skyltsöndag

Skyltsöndag # 225

Av
den
1 september 2019

Nu får jag väl snart börja ta knut på mig själv i jakten på skyltar när hösten nalkas.

Skifsenlunken går av stapeln nästa söndag, och jag kan lova och bedyra att jag icke kommer att delta!
Jag har nämligen gått denna led i mitt förra liv då jag var betydligt yngre. Och då delade vi upp sträckan på två dagar, sov i en övernattningsstuga.
Så nu ca tjugo år senare ska jag inte ens låtsas som att jag kan gå två mil med min gamla kropp! Men vad jag vill minnas så traskade en hel del bybor ifjol och tyckte det var trevligt. Så jag önskar dem lycka till!

Den här “skylten” satt målad på en av bilarna som förra veckan besökte smådjursmarknaden. Jag blir faktiskt inte riktigt klok på vad det föreställer, vad tycker du?

Säfsingar är ett stolt folk, med all rätta. Nu har en tjej tagit fram två passande posters. Dessa kommer garanterat att pryda många väggar i byn framöver!

Är det göteborgarna som inte begriper hur man använder en toalett? Skylten jag fått av vännen Carina är i alla fall fotad där!

En Göteborgsskylt till, får man inte bära saker på huvudet? Vilken tur jag inte bor i Götet när jag är så dåligt bevandrad i skyltarna där.

Avslutar med en nappad på nätet

Det blev visst mycket dass-humor idag!

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  1 september 2019

  Det är en hund på bilen, med dödskalleben under. Men budskapet vet i sjutton. Ta du en kortare promenad i svampskogen nästa lördag =) Ha en bra ny vecka!

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 september 2019

  Stolta säfsingar och kluriga göteborgare. Det är ju bra att det genererar en del sevärda skyltar 😀 Jag begriper mig inte heller riktigt på den fina målningen på bilen. Jag tycker mig se ett hundhuvud och tillsammans med benknotorna ska det kanske vara en variant av dödskalle. Men jag förstår inte ändå 😉
  Kram

 3. Svara

  BP

  1 september 2019

  Som vanligt en härlig skyltkavalkad hos dig:-) Tusen tack för den och länken:-)

  Nej 20 kilometer är ungefär 12 för mycket, speciellt då mån till och med måste betala för “lidandet;-)

  “Dödskallen” på bilen är inte speciellt lyckad om den ska föreställa en hund med två ben. Fyndigt – nja;-)

  Dasskyltarna från Göteborg är helt suveräna, har aldrig sett sådana. Har heller aldrig sett en förbudsskylt mot “korgar” på huvudet.

  Å den sista skylten – hahaha:-)

  Strålande skyltning:-)

 4. Svara

  Ditte

  1 september 2019

  Tack för fina skyltar. Jag hade nog, precis som du, avstått lunken på 22 km nästa helg. Tycker 12 km är tillräckligt. Alltså runt Södermalm och lite till.
  Buskapet med hunden och benen förstår jag inte men säkert finns det något. Kul att det kommer att finnas en affisch från/med Säfsen. Kanske även i turistbroschyrer.
  Göteborgsskyltarna var roliga men jag förstår inte riktigt om det är Göteborgshumor eller inte. Och varför inte text på svenska. I och för sig är det ju mer hygieniskt att inte sitta på en toalettring. Minns många toaletter i Kina som var hål i golvet och där var det ju meningen att man skulle halvsitta. Såg dock att texten här i alla fall inte var på kinesiska/mandarin.
  Sista skylten gav ett extra gott skratt.
  kram!

 5. Svara

  kajsalisasblogg

  1 september 2019

  Kul när folk orkar dra ett sånt projekt som att bygga upp en genuin gård. Tror det är lättare att samla folk till sånt på mindre orter. Tack för att du varnade mig, jag skall undvika att bära runt saker på huvudet nästa gång jag besöker Göteborg.

 6. Svara

  Åke

  1 september 2019

  Hundbilen tolkar jag som pirathundar. Göteborgarna har man nog aldrig kunnat lita på… Ja det skötbordet ja… 200 spänn för att gå två mil… jag tycker man borde få minst det dubbla för att gå sträckan. Som vanligt har du händelserika skyltar från din ort med.

 7. Svara

  Susjos

  1 september 2019

  Jag ser också ett hundhuvud med två benknotor i kors, men vad det ska betyda ja?
  Kuliga skyltar från Göteborg, men förbud att bära korg på huvudet?
  Bra att du avstår 2 mila vandringen, nån måtta få det vara, trots sopplunchen!
  HA det!

 8. Svara

  Anki

  2 september 2019

  Haha … konstig skyltning från Göteborg … en undran är varför texten är på engelska …
  Hundhuvud och benknotor – hm … fattar inget och inte var det snyggt heller!
  Bättre att ta en promenad i skogen än att “plåga sig” med en lång vandring 🙂
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  2 september 2019

  Haha! Underbar dasshumor! 🙂

  Det har hänt när jag varit på toaletter på flygplatser i främmande länder att jag har sett skoavtryck på toasitsen. I dom länderna består toan oftast av ett hål i golvet… Inte så lätt att veta hur man ska använda en “vanlig” toa då, kanske?

  Härlig skyltning 😀

 10. Svara

  Karin Eklund

  2 september 2019

  Den här gången har du smått knep och knåp-skyltningar att visa. Man får tänka till lite och det hjälper inte ens. Hund med ben i kors? Dasshumor hur mycket som helst, så får mig att både le och skratta. Göteborgarna kan dom, det härliga folket 🙂

 11. Svara

  Minton

  2 september 2019

  Roliga skyltar och dasshumor är kul. Hunden med ben begriper jag inte.
  Ha en fin kväll.
  Kram

 12. Svara

  Mias Mix

  2 september 2019

  Såklart ni ska vara stolta över ert Säfsen! Nja två mil är ganska mycket att gå på en dag, även om man är van. Hund med hundben ska det nog vara men vad symboliserar det? Och skyltarna från Göteborg förstår jag inte heller. Varför får man inte bära en korg på huvudet? Bra och innehållsrik skyltsöndag. Kram och ha det gott!

 13. Svara

  Carina Larsson

  6 september 2019

  Det målade på bilen ser ut att vara ett hundhuvud med två korslagda (hund)ben under. Det är vad jag ser. Om det betyder något särskilt kan jag inte komma på.
  Göteborgsskyltarna stod som en stor skyltutställning vid ett torg. Det var skyltar från olika ställen i världen. Man kunde även köpa miniatyrskyltar där vilket vi gjorde så toaskylten har vi inne på toan. Inte så väl synlig men många har roligt åt den iaf.
  Smart av dig att avstå 2-milavandringen. Du vandrar så mycket ändå så det får väl räcka.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 279
 • 363
 • 1 626 673
 • 5 069
 • 65 363
Sök här