skyltsöndag

Skyltsöndag # 243

Av
den
5 januari 2020

Nu åker julen ut, de sista julskyltarna tar härmed plats i det här inlägget!
Okej, visst har jag hört talas om tjugondag Knut, men jag har fått nog av tomten & Co

Barnen i Fredriksberg ska imorgon få en trevlig julfest, en årlig tradition!

Filmvisning ingår förstås!

Biblan har haft en liten utställning bestående av juliga plastkassar, här följer några av dem, kanske känner du igen någon?

När jag nu städar undan julen så gäller det också de “riktiga” julkort jag fick i år som stått på parad på fönsterbrädan.

Och har de stått för skådning i fönstret så måste de ju vara skyltar, eller?

Tack till alla er som förgyllt min jul med äkta vara! Fast alla julhälsningar har varit lika välkomna oavsett i vilken form jag fått dem!

Och så avslutar vi jul-temat på ett typiskt finskt (?) manér

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  5 januari 2020

  Haha, den sista skylten måste jag bara skratta åt.
  Ja, nu är det skönt att julen försvinner. Det känns bra så!
  Tack Paula för sedvanligt trevlig söndagsskyltning!

 2. Svara

  "LillaSyster

  5 januari 2020

  Klart jag känner igen påsarna =) lika kul att plocka fram julen lika skönt är det att städa ut den! Ha nu en bra start på nya veckan. Kramen

 3. Svara

  Mia Halvarsson

  5 januari 2020

  Hahaha, Systembolaget jojo 😀 att det ska vara så svårt att bli av med “alkoholstämpeln” när det gäller Finland?? Den enda påsen jag känner igen är COOP eller Konsum kanske det hette då?? Fint skyltat med dina härliga julkort också, Paula, kram på’re

 4. Svara

  Ditte

  5 januari 2020

  Vilket fin avslut på denna jul och en perfekt början på 2020 med Skyltsöndag. Jag tycker verkligen det är roligt att det ordnas så mycket i din by och det i olika sammanhang. Några av plastpåsarna kände jag igen och några var nya för mig.
  Roligt att samla ihop dem till en utställning. Och visst är dina vackra julkort även skyltar. Absolut! Tack ratt du visar dem.
  kram

 5. Svara

  Susjos

  6 januari 2020

  Haha, såklart skrattar även jag åt sista “skylten” eller sms:et om finsk mat!
  Kul med de juliga plastpåsarna, kände igen Coops tomtar!
  Så fina julkort du har fått, inte minst den med de snötyngda granarna.
  Här står julen kvar lite till, men vi har inte mycket, en tomte, en julgranskula ( jättestor iof sig!) och så den lilla bordsgranen då.
  Kram och ha det gott!

 6. Svara

  BP

  6 januari 2020

  Ja, sista skylten är ju helt klart en absolut höjdare. Den kan mina finska kållådor jag visade på min blogg före jul absolut inte konkurrera med – hahaha:-)

  Den första skylten – kallas det inte för julplundring, fast i vanliga fall utan bio då, åtminstone i nollåttaland. Å om jag tänker efter, så har jag inte sett en julplundringskylt här på år och dag.

  Det var bättre förr! Alltså på den tiden man fortfarande tillverkade julkassar hos bland annat Domus. Då ansågs plast inte som miljöbov. Å visst var de fina. Kult!!! Hur kul som helst att er bibbla gör en utställning med dessa dyrgripar, för det måste de vara vid det här laget. Undrar varifrån bibblan fick dom.

  Så många “riktiga” julkort du fick! Å söta var dom också. Ankis kort var bäst – såklart. Å visst är de skyltar som står i ditt “skyltfönster”:-)

  En otroligt bra inledning av skyltdecenniet tycker jag:-) Tusen tack för din skyltmix och länken:-)

 7. Svara

  bpz3

  6 januari 2020

  Svar: Har badat bastu en enda gång i mitt liv, och det var i Finland faktiskt med kollegor från dotterbolaget som ville imponera på den då lilla tjejen från Sverige. Kan säga att det inte blev till deras belåtenhet. Att vara naken inför killar var jag ju van vid, då jag spelat fotboll i mixed Korpen, och där fanns det bara ett omklädningsrum med duschar. Så det var då inte problemet. Men hettan fick mig nästan att svimma, och räkorna som hörde till “ceremonin” efteråt kunde jag ju inte äta, då jag är allergisk. Kan säga som så att vi ändå skildes som vänner, men f*n så besvikna dom blev…

 8. Svara

  Anki

  6 januari 2020

  En härlig blandning med skyltar! Såklart känner jag igen flera av plastkassarna 🙂 Många fina julhälsningar fick du och jag skrattade gott åt frågan om finsk julmat … finsk glögg består ju av en hela vodka och ett russin … eller nåt sånt 🙂
  Skrattade gott åt BP:s sista kommentar också 🙂
  Ha en fin Trettondag!
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  6 januari 2020

  Vilken fin avslutning på julen du fick till här även om jag tycker att du tjuvstartat med slutet 😉
  Gillar den fina påsen med domherrarna!

  Haha! Den sista!!! Visade precis för Anders och han brast ut i ett gapflabb 😀

  Ha en fin trettondag!

 10. Svara

  Minton

  6 januari 2020

  Roliga skyltar du hittat och jag känner igen en del av plastkassarna. Julen plockade jag bort direkt efter annandagen.
  Den sista skrattade jag åt.
  Ha en fin dag och puss till Blinka

 11. Svara

  Åke

  6 januari 2020

  Finsk Julmat 🙂 🙂 Så fina plastpåsar, känner inte igen dom men minns att någon affär när man var liten hade speciellt jul tema. Jag behåller den vackra julen ett tag till 😉

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  6 januari 2020

  Det var en väldans många fina julbilder och kort men jag känner som du, nu räcker det med jul och här är alla tomtar och ljusstakar bortplockade. T o m Rudolf, som stod utanför min dörr, har fått komma in. Jag känner igen en del av motiven på plastkassarna men om det är från kassar eller om jag har sett dem någon annanstans vet jag inte.
  Kram

 13. Svara

  byblixtra

  6 januari 2020

  Kul sista skylt! 🙂

  Fina julmotiv på plastpåsarna. Det får mig att tänka på att matkedjorna inte har speciella julmotiv på sina plastpåsar längre.

 14. Svara

  Mormor

  6 januari 2020

  “Arne Alligator / går på våra gator”, jag tror jag kan hela sången utantill fortfarande fast det är ett bra tag sedan jag och barnbarnen hörde gänget. Och “Torsten med borsten”, en jätterolig sång. Handlar om en sotare. Fast när barnen tappade nåt på golvet eller så, så brukade jag sjunga “Ingen panik, här kommer mormor med borsten”. Så roligt att Arne hittat och hans gäng har hittat till Sverige. Ja, de är riktigt genuint finlandssvenska. Hoppas de får stor publik – ska inte du också gå, Paula?

 15. Svara

  Mormor

  6 januari 2020

  Ja ja, nu såg jag att det var fråga om Arne Alligator-film. Nå, bra så!

 16. Svara

  Mias Mix

  7 januari 2020

  Finska julmaten var ju suverän 🙂 Kul med julfest för barnen och jätteroligt med riktiga julkort! Vissa av kassarna känner jag igen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 305
 • 354
 • 1 626 690
 • 5 070
 • 65 365
Sök här