skyltsöndag

Skyltsöndag # 200

Av
den
10 mars 2019

JUBILEUM

Jag har inte deltagit längre än ett år, men jag hakar självklart på och tjoar och tjimmar och gratulerar ett väldigt roligt blogg-tema som överlevt länge, hela 200 gånger!

Jag önskar sannerligen att vi med hjälp av temats förvaltare BP kan fortsätta minst lika länge till!

 

Mina egna  bidrag kommer här:

 

 

Bakning på byn!

 

 

Spännande ny tävlingsform nu på lördag! Kanske ska jag gå och heja fram alla duktiga löpare!

Jag tog faktiskt en promenad bort till sporthallen igår för att eventuellt få se några galna löpare, tänk dig själv, 6,7 kilometers rundor, så många som du orkar. Men, du får bara starta ny runda när klockan är heltimme. Om du springer på en halvtimme så får du alltså en halv timme över…för att äta, dricka, vila, gå på toa….men varven lär ju ta längre och längre tid! Jag såg faktiskt några löpare och en massa bilar, det ska bli spännande att läsa hur många varv vinnaren sprang!

 

 

I stan….här på landet pratar soptunnorna inte , men fåglarna kvittrar desto mer

 

 

I en butik nära dig?

 

 

Och så avslutar jag med en tillbakablick hittad på nätet!

 

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

Häng gärna på du också!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Carita Liljendahl

  10 mars 2019

  Vad kul att du är med! Och så mycket roligt du hittat att visa – måsen t.ex.!

 2. Svara

  BP

  11 mars 2019

  Tusen tack för att du upptäckt Skyltsöndag och hakat på! Ja, jag vet att även du är fat nu:-) Din skyltkavalkad bevisar ju det:-)

  Du som är matintresserad borde nog ha hängt på inbjudan i första skylten, men jag tvivlar;-)

  Backyard Ultra har jag aldrig hört talas om, men tävlingen påminner om Gotland Grand National på motorcykel. Inget jag skulle ge mig in på,varken på två ben eller på två hjul;-)

  Ludvika Kommuns soptunna är faktiskt riktigt smart som jag ser det;-)

  Gapskrattade åt skylten med Vixtorias Sekret – hahaha:-) Ja,och det gjorde jag åt sista skylten också:-)

  Vilket härligt bidrag till Skyltsöndag. Du har överträffat dig själv till jubileet idag:-)
  Tusen tack för det och länken!

 3. Svara

  Eva-Lena

  11 mars 2019

  Ha, ha…underbara skyltar!!! Jag älskar Opelreklamen, känns som den kom för väldigt länge sedan, men är visad efter eller under 1962…

  Alla dessa underbara felstavade, särskrivna eller felsyftande butiksskyltar; undrar vilken Viktorias sekret de säljer:)

 4. Svara

  "LillaSyster"

  11 mars 2019

  Fy vad diskriminerande sista bilden/annonsen var, tur att utvecklingen gått framåt här….det var tydligen inte bättre förr =) Ja du fattar vad jag menar. Ja då får du gå och lära dig konsten att grädda bröd i en vedeldadugn =) Ha en härlig måndag i solen även om vinden biter en i kinderna så värmer solen lite och gulsparven orkade räkna till sju en gång på min promenad annars kom den mest till fem.

 5. Svara

  Klimakteriehäxan

  11 mars 2019

  Victorias Sekret – den tar priset!!!!!!

 6. Svara

  Ama de casa

  11 mars 2019

  Haha! Reklamen har ändrats en del sen min barndom… Roligt att läsa men väldigt skrämmande samtidigt, ligger ju inte alls så långt bort i tiden (för jag är ju ung! 😉 ).

  Vilken intressant tävlingsform! Jag minns i min barndom (haha! jag verkar gå till barndom hela tiden här 😉 ) när jag var på påsklov på hotell Silverhatten i Arjeplog. Där hade dom en tävling där alla tävlade mot alla. Man skulle åka en runda i ett skidspår och den vann som hade minst antal sekunder över minuten. Hur många minuter man hade tagit på sig, det spelade ingen roll alls 🙂

  Härlig skyltning!

  Ha en finfin start på veckan 🙂

 7. Svara

  Susjos

  11 mars 2019

  Vilken häftig skyltning du kommer med! Å vilken lustig löpartävling!
  Victorias sekret var ju bara för bra, haha!
  Men Opel Rekord reklam…jösses….man blir ju mörkrädd när man läser den, lite har det i alla fall hänt sen 60-talet! Puh!
  Svar: Ja mackan vi fick var förrätten, en toast skagen, sen fick vi varmrätt så småningom ,det tog lite tid, och hungrig var jag, men den var god: fläskfilé med råstekt potatis , lite bea och haricots verts!

 8. Svara

  Geddfish

  11 mars 2019

  Vilken kul och härlig skyltkavalkad! Wictorias Sekret, haha, låter nästan som mitt snigelslem, som nu är slut, haha.
  Skojsigt att du är med och skyltar, kramkram!

 9. Svara

  Ditte

  11 mars 2019

  Jätterolig och inspirerande jubileumsskyltning! Och hade jag bott i närheten skulle jag gärna varit med för att lära mig baka i vedeldad ugn. Vet att min farmor, mamma och mormor kunde det. Vda gäller loppet så hade jag nog hängt på där också. Ett varv kanske i joggingtakt men det hade nog tagit en timme. Kanske hade jag orkat gå ett varv till. Men bara kanske. En väldigt god tanke är det.
  “Victorias sekret” – Ett gott skratt. Låter som någn slemmig snigelkräm. (Har haft en sådan, inköpt i KIna men den var perfekt för mitt solskadade ansikte)
  Sista skylten är ju även den en höjdare! Jag skrattade gott.
  kram!

 10. Svara

  byblixtra

  11 mars 2019

  Härliga skyltar du hittat i byn! Visste inte att det fanns talande soptunnor. 😉

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  11 mars 2019

  Det var ett digert gäng med roliga skyltar på jubiléet. Ja, alla utom den sista. Jag kan inte hitta någon ursäkt för den men tyvärr var det väl så det var. Jag har sett, eller snarare hört, talande soptunnor på en nöjespark en gång och det tyckte jag var lite kul 🙂
  Kram

 12. Svara

  Åke

  12 mars 2019

  Ha ha en sådan där Opel Rekord hade min far när jag var runt 6 år (jag har bild förseten nu när jag tänker efter) Gul och så fin! Jag får kanske låna din bild och göra ett inlägg? Men min mor körde inte bil förens 25 tal år senare… dock efter 3 bilskolärare senare efter året kom hon ut från industriområdet… då hade jag lovat att ta vid. Mor var en tjurig kärring på över 50 år 🙂 Hon berättade aldrig vad kalaset gick på. Men första helgen som giltigt körkorstinnehavare drog hon till Öland i sin fina Ford Fiesta hon valt ut 🙂 Jag kommer om vi bakar bara jag hinner fram 😉

 13. Svara

  Åke

  13 mars 2019

  Svar: Jo BP är värld en extra hyllning. Tack för att jag får låna bilden, så bra du inser det här med bilkörning… det är många som absolut inte ska köra. Kan inte hur nära jag var att fronta i värlmandskogen för två v sedan en dåre prompt skulle köra om någon bil jag mötte… kanske 2 meter kvar innan vi hade frontat, att åka upp i snödrivan uteslöt jag för att inte studsa bredsida tillbaka, högerbenet krampade bra av inbromsningen och jag var helt på det klara med en smäll. Rekordar: jag minns de flesta oplar far ägde (han hade två kadetter kombi och även en Comondore) Ska genast sätta igång och snickra ihop ett reportage. Jag tog mitt körkort 1977 strax efter 18 årsdagen, jag hade kört fars Opel Rekordar sedan 16 års ålder, jag var lång och far hade stort förtroende för mig, Oplarna var då uppdaterade till 69 först och sedan vart det en 72:a (den körde jag hem föresten) Far hade föresten ägt sammanlagt 4 rekordar. Jo jag hade köpt en Bubbla 1970 års modell sommaren innan jag fyllde 18, jag hade övningskörningsskylten i innerfickan ? Jag hade sett bilen på annons och farsan och hans kompis fick följa med på eftermiddagen efter jobbet. Jag pekade på den fina röda VW:n hos bilhandlaren och sa: Jag köper den! Nämen ska du inte provköra? Nej jag tror inte det sa jag, varvid försäljaren stod på sig typ, då drog jag upp min gröna skylt ur jeansjackan… vi ska nog inte köra nepp. Så farsans kompis Carl Axel och jag vid ratten drog ? Motorn åkte iser rätt snabbt och byggdes om till större volym. Julen firades i Västerås med den nya motorn. Mitt motorintresse hade börjat typ 10 år tidigare ? Första lektionen den sk dubbellektioner körde jag igenom hela programmet, sedan gick det nog 6-7 st lektioner till stadskörning, det här med högerregeln var inte min grej ? Min mor var fyllda 50 när hon bestämde sig för att ta körkort, far hade fått hållningsorder om att inte köra pga sjukdom. Toyota ja… dom var lite skum i början… jag minns jag skulle fixa med en bil åt en granne runt 82, men cylinderloppen var så slut, jag for på skroten glad i hågen osv sa: Har du en 77:ans motor. Du jag vill ha exakta motorbenåmning sa Åke som han ockdå hette, jag hade en kompis som jobbade där och vi gjorde ju inget ananat än byggde bilar typ så jag var en känd kund på ca 23 år. Åke sa: Den årgången kunde det finnas upp till 8 st olika motoralternativ sa han så hem och ta motorkod. Jag tillbaka och dan därpå spann den fina bilen. Marlene hade fått bilen trasig av en släkting, så det vart en billig bil. Jag har faktisgt ägt en Toyota Starlet runt -90 en arbetskamrat var så less på en bil, ta bilen Blomman för 2000:- jag gick igenom den, kanske bytte någon glödlampa… besiktigade den dan därpå och de klagade på torkarbladen (den var obesiktigade) några dagar senare träffar jag på Tina som jobbar på OK macken, oh en sån letar jag skrek hon glatt!!! Jag köper den och vipps så ägde jag ingen sådan längre…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 256
 • 365
 • 1 690 587
 • 4 819
 • 62 203
Sök här