Skyltsöndag # 292

Det största som hänt här i byn denna vecka var:

När Makken bytte namn och leverantör…från Preeem till….Texaco??? Nejdå, Texaco hette den innan den bytte till Preem…

Så fort de hann kom också rätt skylt upp, Din-X och inget annat!

Coop välkomnar numera sina kunder med sprillans ny sprit-automat, det ni! Mer hygieniskt kan det inte bli, du rör ingenting utan lägger in handen under behållaren och vips får du en dos sprit i handen som du sedan smörjer in händerna med. Likadan automat finns också vid frukt-och grönsaksdisken!

Inne hos Rosahöjdens Bageri finns en skylt som säger sanningen!

Snodd från nätet, ser ut som nere på västkusten, jaja de ska väl ha (h)jul där också!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

3

20 Comments:

 1. Stort GRATTIS till att ni har fått er bensinmack tillbaka, nu med nytt namn. Måste googla någon gång hur namnet DinX uppstod. Gillar det udda namnet.
  Smart med spritautomaten. Dom i Täby Centrum fungerar på exakt samma sätt, men de inne i affärerna måste man ta i och sprita själv. Tillverkare av handspritmaskiner tjänar nog storkovan i år, liksom företag som tillverkar munskydd.
  Så du var på bageriet prick klockan 12. Lunch kanske;-) Skylten är så sann, men rent optiskt gör den ont på den roliga tapeten;-)
  Sista bilden – hahaha! Den sortens humor giller jag:-)

  En härlig skyltning igen! Tusen tack för den och länken:-)

 2. Me again: Nu vet vi hur Din-X kom till. Rätt rolig story faktiskt:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Din-X

 3. Så bra med en ordentlig spritautomat. Har konsekvent vägrat att använda de man ska ta i. Vilken smitta kan inte spridas där, Här har vi några med celler som finns hos dig och andra med fotpump. Och visst finns enstaka andra också….
  Fint att bensinmacken är tillbaka. Med nytt namn.
  Bageriskylten gillade jag. Sant! Och sista är så rolig! Humor på hög nivå.
  Härlig skyltning.
  Kram och natti.

 4. Jo men visst försöka duger, det får jag påminna mig ibland.
  Kul med namnförvirringen på macken men det redde ju upp sig.
  Och till sist, stort tack för julskrattet ?

 5. Skönt för er att mackfrågan löste sig.Skrattade ordentligt åt sista bilden.

 6. Bra med bensin och tur det löste sej mrd namnet. Så smart med hand spriten det behövs idag. Skrattade åt sista bilden .
  Kram Anki o Minton

 7. Skönt att ni har bränslet nära er och inte behöver använda sådant för att bunkra upp långt borta. Namnförvirring uppstod en liten sekund blev det men det löste sig så nu vet jag. Handsprit behövs mera än någonsin och den mackapär du visar är bra för då behöver du inte ta tag i någonting, bara lägga händerna under och vips så kommer spriten. Behändigt och bra. Vi har några liknande i våra affärer också.
  Den sista fick storskrattet!
  Ha en fin måndag!

 8. Gillar budskapet hos bageriet=)
  Bra att ni kan tanka bilen på hemmaplan. Ha nu en bra vecka!

 9. Så bra att ni har en ny mack … inte roligt att vara utan för de som behöver.
  Härlig skyltning … skrattade gott åt den där (h)julen står för dörren!
  Så bra med spritautomaterna i butiken!
  Kram

 10. Mirjam Halvarsson

  Nu har du lyckats igen! Vilken himla tur att macken heter dinX och inte dittX! Nyfiken som jag är så var jag tvungen att läsa BP:s länk och få förklaringen till namnet :)
  Spritautomaten var ju toppenbra, såna finns inte här, bara pumpflaskor men jag har egen i väskan när jag handlar, jag litar mer på den.
  (H)julen ligger under rampen här och närmare dörren än så kommer dom inte! Tack för en härlig morronläsning Paula, kram på’re!!!

  • Haha, ja det var min första tanke också, vilken tur det inte står ditt-X, hade ju haft så svårt att välja! En granne stod o pratade med mig idag medan hundarna busade och han sa att Tänk om du hade skaffat två barn med alla dina x…Jag kom fram till att jag då varit 10-barnsmor, fyra äkta män o en fästman, hahahahaha
   Saknar dig sååå, på bloggen alltså
   Bamsekram

 11. Ooo… Det händer spännande saker där hos dig :-) Men makken-skylten står kvar i alla lägen i alla fall :-)
  Såna automatiska spritmojänger finns även här, fast på dom flesta ställena är det pumpflaskor. Känns sådär, men man spritar sig ju direkt efter man petat på dom. På vissa ställen kommer personal ut och häller sprit över en. Eller i handen i alla fall :-D

  Gillar både budskapet och tapeten där på bageriet :-)

  Snyggt skyltat!

 12. Fiffig spritautomat. Jag har vinylhandskar på mig när jag är i affärerna.
  Springer sen genom butiken som en skållad råtta och håller andan om nån kommer för nära mig.
  Ja, det är mycket som blir konstigt i dessa tider.
  Skickligt av dig att hitta skyltar i alla väder. Den sista men (h)julen tycker jag faktiskt är ganska rolig.
  Kram

 13. Nya mackens skylt är då roligare att se på än Texacos.
  Det är bra med de där automaterna i butikerna.
  Så fint det är inne på bageriet med tänkvärd skylt på väggen. Gillar fågeltapeten.
  Kul sista bild! :-)

 14. Ja Coops nya spritautomater är fiffiga o bra. Testade dem sista jag var inne vid jobbet, då var jag också hos grannen som är Coop.
  En mack är alltid bra att ha i byarna, men här retar jag mig på att hos oss långt från stan är soppan dyrast, ändå har vi ingen redig mack utan en sån där container de heter visst Smart. De ligger alltid en bit över stadspriserna. Jag står mig själv närmast och kör väldigt många mil om året så jag tankar där priset är bäst. Man har inte många fördelar när man bor på landet. Men de är en fördel i sig att få bo på landet. Julen står för dörren, ja de gjorde de verkligen på din bild. Finns en del kul skyltar just med här att julen står för dörren så ingen kommer varken in eller ut.
  När de gäller mig då.
  Jag skulle nog rastlösa mig sönder och samman om jag inte jobbade. Jag klarar det bra trots mitt öga, det är ju det ända som påverkar jobbet. Att jag är sne o vinn påverkar inte. Jag är glad att de hände i Corona tider, de gör liksom saken mer okey, man jobbar ändå hemma, man har slutat umgås som förr o ja du vet hur de är nu.
  Inga roliga tider alls – men de kommer bättre tider, de hoppas vi alla.
  Ha de fint bästa Paula
  Kramiz

 15. Å, så bra att macken lever vidare, bra jobbat av ägarna, önskar dom lycka till. Å, så har samhället fått sprit också, bra jobbat av coop.
  Skylten på bageriet måste ju verkligen vara bagerskans devis, inte rädd för att prova nya saker, alltid trevligt å gott på det stället. Fantastiskt goda ägg.
  (H)julen för dörren, tihi ;-D.
  Hyvää manantai ilta. Säkert inte rättstavat men tanken är god……

  • Det var inte många fel i den finska meningen. Ett litet a på slutet bara, iltaa, duktigt!
   Coop har haft sprit i pumpflaskor men då måste man ju trycka på dem med handen, det slipper man nog. Tycker de är superduktiga med alla säkerhetsåtgärder, det känns tryggt att gå in och handla där. Och ja,Annas ägg är så fina, jag prenumererar…
   Hyvää tiistaiiltaa !

 16. Det var länge sedan det fanns Texacomackar så det såg lite underligt ut. Men vad skönt för er alla att makken nu har nyöppnat :D
  Jag tror att de där handspritsautomaterna blir vanligare lite överallt. I morse spritade jag också mina händer i en sådan när bilen lämnades till service. Smidigt och bra.
  Sista bilden bjuder visserligen på ett gammalt skämt men det är kul varje gång :D
  Kram

 17. Makken har jag aldrig hört talas om, däremot Din-X och Texaco!
  Hjulen för dörren är en fin skylt i repris, haha! Spritautomater är bra, finns flera på MoS, och vi har de också på F&S.
  Svar: Så du blev inte heller lucia, trots att du var med i kören och var lång och blond, vilken osis! Vi två får träffas medluciakronor på någon gång, för nån gång måste va den första!
  Kram!

 18. Det dyker upp mack-minnen, när jag läser om de olika mack-skyltarna. På vår lilla ort hade vi tre bensinstationer en gång i tiden. Vad kan de ha hetat? En var Texaco. Plus en Gulf, kanske och en Esso? Nu är vi glada att det i alla fall finns en kvar.

  Grattis till Din-X, så att Fredriksbergsborna slipper använda upp en massa bensin för att kunna tanka!

Kommentera