Söndags-smakbit # 10

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

 

Författaren Ali Smith är högaktuell då hennes andra bok i årscykelserien nyss publicerats.

Jag läser nu den första boken, Höst

 

Smakbit från sid. 29

 Sedan lägger han ned automatfotona framför sig. Han drar hela munnen åt ena sidan. Han skakar på huvudet. -Vad? säger Elisabeth. -Nej jag tror det är okej, sägare han. Håret, Det får absolut inte skymma ögonen. Det skymmer absolut inte ögonen, säger Elisabeth. Det är inte ens i närheten av ögonen. -Det får inte heller vara i närheten av ansiktet, säger mannen. -Det sitter på mitt huvud, säger Elisabeth. Det är där det växer. Och mitt ansikte sitter också fast vid mitt huvud. -Att vara lustig, säger mannen, kommer inte göra ett uns skillnad när det kommer till de bestämmelser som gör att du, i slutändan, kan få utfärdat ett pass. Vilket du kommer att behöva om du ska få lov att ta dig utanför detta örike. Det kommer med andra ord. Inte ta dig. Någonstans. -Fattar, säger Elisabeth. Tack.

 

0

13 Comments:

 1. tyckte om denna, Vinter väntar i bokhyllan, tack för smakbiten.

 2. Har inte läst något av henne.

  Var faktiskt och skaffade nytt pass i veckan och det verkar inte vara lika noga nu hur fotot ska vara. Förut har det varit som ett vetenskapligt projekt, men nu sas det ingenting om vare sig lugg eller öron. Märkligt.

 3. Det där med passfotona har ändrats, det pratade vi om med Carolin på konsulatet i Torrevieja när vi hämtade ut våra pass som vi fixade i Madrid.Bland annat var man tvungen att se en skymt av ena örat på passbilden förut. Carolin berättade då att hon hade en äldre farbror (som hörde lite dåligt) som skulle förnya passet och hon förklarade nogsamt det där med örat. Han kom tillbaks med ett nytt kort. På kortet var det BARA örat. Haha!

  Tack för smakbiten och ha en fin söndag!

 4. Har aldrig läst nåt av henne men din smakbit verkar lockande :)
  Kram på’re

 5. Tack för smakbiten. Har inte läst något av den här författaren.
  Det där med passfoton var ju knepigare förr.

 6. Har inte läst något av författaren men blev lite nyfiken på Vinter i en annan smakbit och den här väcker också intresse. Tack för smakbiten!

 7. Jag undrar hur det fungerar med kvinnor med burka.

 8. jag har Höst och Vinter och tänker skaffa de andra också. det värsta med att skaffa pass är ju att bilderna blir så vansinnigt fula…tack för smakebiten!

 9. Har inte läst någon av författarens böcker, men här blev jag intresserad.
  Kram!

 10. Jag visste inte att det var en årstidsserie.

 11. Känner inte till boken eller författaren. Tack för smakbiten!

 12. Åsa Carlsson

  Tack för smakbiten! Det där med “årstidsserie” låter ju lockande.

Kommentera