliga skyltar idag! Tusen tack för det och länken:-)
  Det där dasset – där drar det nog inte bara om rumpan. Å vem vill göra sina behov med full insyn – hahaha.
  Häströvstigen – undrar vad stigen har gjort för att döpas till det olyckliga namnet;-)
  Solglasögonen var ju rätt moderna. Norpade du dom? Å frågan är ju om skjutbanan fortfarande är i bruk eller inte…
  Det verkar vara många just nu som har ont i knäna. Hoppas att doktorn får rätt att det bara tar en vecka för att bli bra. Det vore ju rekordsnabbt. Det hoppas jag verkligen på, speciellt då du ju ska flytta, och då är det inte så himla roligt att ha ont i ett knä.
  Hoppas du låter bli att kliva upp på stolar/stegar för att plocka ur skåpen. Be grannen eller din dotter om hjälp. Eller varför inte anlita flyttgubbar. Det är INTE dyrt, då du kan göra rot- eller om det var rut-avsrag.

  • Svara

   Paula

   26 maj 2021

   Jag har aldrig kunnat ha solglasögon, mitt mörkerseende är uselt. Jag vill inte se världen i mörkbrunt där jag knappt kan se konturer på folk! Imorgon måste jag nog testa att klättra lite, men jag ska alltid ta den friska foten först, det ska nog gå bra. Dottern är 12 mil bort och grannar som kan hjälpa med packning, nä, det känns inte naturligt att be någon annan. Vi (dottern! ) har bett om anbud på flytt inklusive bil och gubbar, hoppas kunna välja en firma imorgon, för nu börjar det bli bråttom. Lite spänning i tillvaron är nyttig eller?

 3. Svara

  Minton

  24 maj 2021

  Kul skyltar och dasset är inte så användbart.
  Usch så jobbigt med ont knä hoppas det bättrar sig.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Karin

  24 maj 2021

  Hoppas det gick bra med sprutan idag och att du slipper efterverkningar (i det här fallet borde det heta eftervärkningar).

  Men attans vad jobbigt med ett ont knä mitt i flytten! Att anlita flyttfirma som sköter allt har sina sidor, förutom att det är hiskligt dyrt. Man tappar liksom kontrollen. Och det där sorterande och funderandet försvinner ju. När jag skulle åka hem efter att ha jobbat ett par år i Östafrika betalade arbetsgivaren flytten, inklusive packandet och jösses vad mycket skräp jag fick med mig hem. Till och med tomma ölflaskor!

  Men fundera på om det finns något du kan ta hjälp till! Flyttstädningen? Sånt är både jobbigt och trist när man har ont.

  • Svara

   Paula

   26 maj 2021

   Tomma ölflaskor hoppas jag inte hitta i mina flyttkartonger, haha! Men vi väljer nog medelvägen, jag packar och flyttgubbarna bär och kånkar och kör och bär och kånkar. Rutavdraget på flytt är 50% så det ska nog ordna sig utan att jag får äta gröt en månad eller två. Städningen har ja lejt ut till samma eminenta kompis som gjorde det vid min förra flytt, jag var s¨å glad att hon åter ställde upp, hon har ett heltidsjobb också att sköta. Sen är det färdigflyttat för finnkäringen, basta!

 5. Svara

  Anna-Lena

  24 maj 2021

  Häströvsstig! Den var bra! Ingen spruta! Tycker allt att de skulle testat! Hoppas doktorn har rätt, så att du snart blir bra. Riktigt snart! Kram!

 6. Svara

  kajsalisasblogg

  24 maj 2021

  Tycker första skylten var riktigt vacker, har man trängande behov så finns det ingen snyggare skylt. En stig för häströvar 🙂

 7. Svara

  Ditte

  24 maj 2021

  Gillar verkligen dina skyltar. Humor och glädje som blandas. Ett luftigt dass är det. Men i nöden så är det ju perfekt.
  Trodde nog du skulle få en cortisonspruta hos doktorn. Helt oavsett brukar en sådan lindra vad gäller värken. Kanske kunde han inte sätta den….
  Ja, att vila är ju knepigt när du är i flyttagen. Men kanske får du ta en paus varje halvtimme. Men om inte knät blir bättre borde du få tid för röntgen för det är ju svårt att behandla något man inte vet riktigt vad det är.
  Bra med en krycka som stöd för att avlasta.
  Många tankar till dig och var rädd om dig.
  Varm kram

  • Svara

   Paula

   26 maj 2021

   Här skickas man inte på röntgen eller undersökningar om man inte är halvdöd. Och är man halvdöd så fixar man inte transporten via kommunala medel så då struntar man i det iaf. ja jag tror du fattar, tillspetsat men dock sant! Doktorn har inte ens skrivit i min journal om mitt besök…så jag har kanske inte ens varit där! haha
   Kram

 8. Svara

  Mirjam Halvarsson

  25 maj 2021

  Hmm…bättre dörrlös än dasslös eller?? Under vår resa hem igår så hade jag nästan föredragit detta dass än inget, det var nämligen ganska glest med dass utmed vägen, folk kör ändå så snabbt så dom hade nog inte hunnit se mig! Jo, jag förstår att just det här inte ligger vid nån motorväg förstås 😉
  Så undrar jag vilken häströv som gett upphov till det där namnet på stigen 😀 😀
  Mindre kul är det med ditt ben och just nu känns det förstås extra jobbigt och tungt när du är mitt i flytten 🙁 Jag kan bara hoppas att det hjälper med kryckan och kanske nåt smärtstillande?? Lycka till, fina Paula <3

  • Svara

   Paula

   26 maj 2021

   Har tänkt på dig dessa pingstdagar, gissar att ni haft det jättemysigt. Frågan är om du nu är nöjd med hemkomsten eller om det känns som att den riktiga hemkomsten är någon annanstans…Jag kommer aldrig själv att komma tillbaka till mina rötter, det insåg jag ganska tidigt efter flytten hit, att till Finland flyttar jag inte tillbaka. På så sätt blev nog Finland mig ännu kärare. Men, förstår att det suger i tarmen att kanske flytta närmare dina gamla hemtrakter. Känn, fundera, gör om proceduren, finns det en öppning ta den, annars kanske ni kan åka en gång om året och vara sådär härligt nostalgiska…Kramen

 9. Svara

  ElisabetR

  25 maj 2021

  Kul att ha dej på banan igen, humorn haltar inte iaf.
  Vill nog inte heller gå den stigen ;-). Dasset därimot har jag nästan nyttjat men tog skogen istället, gick på ett ut.
  Krya på dej.

  • Svara

   Paula

   26 maj 2021

   Ja jag kan tro att ni också passerat just det dasset. Frågan kvarstår, varför snor man en dassdörr??

 10. Svara

  Ama de casa

  25 maj 2021

  Dasset tror jag inte att jag skulle använda, skulle nog hellre sätta mig bakom 😉
  Snyggt skyltat på skyltmåndagen – klart man inte vill missa skyltningen “bara” för att en server behagar strula! 🙂

  Hoppas doktorn har rätt och att ontet i knäet försvinner snabbt. Det där med att vila och flytta samtidigt går ju att lösa med att anlita en flyttfirma. Det tycker jag du borde göra, för du måste vara rädd om dig!

  Grattis till andra sticket idag! Här får vi vänta tills juli…

  Ha det bra och hoppas att ontet i knäet snart är ett minne blott!

 11. Svara

  byblixtra

  25 maj 2021

  Fin bild på dasset och skylten. Snyggt med ett blått utedass men trist att dörren är borta.
  Snygg upphängning av solglasögonen.
  Inte kul och trixit med ont i knät under flytten och tycker att sjukgymnasten borde undersöka knät och kanske också kan ge behandling. Hoppas att flytten går bra i alla fall.

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  25 maj 2021

  Jag hoppas att läkaren har rätt och att det blir bättre snart men jag hade blivit ganska besviken på ett sådant besök. Borde inte en röntgen beställas eller var läkaren så säker på sin sak ändå? Att ha så ont någonstans i ett ben att det inte går att sova är fruktansvärt och du borde åtminstone ha fått något starkt smärtstillande om inte vanliga receptfria piller hjälper. Jag fick citodon när jag sa till läkaren att antingen går jag ut och promenerar och får ont och då behöver jag ibland citodon eller så låter jag bli att gå och kanske klarar mig utan. Då tvekade inte läkaren utan skrev ut de piller jag ville ha. Men jag behöver inte ta dem mer än kanske en eller två gånger i veckan och jag tar dem bara på kvällen för att kunna sova.
  Det är klart att du måste packa och fixa men försök att tänka på att skona ditt knä så mycket det går.
  Kram

  • Svara

   Paula

   26 maj 2021

   Besviken var bara förnamnet. Ändå pressade jag honom genom att fråga hur han tyckte jag skulle hantera smärtan och hur jag skulle bli bättre. Nu hade jag ju ingen lust till att i detta läge börja ranta runt i lasarettsvängen för det har jag inte tid med, Citodon klarade inte min mage, inte ens Ipren funkade, tyvärr. Nu tar vi en dag i taget och hoppas på det bästa. Jag lovar att vara så försiktig jag kan. Tack för sympatin! Kram

 13. Svara

  Susjos

  25 maj 2021

  Snyggt skyltat på en måndag!
  Men stackars dej med ditt onda knä, och precis mitt i flytten också!
  Blir skeptisk på din läkares diagnos, kanske du får gå till en annan läkare för en second opinion om du inte blir bättre i ditt knä! Fick du nåt smärtlindrande på recept? Du måste ju få sova på nätterna och inte ligga och ha ont!
  Hoppas du får en massa hjälp nu med flytten och allt!
  Stor Kram!

  • Svara

   Paula

   26 maj 2021

   En annan doktor? Du är rolig du, vi har bara stafettläkare på vår vårdcentral och några privata alternativ finns inte här i bushen. Försökte verkligen resonera med honom men har förstått av av andra bybor att han väntar in vad patienter vill att man ska göra. Om patienten vill röntga så fixar han det, om han vill ha fler undersökningar så fixar han det,men annars blir det knepigt. Jaja, nu ska vi vara positiva, ser såå mycket fram emot flytten, o när jag väl kommer dit kan jag kollapsa ett tag! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 267
 • 354
 • 1 626 652
 • 5 069
 • 65 363
Sök här