Skyltsöndag # 284 på måndag

Igår blev jag förskräckt då jag skulle lägga in veckans skyltar och blev vägrad!
Inga böner hjälpte, “kan inte läsa till disc” var texten jag fick vid varje försök.
Kände mig totalmobbad och pratade med dottern som efter en stund meddelade att jag hade tvärslut på datamängd…
Det tycktes mig märkligt då jag senast i somras ökat datamängden.
Jag kontaktade sent igår kväll mitt webbhotell och i morse läste jag svaret de skrivit kl 01.00 inatt att man tillfälligt ökat datamängden så bloggen fungerar och vi får ta ett snack om vad jag behöver för att slippa hamna i samma problematik igen.
Så nu låtsas jag att det är söndag, (mycket enkelt för mig som ofta är totalt dagvill) och så kör vi skyltsöndag som vanligt!

Idag får arkivet leverera, jag fotade för några veckor sedan då vi var iväg och klippte Daniels klor, men sen kom så mycket annat i skyltväg så de har blivit liggande.

Utanför polisen i Ludvika vaktar Medusa

Vid det här skyltfönstret kastar jag längtansfulla blickar…

Kanske inte just efter den här varianten, men jag är sugen på att gadda mig en gång till, minst…

Jag styr glad i hågen kosan mot affären jag frekvent brukar besöka i stan, bara för att hitta skylten “renovering pågår”, så snopet

Vilken fin gammal symaskin!

Men här blev jag ytterst besviken!
Hur urbota trist skyltat är inte Dan Andersson-museet!

Bygdens stora poet, inte lockar skyltfönstret in en endaste besökare!

Avslutar med veckans begivenhet, glöm nu inte den nationella friluftsdagen.
Här hotar väderprognosen med antingen regn eller snöfall, men ut ska vi gå!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

5

22 Comments:

 1. Visst går det lika bra att söndagsskylta på en måndag. Men jag saknade dig allt igår. Ja, detta att ha slut på mängden kan ju vara försmädligt. Svårt att veta hur mycket som går åt. Men bra att du fick ett snabbt svar. Borde nog kolla för min del också. Men tror att det är mycket kvar. Hjälps ju inte här att tro.
  Fina skyltar men så trist att skylten vid Dan Anderssons museum är så “likgiltig”.
  Trist också att din favoritbutik var stängd.
  Tycker det är så roligt med aktiviteterna i byn hos dig. Och en nationell friluftsdag låter trevligt.
  Önskar dig en fin måndag.
  Kram

 2. Så skönt att du fick till söndagsskyltningen trots allt extra jobbigt du hamnade ut för.
  Jag håller med dig om att Dan Andersson nog kunde ha blivit lite mera uppiffad än att bara skriva texter. Kan förstås handla om att det inte finns pengar men även då brukar man kunna få till det med lite kreativitet men allting är relativt som sagt. Den som gjorde kanske kände sig kreativ? Ditte har rätt uttryck tycker jag: likgiltig.
  Du bor på en bra plats kan konstateras en gång igen, mycket är på gång i dina knutar.
  Ha en fin måndag Paula! <3

 3. Var här och kollade igår och tidigare idag, men då hoppar hon väl tänkte jag … så är jag inne på FB och dör dök du upp i flödet så nu är jag här. Visst kan en bli dagavill och det går ju lika bra på måndag. Slut på datamängd hr jag inte råkat ut för men det har sin förklaring då ajg ju inte är en långvarig bloggare på de forum jag använt mig av hittills :-)
  Varierad och fin skyltning, symaskinen gillar jag,e den är mycket välvårdat Farmor sömmerskan hade en med handvev, sliten i grannlåten av utsmyckning. Och jaa, du nog hade jag gått in i Dan Andersson museet, tråkig yta betyder inte det samma inuti kanske … men vad vet jag som inte varit in där än :-)

  • Jag har heller inte besökt museet, det har jag inte haft i tankarna när jag besökt stan. Dessutom är öppettiderna inte så digra…men jag ska allt ta mig in där nån gång bara för att förhoppningsvis kunna konstatera att det var intressantare än skyltfönstret antydde. Fast först ska jag läsa Göran Greiders nya fiktiva bok om Dan Anderssons kärleksliv…

 4. Det går lika bra idag. Du bor på ett ställe med många aktiviteter att roa sej med. Synd att de inte har trevligare skyltning på Dan Andersson museet.
  Kramar från oss

  • Det blir ju så när man bor i glesbygd att ska det hända nåt måste man fixa det själv. Och det är man duktiga på här på orten. Såg nyss att Aktivitetsbyrån som består av föräldrar och andra bybor som vill aktivera barnen, ordnar ett fackeltåg nu på fredag kväll som avslutas med grillning utomhus. Sånt glädjer mig att se. Stadsbor är nog mer bortskämda med att föreningar och myndigheter och kommun ska ordna med allt. Nattikram

 5. Skyltningen funkar lika bra i dag som igår och skyltar hade du gott om :D Jag har aldrig varit det minsta sugen på en tatuering men jag har förstått att om man skaffar en så vill man snart ha fler. Men jag tänker att det man taturerar när man är relativt ung kanske förändras till något inte lika fint när huden blir osmidig och kanske rynkig och hänger. Det gäller att tänka efter var man ser ut ungefär likadan som äldre innan man väljer tatuering ;) Friluftar gör jag nästan varje dag så jag ska nog ta mig ut på onsdag också. Då ska det snöa här så det blir kul :D
  Kram

  • Jag var ingen ungdom när jag gjorde min hittills enda tatuering som hamnade på underarmen. Jag vill själv kunna se den och den skulle sitta där det inte i första taget blir slapp hud. Så självklart måste man tänka så, hur ser det ut när jag är åttio, så vi tänker helt lika. Alla i min familj är tatuerade, vissa mer än andra…precis som du säger blir det lätt att man gärna vill ha flera….Simon, äldsta barnbarnet har tatuerat sitt favoritlag samt en minnestatuering av hans pappa som gick bort för tidigt. Blir inte förvånad om dottern Freja också blir en fin tatuering..
   Kram

 6. Så gulligt av dig att söndagsskylta idag istället efter gårdagens chock. Tusen tack för det:-)
  Hunden i första bilden – å jag som trodde att Medusa var en kvinna i den grekiska mytologin som fick huvudet avhugget…
  Ja, tatueringar är ju inte min grej som du vet, men skyltdockan är cool, det måste jag medge. Vad hade du tänkt för tatuering då? En stor, en liten, en synlig eller en dold;-)
  Dan Andersson museum är verkligen tråkig, så totalt oinbjudande, till och med värre än en hos en begravningsbyrå.
  Åsså hoppas jag verkligen att er friluftsdag inte snöar in, eller att det blir en liknande kaos som i Umeå till exempel. Å då sägs det att det bara är vi nollåttor som varje år tas på sängen när den första snön faller;-)
  Än en gång – tusen tack för din fina skyltning och länken:-)

 7. Oj, tur att det inte var värre saker som hänt än att det saknades minne för fler bilder.
  Färska varor från Thailand och Finska varor varannan vecka…. snacka om service! Jag tycker att du målar till en snyggare skylt och går dit med den =)
  Symaskinen är urläcker med kurbitsmålning och allt. Ha nu en bra fortsättning på veckan. Kram

  • Jag har ju inte besökt stan sedan pandemin började så jag blev riktigt ledsen över att det var stängt för renovering…Angående skyltningen så hade det ju räckt om t.ex texterna hade varit skrivna på färgglada pappersark!
   Natti från pörtet

 8. Medusa….kan det ha varit en polishund tro, som står där till minne??
  Men ååååååå, har du möjlighet att handla finska varor!!?? Vilken lyx, även om det den här gången inte var öppet. Vi hade ju en bil (Finska delikatesser) som kom till Vindeln lite då och då men den såldes och dom som köpte den kör bara runt i Medelpad och Ångermanland nu, så trist :(
  Så du funderar på en ny tattoo?? Vad spännande!!
  Symaskinen är så himla vacker, jag skulle gärna ha en sån bara för att pryda upp hemmet :)
  Sen måste jag hålla med om skyltningen i museifönstret, nåt lite mer lockande kunde man väl hitta på? Det är ju trots allt en av våra stora skalder…..
  Hoppas ni får bra väder på friluftsdagen, vi ska få påspädning av snö då!!
  Kram på dig finaste Paula, var rädd om dig <3

  • Något toppenväder lär vi inte få imorgon, men det sägs att det blir uppehåll och snön är allaredan borta så det får duga. Den finska butiken var från början en kylbil som kom till torget i stan en dag i veckan. De sålde också sin verksamhet som togs över av en thailändska och sen blev det varken hackat eller malet när den butiken öppnade. Finska skafferivaror finns men färskt är det värre med och det hamnar fort i frysarna och då lockar de inte. Däremot har de billiga asiatiska kryddor av alla de slag, men nu lär det dröja innan nästa stadsbesök. Kanske har de hunnit renovera färdigt då
   Nattikram

 9. Spelar väl ingen roll vilken dag det är … nu är det ju redan tisdag – och jodå, Skyltsöndag funkar idag också och det blev ju en bra skylning!
  Dan Anderssons museum, ser ganska trist ut … ingen som verkar orka ge det en ansiktslyftning!? Synd, för han har skrivit många fina texter.
  Vet inte varför du inte ser i adminpanelen hur mycket plats du har kvar – vi har ju WP, både du och jag …
  Kram

  • Visst finns det uppgift om vad jag har för utrymme, men det är jag som inte vet var jag ska titta. Men det gjorde ju dotra…och nu har jag uppgraderat till superextrallt, haha, nu får det vara färdigkrånglat. Några hundralappar extra om året kan jag stå ut med bara allt funkar.
   Kramen

 10. Fy vad jobbigt när bloggen krånglar! Men jag måste säga att det var bra och snabb service där. Hoppas det löser sig till det bästa på ett mer permanent sätt också.

  Snyggt skyltat igen! Fel dag? För min del kan det faktiskt vara söndag även idag då det tydligen har hunnit bli… tisdag :-D

  Tycker du är tuff! Jag skulle aldrig våga tatuera mig.

  Museet hade verkligen den tristaste skyltningen i mannaminne. Dom kanske vill vara ifred och slippa besökare? Kan faktiskt vara ett listigt drag i dessa tider ;-)

  Finska varor onsdagar ojämna veckor? Lägger dom undan dom i frysen resten av dagarna tro? ;-)

  Ha en fin fortsättning på söndagen! :-D

  • Ja det har faktiskt blivit så illa att finska färskvarorna har blivit sällsynta, mest skafferivaror nu i finska affären. Och en massa asiatiska kryddor och såser som jag gillar. Våga tatuera sig? Det är väl inget att vara rädd för. Men man måste nog vara på det klara med att man verkligen vill ha den, för den sitter ju där den sitter. Nu har klockan sprungit iväg över midnatt igen, så nu tar jag nattlektyren och stänger ner. Nattikram

 11. Testa att göra mindre bilder, ofta blir bilderna större än vad som behövs när dom visas, själv har jag Mac så jag vet inte hur det funkar på Windows. Det är bilderna som tar plats, inte texten.
  När du lägger upp en bild på skärmen så kolla på listen högst upp så hittar du det under någon flik. Du kan även ta bort bilder ur gamla inlägg.
  Tycker det verkar hända mer hos dig än hos mig nu i Coronatiderna.

  • Absolut är det så att bilderna tar plats. Dottern har för flera år sedan gått över på Mac, men hon är ändå min administratör vad gäller datorn. Enligt henne kan man inte ta bort bilder ur gamla inlägg, eller, ja, då är dom ju borta forever. Och jag följer ju mina gamla inlägg, så det vore inte skoj. Men tack för tips om storlek på bilder, nu har jag uppgraderat så det ska funka, men nästa gång kanske jag får titta på den möjligheten.
   Vi är rätt självgående här i glesbygden. Ska det hända nåt får vi fixa det själva.

 12. Vad jättefin och höstlik header (heter det så?) du har. Nu kanske det snart kommer snöbilder från Dalarna??
  Sköt om dig

 13. Har suttit och läst kommentarerna här så jag såg att ni ordnat till det med utrymmet för bilderna. Inte lätt att göra mindre tunga bilder om man inte vet hur man ska göra’t. Jag håller ju alltid på med att fixa mina bilder och jag gör dem inte större än vad som krävs i bloggen. Kanske Saija kan lära dig hur du kan göra.
  Håller med dig vad gäller Dan Andersson muséet. Dit in skulle jag inte gå om jag inte hade ett stort intresse för just Dan Andersson.
  Kram på dig och jag är så glad åt att du kan fortsätta blogga även om du måste betala lite mer.

 14. Rackarns att det ska krångla med datamängden. Hoppas att det ordnar sig med det.
  Fin skulptur utanför polishuset.
  Ah, tycker att du är modig som tatuerat dig och kan tänka dig fler, vi andra får nöja oss med “gnuggisar”. ;-)

  Jag håller med dig om att Dan Andersson museet hade ett tråkigt skyltfönster. Det borde gå att göra det intressantare med enkla medel. Kanske anlita en lokal konstnär som gör målningar till dikterna?

Kommentera