Bloggen Läst

Serverproblem, Söndags-smakbit # 20 , på måndag!

Av
den
24 maj 2021

Igår fick jag meddelande tidigt på morgonen att servern till min sida låg nere och att man letade efter felet.
Det blev en lång väntan, det var det längsta avbrottet sedan jag startade sidan!
Först nu på måndagsmorgonen hade man kommit tillrätta med problemet och därmed blev mina söndags-inlägg inte publicerade.
Men skam den som ger sig, här kommer söndags-smakbiten, fast på måndag!

Skyltsöndagen kunde jag inte heller göra något inlägg om igår, i bästa fall hinner jag med det i kväll.
Jag har en läkartid i eftermiddag, något måste nu göras åt mitt onda knä. Jag har inte sovit på flera nätter då jag inte hittar en smärtfri ställning, och kombinationen ipren-alvedon verkar ha gett mig stora magproblem. Kan inte hitta någon annan orsak till dem…

Frustrerande är bara förnamnet, jag behöver känna att jag ligger i fas med flytten och kan packa ner grejer i min egen takt, men tänk att allt som går att packa nu som inte längre behövs finns i överskåp! Nu hoppas jag att doktorn kan ge mig en kortisonspruta på exakt rätt ställe, det vore så himla skönt!
Håll gärna tummarna, tack!

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser Brev från min barndom av Emma Reyes den colombianska konstnären Emma Reys (1919-2003) självbiografiska skildring som består av tjugotre brev till “min käre German” och beskriver hennes uppväxt på gatan i Bogota och vidare i ett nunnekloster i där hon tillbringade större delen av uppväxten.
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken som räknas till de klassiska barndomsskildringarna i världshistorien.

Smakbit sid.84-85

“Så kom avresedagen, vi steg upp i gryningen och av en orsak vi aldrig förstod beslöts att vi inte skulle bäras på en hästrygg utan över axlarna på en man. Två korgstolar inköptes, ett tält spändes över dem och varje stol bands fast över ryggen på en indian, sedan lyfte de upp oss och satte oss där. Indianerna var berusade och hade varsin stor kalebass full med chicha. Han som bar Helena hade ansiktet fullt med koppor, han hade diarré och då och då drog han ner byxorna och satte sig för att bajsa.”

sid. 163

“Syster Evangelina Ponce de León var av medellängd, ganska fyllig, blek som vaxljusen i kyrkan och alla hennes ansiktsdrag drogs liksom nedåt, bara hennes stora byst och tjocka bakdel pekade uppåt som för att bana väg och upprätta ett avstånd mellan henne och andra. När hon måste röra vid oss för att påkalla vår uppmärksamhet eller när hon skulle ta sig fram i köerna eller i arbetssalarna, läst hon bara pekfingertoppen snudda vid oss; det var som när man rör vid något smutsigt eller smittsamt.”

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  24 maj 2021

  Jag hade inte gärna färdats på det viset. Speciellt inte av en full person. Som har diarré. Kan tänka mig väldigt många trevligare sätt att resa ?

 2. Svara

  LillaSyster

  24 maj 2021

  Hoppas att du fick som du ville hos doktorn. Själv tackade jag nej till kortisonspruta. Nu jobba igen. Kram

  • Svara

   Paula

   26 maj 2021

   Du hade säkert dina skäl att välja bort kortisonet, men jag är en gammal tant som inte känner att jag kan fixa att träna mig ur smärtan. Men jag fick ju ingen spruta, förutom covid-sprutan idag, o den är jag glad för. Min mage fixade inte ibumetin.-medicinen, erbjudna morfintabletter vill jag inte ta.Kram

 3. Svara

  ElisabetR

  24 maj 2021

  Håller tummarna att det blir bra snart !!!

 4. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  24 maj 2021

  Vet hur det känns att ha så ont att man inte kan sova, inte kul alls! Men…jag hoppas du får nåt annat smärtstillande som du inte mår dåligt av, själv äter jag Alvedon utan problem. Fast helst så hoppas jag för din skull att felet på knäet upptäcks och du blir frisk….. 🙂
  KRAM/Susie

 5. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  24 maj 2021

  Glömde att påpeka att jag var en av dom som inte kom in – så jags krev en rad om det på min blogg under din kommentar!
  Susie

 6. Svara

  Ditte

  24 maj 2021

  Tack för tipset och smakbiten. Har hört talas om boken men inte ännu läst den.
  Märkte igår att du inte hade skrivit något men tänkte att det var mycket med flytten. Saknade dig.
  Hoppas du nu får en cortisonspruta så att du slipper smärtan i knät.
  Håller tummarna för dig.
  Varm kram

 7. Svara

  Anna-Lena

  24 maj 2021

  Hoppas att du fått din spruta nu. Inflammationen försvann direkt, då jag fick min. Inga problem numera i vila eller stående. Men det är lite obekvämt att gå, så det är väl något med artros eller menisken.
  Tack för boktips! Låter absolut läsvärd Kram !

 8. Svara

  Kicki

  24 maj 2021

  Hoppas att du snart blir bättre i knät. Jag utgår ifrån att du har lindat knät, även om värken kvarstår så brukar det kännas skönare när knät är lindat.
  Kram

 9. Svara

  Lottens Bokblogg

  24 maj 2021

  Tack för smakbitarna. Hoppas du får hjälp med knäet!

 10. Svara

  Bokdamen

  24 maj 2021

  Bra att det löst sig med servern, märkte igår att det var något strul. Jobbigt med knät, hoppas du får hjälp. Boken har jag sett på jobbet men inte läst. Tack för smakbiten!

 11. Svara

  Ama de casa

  25 maj 2021

  Jobbigt när det strular på det där viset, både med sidan och med knäet! Nu är ju servern åtgärdad, hoppas det går lika bra för ditt onda knä!

 12. Svara

  Åsa

  26 maj 2021

  Barndoms- och uppväxtskildringar kan vara intressanta. Den här kände jag inte till. Tack för smakbiten.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 404
 • 574
 • 1 610 314
 • 5 043
 • 65 061
Sök här