Skyltsöndag # 189

Jag kan ju inte låta bli att visa upp denna skylt från förritidens Televerket som jag ärligen snott på nätet, nej förresten, jag fick ta den av en kompis som hade tagit den av en kompis som hade….jag ni fattar..tänk nu på att det är dyrt att ringa på julen!

Denna härliga skylt är, made by Lena&LindaArt. Underbar eller hur? Länk till hemsidan om du klickar på namnet!

Vill du lära dig att rita en ren? Titta så enkelt det är…

Och avslutningsvis en purfärsk skylt från dagens besök på Konsum. Märkliga djur som rör sig kring affären, en verkar redo att sno vår spark!

God Jul alla skyltare!

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

0

13 Comments:

 1. Vilken helt underbar Skyltsöndag i julens tecken! Suveränt!
  Skylten med telefonisterna bevisar helt klart att det absolut inte var bättre förr, men så såg ju verkligen ut då. Bra att du snott den till Skyltsöndag.

  Tänkte precis som Hannele – var finns herrumporna. Diskriminering helt enkelt;-)

  Å om det är så enkelt att rita en (naturtrogen) ren, undrar jag varför jag aldrig har försökt;-)

  Sista bilden är en höjdare! Så fint du har gjort! Va du är duktig:-) Konsums skylt är så gullig och annorlunda. Bra fångat! Hoppas dina kompisar och speciellt Blinka inte frös ihjäl medan de fick vänta på dig;-)

  Tusen tack för toppen skyltar och länken:-)

 2. God Jul härliga Paula!
  Vilka härliga skyltar .Kramen

 3. Fin skyltsöndag i skyltecknens tid :) Vovve skylten är ju riktigt kul men jag skulle aldrig lämna någon av mina kära vovvar utan uppsikt. Julbaket var ju passande :) Superhärlig skylt från gamla Televerkets tid, undra från vilket år? God Jul Paula!

 4. Vilken toppenskyltning Paula! Televerkets skylt var så bra! Och vad gäller “julbak” är den helt suverän.
  Jag som inte kan teckna ska ta mig an att rita renar här i helgen. Kommer att bli massproduktion. Och resultatet kommer. Hundarna är så fina! Och Blinka lyser verkligen upp. Så fint du fått till bilden. Jag skulle behöva få gå på kurs hos dig….
  Stor kram!

 5. Svar: Min man gillar prinskorvar, vilket inte jag gör. Lutfisken är bara till mig, för min man hatar firren.
  Å japp, jag vet att jag är bortskämd då vi båda är extremt lata vad gäller matlagning. Men här finns till och med Janssons och tusentals andra saker färdiglagade. Å för en gångs skull var det inte hos den lokala ICA jag hittade godsakerna utan hos Melanders som förstås också finns i Hötorgshallen. Men nu slipper jag ju åka in, då affären finns i Täby.

 6. Ett svar till: Sizzlar-varianten är att scampi, kyckling, lamm eller biff serveras rykande het, direkt på bordet med en bädd av grönsaker, lök, toppad med färsk koriander, paprika, smör och citron. Godsakerna servera med ris (såklart) och en mild sås och sallad till. Styrkan av kryddningen på själva Sizzlar kan man välja själv. Testa! Du skulle älska rätten!

 7. Vilken fantastisk skyltning du bjuder på! Härligt!
  Önskar dig och din underbara djur en riktigt GOD JUL!
  Kram ?

 8. Jättehärliga skyltar, även om någon verkar ha en lite skum väg till din blogg ;) Nu kan vi alla rita renar :) Busenkelt! Möjligen kan själva skuggningen bli lite olika.
  God jul till dig, Blinka och katterna ???

 9. Vet inte var frågetecknen kom ifrån. Det skulle vara ???

 10. Tokigt! Det borde ha blivit en tomte, en gran och ett hjärta <3

 11. Synd att jag läste det här inlägget för sent… Har just avslutat ett lååångt samtal med bror och familj på skype. Undrar vad det gick lös på? ;-)

  Inte för att jag egentligen vill vara sån, men nu är jag det ändå. Tack för kursen i att rita en ren, men slutresultatet ser mer ut som en kronhjort? Så jag vill nog ha pengarna tillbaka. Se där! Det kanske kan bidra till mitt misstag att ringa så länge på julafton :-D

  Ha nu en riktigt mysig julafton och en GOD JUL både folk och fä i pörtet! :-)
  Kram

 12. haha… härliga skyltar, vet inte riktigt vilken jag gillar bäst. Både Televerkets och julbaksskylten är helt suveräna! Önskar dig en lugn och fridfull jul…

Kommentera