Skyltsöndag # 324

Hittade perfekta skyltbidrag som passar för någon (inga namn nämnda) som denna pressande varma sommardag längtar…

Ideella krafter är det som får småorterna att överleva och blomstra!

Bredvid vinterns skidspår växer sommartid både bär och svamp

Jag såg en så läcker bil modell äldre parkerad vid Carl Larsson-gården

Kunde inte låta bli att smyga fram och fota den skitsnygga logotypen

BP hade en aktuell skylt från Systembolaget, jag kontrar med en till!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

4

15 Comments:

 1. Första skylten ger lite svalka ?
  Bilen är urläcker och påminner om pappas Chevrolet 1939.
  Kramar från oss

  • Jag är jätteokunnig vad gäller bilar, även de fina amerikanska vrålåken. Tyckte det var hemskt att köra bil i USA för bilarna var så himla stora jämfört med våra europeiska. Kram

 2. Mirjam Halvarsson

  Åhhh första bilden får mig att längta till vinterns alla sporter, dvs skidåkning i alla dess former <3
  Bilen är verkligen snygg, en personlighet, inte som nutida bilar där alla ser likadan ut :)
  Härliga skyltar igen hos dig Paula. Kram på're <3

  • Ja jag längtar också till vintersporterna. Försöker hitta gobitar i OS-utbudet men lätt är det inte. Tittade igår på skeet-tävling (skytte) typ lerduvor, herrejöss vad tråkigt det var att glo på. Och finnen missade medalj. Så det var helt onödigt att se. haha
   Kramen

 3. Hahaha det där sist påpekandet skulle behövas på fler ställen. Kan inte säga att jag längtar ut i skidspåret precis…men ett bra försök av dig. Underbar bilskylt!!

 4. Hela kroppen! Det är vi få som har fattat….snygg bil, men snö….nej nej nej inte än på 5 månader tack (och knappt ens då) det kommer att bli svalare väder nu till veckan. Kram

 5. Hahaha! Din skylt från Systembolaget slår min med hästlängder. Love it:-)
  Att du längtar efter snö och kyla har jag förstått vid det här laget. Frågan är bara om du vågar dig ut i spåret på skidor… skulle inte tro det, men jag kan ju ha fel;-)

  Sedan så asgarvade när jag läste skylten om Årbergsspåret. Äntligen någon som jämställer motorfordon och hästar – hahaha! Tror inte att hästägarna skulle hålla med här.
  Bilen är yummie, yummie. Den som äger den har lite jobb kvar att göra ser jag. Roligt förresten att även Åke visade upp en gammal Plymouth-ögonsten:-)

  Ett suveränt inlägg:-) Tusen tack för det och länken.

  PS. Du lär nog aldrig få skylttorka i Falun. Å du som gillar vintersport har ju kommit till paradiset om man säger så;-) DS.

 6. Härliga skyltar! Och visst är “sommaren är kort”. Så den första skylten var en bra inledning på att vänja sig vid att om sådär en fem månader kan det vara dags för skidorna.
  Här, vad gäller Årbergsspåret, har man verkligen försökt förklara detta med svårigheten att “spåra” och visst är det ett både stort, viktigt, lovvärt och ideellt arbete som läggs ner för att hålla de mindre orterna i gång.
  Bilen var verkligen läcker. Men var fanns ägaren –
  Gillar systemskylten. Tror den absolut är befogad. Och formuleringen är klockren-
  Kram

  • Så kul du bjuder upp med en Plyma du med, men din är nog 30 år äldre. Snygg logga ja. Skidspåret skylen bara så bra. Trevligt att du hittar så mycket kul uti dina skogar och att du visar upp dem.

 7. Anna-Lena Larsson

  Fast nog såg bilen rätt skabbig ut…men skylten var fin. Är väl de gamla antika bilarnas tid just nu. Läge för vädring av de illaluktande åken. Träffade på två stycken igår, som stod parkerade utanför våffelcafeet .
  Längtar ju inte efter vintern…men den tiden kommer. Skidspår och slalombacken brukar vara blomrika på sommaren.
  Kan se personen som bara väntar med halva kroppen vid systembolagets kassa, framför mig!
  Kram!

 8. Lite svalare skulle inte skada, men snö… Det är att ta i om du frågar mig ;-)

  Snyggt skyltat igen!

  Ha en finfin start på veckan :-)

 9. Hahaha, det finns en till som längtar efter lite svalare väder. Jag går mina promenader tidigt på morgonen och sedan stänger jag in mig själv samtidigt som jag stänger ute värmen :D Jag har fått tillräckligt med sol och bad i år och behöver inte mer. Men för alla sommarälskares skull hoppas jag att det blir en fin och somrig augusti också.
  Undrar vilken kroppsdel som brukar vara lite för långt fram i kön på systemet :D
  Kram

  • Det undrade jag också över, vilken kroppsdel? Jag är ju inte vaken tidigt på morgonen, har aldrig varit, utom då man ska ut o resa och det är tidig avfärd med tåg eller flyg. Jag har simmat nästan varje dag, tidig kväll vid sexsnåret när man hunnit bli riktigt svettig och varm. Idag stod jag över för det var risk för åska, men inte blev det något oväder, bara en regnskur. Kram

 10. Oj, vilken häftig bil, den kan jag tänka mej. Och så klä sig i tidstypiska kläder också. Bra skyltar alla, hoppas folk har lite innanför pannbenet och fattar vilket enormt arbete som läggs ner, som här på spåren. Den sista var kul, som sagt vilken kroppsdel.
  Ha det……….

 11. Det är det som är kul med mindre orter, alla ställer upp och kämpar ideellt för att det skall hända saker. Jättesnygg pinstriping på bakluckan på bilen, undrar om den är handmålad med pensel? Det finns dom som kan det.

Kommentera