Bloggen

Höst på riktigt

Av
den
10 september 2018

Idag märkte jag en tydlig förändring på byn…visst, höstfärgerna kommer mer och mer och det är så vackert

..men det jag reagerade mera på när jag mellan regnskurarna pinnade på till biblan var hur tyst och öde det kändes..

Pizzerian håller nu stängt på måndagar, fiket likaså, thai-kiosken har bommat helt..
Nu kan personalen ta lite ledigt efter en sommarsäsong som förhoppningsvis givit lite klirr i kassan, för nu har turistströmmen sinat och man ser på sin höjd några husbilar passera förbi, förmodligen på hemväg

Alla bärplockare har också lämnat byn, de var rätt många, mellan 20-30 bilar modell större stod parkerade vid deras inkvarteringar på kvällarna och de har gradvis blivit färre och idag på kvällspromenaden lyste det inte längre i några fönster i husen de bott i.

Svenska folket har flitigt besökt valurnorna, få se när vi verkligen får veta hur det gick…
Även där känns det som att luften gick ur…

I morgon är det tidig väckning och resa till tandis i stan, jag som nu äntligen hade lyckats förtränga vårt ojämlika förhållande där han varje gång vi träffades hade övertaget…

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  BP

  11 september 2018

  I ditt inlägg känns det tydligt att vi bor i olika delar av Sverige. Håller med dig iofs att det kändes väldigt “höstigt” idag då det var grått hela dagen och temperaturen sjunkit, men vi har ju varken bärplockare eller säsongsöppna matställen här. Eller fel, på Söder och vid badplatser finns det ett antal restauranger/kiosker/fik som bara är öppna under sommaren.

  Dina träd som du visar med höstlöv har sett u t sådär under minst två månader här. Det hade ju inte regnat så…

  Tandis eller rättare sagt tandhygga gällde för mig förra veckan. Min man ska till tandhyggan på torsdag. Så jag hoppas att det går bra för dig hos tandläkaren efter allt du gått igenom för ett år sedan… Å du, tror du kommer att bli positivt överraskad – bidragen har höjts för tandvård:-)

 2. Svara

  Lillian Flaskerud

  11 september 2018

  Det er så trivelig om høsten. Naturen kommer i så mange farger før den blir grå og trist. Vi får nyte den mens vi kan. I morgen har jeg fri fra jobben, da kan jeg nyte naturen. Ha en flott dag Paula.

 3. Svara

  Anki

  11 september 2018

  Höst … äntligen! Härliga färger hos dig – tror ni ligger lite före i tiden, men snart kanske vi får lite höstfärger här också. Björkarna är ju gula, men det är ju av torkan och inte av årstiden.
  Hoppas tandläkaren är snäll mot dig 🙂
  Kram

 4. Svara

  Ama de casa

  11 september 2018

  Här har hösten också kommit. Efter regnet i lördags har det blivit bra mycket svalare i luften. Även om det går upp till runt 30 på dagarna så har vi bara 26 grader just nu – skönt!

  Hoppas det går bra hos tandis!

 5. Svara

  Tove Olberg

  11 september 2018

  Underbara höstbilder och nu är den äntligen här höstens ljuva tid!
  Lycka till hos tandisen 🙂
  Må gott kram från residenset som tillfälligt kikar in 🙂

 6. Svara

  Kicki

  11 september 2018

  Så vackra höstbilder! Ja, nu är det nog slut på sommaren, hur fina dagar vi än har mellan regnskurarna.
  Hoppas det gick bra hos tandis.
  Jag var hos hygienisten för ett litet tag sen, blev glatt överraskad då jag bara behövde betala 60 kr för bidraget var höjt.
  Kramen

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  11 september 2018

  Ja, hösten märks på olika sätt och på platser med mycket sommarturism så är det klart att det blir skillnad. Men det kan ju vara ganska skönt med lugn och tystnad och du kan ostörd njuta av alla fina höstfärger 🙂
  Kram

 8. Svara

  Skyttlat

  11 september 2018

  Vackert med alla höstlöv! Vi har inte så höstlikt än, bara regn och det börjar bli kallt. Det gulnade ju i somras efter all torka, men nu har det blivit grönt igen. Ur led är tiden!
  Hoppas det gick bra hos tandläkaren?
  Ha det gott och kram!

 9. Svara

  "LillaSyster"

  11 september 2018

  Fin fina höstbilder. Hoppas att det gick bra hos tandis idag. Kramen

 10. Svara

  Ditte

  11 september 2018

  Mer höstlikt hos dig än här i huvudstaden. Visserligen har dte regnat på eftermiddagen men i stort är det fortfarande grönt. Höstfärgerna är vackra men de kan här få vänta lite till.
  Tandis är inte roligt men ack så nödvändigt.
  Gillade verkligen sista bilden. Vad gäller Post nord så kan vi lita på att vi inte kan lita på dem.
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 542
 • 590
 • 1 641 823
 • 5 101
 • 65 753
Sök här