Skyltsöndag # 174

Det blir lokala skyltar från orten idag också

Ledröjardag annonserar skoterklubben om, då förstår ni att det inte handlar om el-ledningar utan om skoterleder som inte får växa igen. För nu är det inte så långt kvar till säsongsstart…

Kan jag få några gissningar om vad man kan göra där denna logo står? Ortsbor får hålla tyst…tsss

Nu får gärna säfsingar också uttala sig, såg denna stolpe igår och kan inte begripa vad det är för koder som är inristade på metallskivorna längs hela stolpen?

Och avslutningsvis lite domedagsstämning!

En gång i tiden låg ett skomakeri mitt i byn, denna annons är anno 1945!

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

0

16 Comments:

 1. Undergång??? Usch då, det lät inte bra alls :) Vargnappet gillar jag är en fisketävling men var vargen kommer in förstår jag inte..
  Kram på’re

  • Haha, nä inte begriper jag vargen heller, vi har inte så många här…men det är väl så att det låter exotiskt, tycker det är en märklig blandning av fiske och rovdjur. Men, paret som har butiken är norrmän, kanske tänker dom annorlunda? Kram

 2. Inte GILLAR, det skulle vara gissar :D

 3. Är så förtjust i dina lokala skyltar. Härliga! Vargnappet tror jag handlar om fiske av något slag. Och det lär finnas bra fiskevatten hos dig.
  En ledröjardag verkar bra för det dröjer ju inte så länge innan det är scooterdags.
  Sista skylten kändes väl drastisk….Men lite historia är det. Och det gillar jag.
  Kram från min egen valvaka. Håller tummarna för att brunskjortorna inte ska få så många röster. Men det ser illa ut….Många missnöjda har ju röstat på dem.
  Kram!

  • Jag stängde av tv:n nu, tyvärr ser det inte så bra ut vad gäller valresultatet tycker jag. Men rätt väntat ändå. Jag hoppas mycket på blocköverskridande politik i större mått precis som man haft i Finland i långa tider. Där är det koalitionsregering som gäller både nu och förut. Verkar funka bra. Kram

 4. Det finns fler skyltar hos dig än hos mig i storstan kan jag säga. En helt underbar samling där:-)

  Vilken gullig skylt vid Kyrkans hus! Varm och välkomnande!

  Just det, vintern är på ingång. Bäst att vara beredd med skoterlederna!

  Vargnappet fick du mig att googla. Är nyfiken av mig som du vet. Jakt och fiske, men logotypen kan jag inte tolka. En ylande varg ser jag på logotypen, alltid nå’t.

  Å du, dessa märkningar på stolpar har jag också sett här. Precis som du har jag frågat mig vad de betyder. Ingen aning. Hoppas någon av dina läsare vet vad skyltarna betyder.

  Annonsen är kult:-)

  Som sagt en härlig skyltning! Tusen tack för den och länkarna:-)

  PS Din. header med röksvamparna är enastående. Tog du bilden själv?! Om ja, skicka in den till en bildbyrå!!! DS.

  • Tyvärr har jag inte tagit fotot, kan inte begripa hur någon lyckats med konststycket, de pyr ju inte rök ur dem konstant utan bara ett ögonblick.

 5. Vargnappet – den skylten känner jag igen – finns på ett grått hus med en affär i Fredriksberg – tror jag också har den skylten i mina arkiv :)
  Ja, det är bäst att se över sina skor nu inför vintern – dags för vintersulor!
  Härlig skyltning!
  Kram

 6. Vargnappet då tänkte jag först en fiske/pimpeltävling ;-) men efter läst kommentarer så förstår jag det är en butik/företag.
  Förr då jag var barn fanns det skomakare… vi hade en gammal man i min hemby som hette NickePellAnnaNick :D

  svar Jo jag ser Halv 8 hos mig, jo jag gillar oxå det programmet å nä jag har ingen direkt uppfattning ännu om programledaren… tänkte först Nej hjälp, men helt dum är han inte ;-)

  Timjan, tupp & tårta var perfekt då jag var helt slut på och bara låg där å vilade ;-) jag behövde inte engagera mig utan bara slöa :D

  Jag har inte varit förbi mitt barndomshem på flertal år fastän jag passerat… sist jag var till min hemby så var det vinter och omöjligt att åka dit.

  Utan lokalaffär så går det ju icke att bo kvar, vi har både ICA & COOP här i Åsele och det är viktigt att vara trogen ;-)

 7. Jag har fuskat och googlat på vargnappet!
  Märkningen på lyktstolpen är det inte var olika el/tele och vattenledningar är nedgrävda? Ha en bra måndag!

 8. Du gick väl med och röjde skoterleden? Kan vara värt att hamra lite här och såga lite där då det bjuds på middag sen :-)

  Vargnappet googlade jag på, och när jag kollade på “bilder” där så kom dina bilder upp :-D

  Härlig skyltning! :-)

 9. Du är som vanligt både fantasifull och kreativ i dina skylttolkningar.
  Kram

 10. Jag hade gissat att vargnappet handlar om en fisketävling i månljus. Men jag hade nog inte vunnit första pris med den gissningen :D
  Skoterklubbar lägger ner massor av arbete så att lederna ska kunna hållas öppna. Tänk om alla andra kunde skänka en liten tacksamhetstanke till alla som slitit och inte bara ta för givet att det ska finnas fina leder.
  Kram

 11. Vargnappet…. hmmm jag gissar det är en bostadsrättsförening haha

  och de skyltarna tror jag har med vatten och ellledningar och så och göra, men kan ha fel :)

 12. Kyrkans hus vilken skylt!!! Äkta smide, hur vacker som helst och här ligger mycket arbete bakom… Skoterleden samlingen småler jag åt, jo det gäller att hålla leder öppna. Skoterfolket måste sköts sig om de ska få åka över vissas marker. Lagar och förordningar vettu. Men din headerbild! Mycket vacker ?

 13. Vilka fina skyltar Du hittat! Fastnade också för Vargnappet och var tvungen att googla. Sen undrar jag varför dom har en del av Härjedalsvapnet ovanför? Det är bara de 2 hammarna som fattas.
  Ha det gott!

Kommentera