skyltsöndag

Skyltsöndag 1:a advent # 342

Av
den
28 november 2021

Jag har inget som liknar NK:s fina julskyltning att tillgå, så istället gick jag till skogs idag, som vanligt med andra ord!
Tanken var från början att jag skulle åka in och träffa tjejerna i stan och strosa runt på julskyltningen där.
När jag sedan hörde hur deras resa till stan igår hade avlöpt så kändes det inte så angeläget längre…

Det är ofta trångt på bussen som går från stan till förorten där tjejgänget bor. Om inte annars så är det fullt på barnvagnsavdelningen!
På helgerna går inte bussarna så ofta utan kommer man inte med på en buss får man vänta en timme på nästa…
På hemväg igår var det precis det som inträffade, när bussen kom var redan två barnvagnar ombord och fler får inte plats.
Vad gör man i stan en timme när man väntar på bussen? Att gå till väntsalen in i värmen låter som ett bra alternativ…men
se den har ju stängt! Pga knarkhandel och sabotage hann den bara vara öppen någon vecka efter att man släppte på coronarestriktionen…
Nu har man bestämt att sätta upp kameraövervakning i väntsalen, äntligen…men hur länge tror ni det tar innan den sitter uppe?

Där stod nu tjejerna i kylan med en ettåring som var hungrig, trött och frusen och hade kissig blöja…
Till slut kom då nästa buss äntligen…samma visa, ingen ledig plats för barnvagn!
Taxi hem kunde de inte heller ta då de inte hade någon bilbarnstol, ingen går väl omkring och bär på en sådan…

Ja när jag hörde allt detta så insåg jag att det om möjligt skulle vara ännu fler i stan idag och ännu värre trängsel på bussarna.
För min del spelade det inte så stor roll för jag hade inte tänkt handla något i alla fall.

Så nu visar jag upp skyltningen jag fann i skogen…

Jag hade kunnat vara på adventsmässa i kyrkan idag, men jag är inte så kyrklig av mig, däremot ska jag nog se till att köpa en dörrkrans.

När jag kommer ner till sjön ser jag gärdesgården där det brukar hänga roliga gosedjur, och titta vad jag hittar, en tomte

Ännu en tomte med svajande skägg

och ännu en..

Även den gamle draken har fått en tomteluva..

Vi traskar vidare i skogen och nu hittar jag även tomtebo

Går lite närmare och hälsar på tomtefar och tomtemor!

Detta blev mitt bidrag till denna skyltsöndag, jag fick en massa frisk luft, solen sken och en aning julstämning följde med mig hem

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  28 november 2021

  Dina skyltar är fina och omgivningen bättre än stan. Stackars tjejer som fick vänta så länge.
  Vad tyckte Daniel om tomtarna.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Åke

  28 november 2021

  Mycket, mycket bättre att vandra i skogen. Tack för fina skyltar och smyckning du visar upp. Jag skulle själv gå ut i skogen på förmiddagen ,ed min fyrbente vän. Men det var hjort jakt. Det som en bil vid en sig jag kände igen och 100 m bort kom jägaren ut med bössan på ryggen och hunden i kopplet. Nu har han sagt förut att jag kan gå där ändå… men inte så trevligt när dom jagar.

  • Svara

   Paula

   30 november 2021

   Dom jagade väldigt nära där jag bodde tidigare, rakt upp i skogen. Och hunden den kom kutande genom hästhagar och ankdammar och hönshus….o skällde som bara den. Vi hade stora skogar, fanns ingen anledning att jaga så nära bebyggelse. Återkom varenda helg under flera månader, tror de jagade hare med stövare. Håll dig borta med din kompis!

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  28 november 2021

  Jag tycker det var klokt att ta din julskyltning i skogen, tror många skulle bli avundsjuka om dom visste vad du sett <3 Så fin skyltning Paula! Kram på're

  • Svara

   Paula

   30 november 2021

   Jag blev faktiskt inte ens ledsen av att avstå från stadsbesöket. Mer än att jag hade fått träffa tjejerna, men det går fler tåg, nej just det, i bästa fall går det fler bussar! Idag har de dragit in vår hållplats pga nåt gatujobb, så under en månad får jag traska till nästa hållplats, alltid är det nåt!
   Stora kramen till dig som är en så fin medmänniska! <3

 4. Svara

  LillaSyster

  28 november 2021

  Åååå du har också en pyntad skog, det har jag också, nu har jag inte gått hela skogsspåret, men jag ser från sovrummet hur det lyser i skogen-så mysigt. Köp du en krans de ser verkligen fina ut. Kram

 5. Svara

  Susjos

  28 november 2021

  Vilken underbar julskyltning denna 1:a advent! Tusen tack för den, så mycket du hittade i skogen.
  Så bedrövligt med bussarna och dina stackars tjejer som fick vänta så länge, inte klokt ju! Å stängd väntsal? Fy va trist! Vet inte exakt var busstationen ligger numera, men gissar att den ligger vid tågstationen, då är det en bit att gå till t.ex Åhléns och Hemköp för att värma sig.

  Svar: Färska hallon och blåbär finns som bärmix på ICA, de ligger var för sig, tror det är 125 g av varje sort, kostar en 50 lapp, dyrare på de mindre ICA butikerna, tror de kostar 60 kr där. Men ack så gott med färska bär!
  Må så gott!
  Kram

 6. Svara

  bpz3

  28 november 2021

  För det första så vill ja beundra din nya header. För visst är den ny!? Den är helt underbar.

  För det andra så tycker jag att din skyltning ALLTID är minst lika bra som den vi stadsbor bjuder på. Ingen av oss kan ju rå på var vi bor. Men du och Anki och några till har verkligen visat att variationen av skyltar faktiskt ofta är större “på landet” än i stan. Så nu vet du det.

  Det är ju katastrof med busstrafiken i och kring Falun. Okej, min busshållplats frekventeras inte oftare än din under helgerna, men åtminstone har ALLA taxibilar automatiskt bilbarnstol i bagageluckan. Har då aldrig sett en utan. Ska dock fråga när jag åker taxi (sjuktransport för alla över 70 här i regionen) nästa gång.

  Nu till skyltarna. Skrattade gott, för Ditte som ju hatar tomtar kommer att dö en långsam och plågsam död, men jag tror det sista hon gör är att producera ett “dödsleende”. Hoppas det i alla fall;-)

  Så din julskyltning är minst lika tjusig som den Ditte och jag visade upp. Så det så.

  Tusen tack för skogsskyltarna och länken.

  PS. Ibland känner jag aningen dåligt samvete att vi nollåttor visar skyltar som kan liknas med skryt. Men jag försäkrar dig att så absolut inte är fallet. Skryt är det värsta jag vet, och du är i många avseenden betydlig “rikare” än jag. Nej, inte vad gäller att åka kommunalt kanske, men annars. KRAM! DS.

 7. Svara

  ElisabetR

  28 november 2021

  Det var nog hundra gånger bättre med skogspromenaden.
  Och tack för alla underbara bilder man fått ta del av.
  Ha de’ gött :-).

  • Svara

   Paula

   30 november 2021

   Ja varför trängas på bussar och torg när man inte måste? Jo för att man numera har chansen! I Fredriksberg gick ju inga bussar på helgerna så det var bara att stanna hemma antingen man ville eller ej…
   Ha en fin vecka

 8. Svara

  Ditte

  28 november 2021

  Oj, vilket trassel! Trodde dina tjejer bodde inne i Falun. Förstår till fullo att du avstod din tur dit. Tycker dur kändes mycket bättre och luftigare med en skogspromenad. Och jag är så gärna med på en. Skrattade gott åt BP:s tankar om min tomtefobi. Och det ligger lite i det. Vad gäller stadstomtar.
  Men så här i ett sammanhang där de passar har jag alls inget emot dem. Men hysteriska tomtar i stan är något helt annat. Dina som medverkar känns harmoniska och jag kan absolut ta dem till mig.
  Härlig skyltning och jag är glad att du delar med dig.
  Kram

  • Svara

   Paula

   30 november 2021

   Kollade hur långt från stan de bor, inte mer än 4½ km fågelvägen men då är det motorvägen…Går man så blir det minst 1km längre om inte mer. Jag har också tomtefobi, utom för skogstomtar!

 9. Svara

  Anna-Lena

  29 november 2021

  Fina tomtar. Fin promenad.
  Man behöver inte var så kyrklig för att gå till kyrkan första advent. Gillar julmusik!
  Vilket omöjligt busstrul ! Så kan man väl inte ha det. Alla ska kunna åka med!
  Ha rn fin måndag. Kram!

 10. Svara

  Anki

  29 november 2021

  En alldeles underbar Skyltsöndag hos dig! Älskar din skog som är fylld av tomtar – och draken med tomtemössa! Klart du ska ha en dörrkrans!
  Såå förfärligt dåligt med bussarna … hopplöst för dem som har barnvagn – och speciellt nu i den här kylan! Taxibilar brukar ha barnstolar att erbjuda … i alla fall en del av dem.
  Underbar ny header!
  Ha nu en bra start på den här veckan!
  Kram

  • Svara

   Paula

   30 november 2021

   Jag frågade dottern om taxi o hon svarade att de inte hade barnstol. Måste kolla igen, kan det verkligen stämma om nu andra städer har det så fiffigt ordnat att den åker med i bagageutrymmet? Kanske en bra dag imorgon att traska upp till familjen Julkrans…har kollat adressen, enligt vad jag hörde så finns kransarna ute på tomten. Man tar den man vill ha och swishar pengar. Låter toppen.
   Kram

   • Svara

    Anki

    1 december 2021

    Jag vet inte hur det är med barnstolarna i taxi på andra håll, men i Norrköping kan man beställa taxi med barnstol … eller kunde i alla fall när Casper var liten för 10-11 år sedan …
    Trevligt med julkrans och Fiffigt med Swish 🙂
    Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  29 november 2021

  Men vilket strul med bussarna! Trist… Jag minns en gång när en arbetskollega berättade att ifall det inte rymdes nån fler barnvagn i bussen så hade chauffören skyldighet att packa in den i bussens bagageförvaring.
  Strax efter skulle svägerskan med barnvagn och jag åka buss i Stockholmsområdet. Första bussen hade ingen plats kvar för barnvagn och vi inväntade nästa (liiite bättre turtäthet där 😉 ). När den också var fullsatt med barnvagnar så upplyste jag chauffören om hans skyldighet. Han blev sur, men vi fick plocka ihop barnvagnen, ta barnet i famnen och stuva in oss inne i bussen med alltihop. Men med kom vi!
  När jag berättade detta för kollegan och tackade för tipset så sa hon:
  – Så det funkade? Det har jag aldrig vågat testa…
  Haha!

  Väldigt snyggt skyltat med alla fina tomtar 😀

  • Svara

   Paula

   30 november 2021

   Måste kolla upp detta. Vet att landsbygdsbussarna som gick till Fredriksberg saknade barnvagnsplatser och då var det bagageutrymmet som gällde. Mammorna fick själva lyfta upp barnet, och lyfta in vagnen medan chauffören satt o väntade. Oförskämt tyckte jag. Men har stadsbussarna bagageutrymme? Måste kollas. Tack för tips

 12. Svara

  Kicki

  29 november 2021

  Men fy så omständligt om man ska åka buss och har barnvagn. Det går ju inte ens att planera en resa då.
  Så mysigt tomteställe du hittade i skogen. Kul när folk hittar på lite egna saker, som tomtar och mjukisdjur på gärdsgården.
  Kram

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  29 november 2021

  Vilken mardröm att gå där i kylan och inte veta när eller ens om man kan komma hem. Du gjorde nog rätt val som undvek trängsel i bussar och vandrade i en ganska folktom skog. Vad roligt det är att jag känner igen det där staketet och vet precis var det är 😀 Det är klart att det ska vara tomtar där nu men draken fick i alla fall vara kvar. Vad fint att hitta ett tomtebo när du gick vidare i skogen. Någon gillar att göra andra glada med fin pyntning längs stigen 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   30 november 2021

   Om jag uppfattat det rätt så är det de som har gärdesgårdarna som även gör fint i skogen med tomtar och ibland troll. Så fint att allt får stå ifred och glädja så många som passerar. Kram

 14. Svara

  kajsalisasblogg

  29 november 2021

  Ett bra initiativ av kyrkan. Jätteroliga tomtar som hänger i luvorna. Jag hoppas inte snön förstör Tomtebo.

 15. Svara

  byblixtra

  30 november 2021

  Fina tomtar som du stötte på i skogen. Läste om dilemmat med fullt på bussen med barnvagnar. Man kan beställa taxibilar med bilbarnsstol så man behöver inte ha någon sådan med sig.
  Mysigt boende i skogen för tomtefamiljen.

 16. Svara

  Ninni

  6 december 2021

  Vilken fin julskyltning du fick vara med om. Den var säkert mycket bättre än den i stan. Vad gäller bussarna tycker jag att det är bedrövligt! Här vill de att folk ska utnyttja kollektivtrafiken och så finns det inte plats! Då borde fler bussar sättas in så alla kan åka, tycker jag. Antar att din handlingskraftiga dotter redan varit på bussbolaget om den uteblivna servicen.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 297
 • 380
 • 1 635 168
 • 5 092
 • 65 627
Sök här