Bloggen

Äntligen loppis!

Av
den
26 juli 2021

Jag har lidit av stor loppis-abstinens sedan jag flyttade.
I Säfsen hade vi inte mindre än tre loppisar i vår lilla by, sen kom ju pandemin och de hölls stängda länge pga de små trånga lokalerna.

Lagom till min flytt lättades restriktionerna men jag kunde näppeligen börja samla på mig ännu fler prylar att packa ner i flyttkartonger…
Istället gjorde jag mig av med en del saker, det kändes riktigt bra.

Men just upptäckarglädjen är ju stor på loppisar, vi vurmar alla för helt olika saker, en del samlar andra tittar bara, och en del söker nyttoföremål eller prydnadssaker. Kläder har också blivit en stor del av loppisutbudet.

Nåväl, i lördags skulle en loppis gå av stapeln mitt i byn, och jag var tokladdad!

Pratade med en av nya grannarna som inte hört talas om det men gärna följde med.

Detta är affären som arrangerar loppisen på bakgården av huset. Vem som helst kunde boka bord för en billig penning

Det växte kläder i träden, och tur var väl det för där hittade jag både en blus och en mockajacka i min storlek!

Det var inte så många bord, tyvärr, men det är semestertider även för loppisfolket…

Skönt i skuggan denna erbarmligt heta dag…

Jag var mest nöjd över denna filur som jag köpte inne i affären, alltså inte på loppis

Jag har i flera år velat ha tag på en regnmätare, men har inte hittat någon som fallit på läppen.
Men nu så, visst är han söt min lilla nyckelpiga som nu bara står och väntar på att få jobba och mäta de sköna dyrbara dropparna från ovan!
Komsi komsi regnet…..

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  ElisabetR

  26 juli 2021

  Loppis är kul men en del säljare känns så pockande då blir det jobbigt. Sen är jag tråkig också för jag köper sällan nått. Därimot så har jag lämnat prylar och kläder på div ställen hemikring. Vi har bl.a. Västervikshjälpen i stan. Deras pengar går till behövande familjer i kommunen. Julklappar till barnen och semesterdagar på en gård på Öland för hela familjer. Bra när det är närområdet som får ta del av det tycker jag.
  Regnmätaren är ju för härlig. Hoppas det kommer dyrbara droppar snart…….

  • Svara

   Paula

   28 juli 2021

   Jag är bortskämd med alla fina loppisar på bruket. Kyrkans loppisintäkter går tillbaka till byn. Och Lions går ju också till lokala ändamål. Här finns mest gårdsloppisar och då behöver man ha bil för att kunna ta sig dit. 4mm blev första avläsningen av regnmätaren, inte mycket att hurra för…

 2. Svara

  Minton

  26 juli 2021

  Älskar loppisar och det ser mysigt ut. Regnmätaren är helt underbar. Nu får vi försöka oss på en regndans.
  Lite åska i dag och 0.2 mm regn ?
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   28 juli 2021

   Tusen tack för det fina kortet! Ett ordspråk helt i min smak, men det visste du ju! Skojade när jag berättade om kortet för dottern att det budskapet borde hon, pedanten, försöka leva lite mer efter! 4 mm i regnmätaren, hoppas det bara är början! Tack-kram från pörtet, nospuss till fyrbenta!

 3. Svara

  Ditte

  26 juli 2021

  Vad roligt att det blev en loppis och du gjorde ju ett par fina fynd. Jag har mer än det jag behöver men jag tittar ändå ibland in på loppisar. Men tar jag hem en sak så lämnar jag bort en. Ofta samlar jag ihop saker och lämnar in till Stadsmissionen. Kläder lämnar jag till Kvinnojouren.
  Kul att du hittade din fina regnmätare i form av en nyckelpiga. Verklige personlig. Och kanske får du snart användning för den.-
  Kram!

 4. Svara

  Mirjam Halvarsson

  27 juli 2021

  Men åh vilken söt nyckelpiga <3 och vilket kap du gjorde med kläderna 🙂 Det är roligt att fynda… På lördag har vi byaloppis här i bygden. Man kan alltså åka runt sjön och stanna där det är markerat att nån har loppis. Undertecknad ska ha ett bord vid Saloon men det är ju nästan hemma, bara tvärs över vägen 🙂 Jag ska ändå vara med och sälja fika på Saloon så det är lika bra att passa på att dö'städa!
  Ha det så gott Paula, kram på're

  • Svara

   Paula

   27 juli 2021

   Det låter ju perfekt att åka runt sjön o fynda på olika ställen. Visst finns det gårdsloppisar här också, tyvärr är de alla utom räckhåll för en som är billös. Varje gång jag läser en annons brukar jag ivrigt plocka fram stället på kartan bara för att konstatera att det ligger flera kilometer bort. Lika illa är det inne i Falun, loppisarna har flyttat ut till stora industriområden för de hade inte råd med hyrorna inne i stan..
   Nå, jag hoppas ni får en riktigt lyckad byaloppis, allt talar ju för det. Allt ni tar er till blir ju lyckat, det behövs eldsjälar i alla byar och det har ni sannerligen! Kramen

 5. Svara

  Kersti

  27 juli 2021

  Kul med loppis och extra roligt att du gjorde några fynd. Ha det så bra i sommarvärmen kram

 6. Svara

  Anna-Lena Larsson

  27 juli 2021

  Vilken kul regnmätare! Den skulle jag gärna byta ut vår tråkiga, vanliga mot.
  Har alldeles för mycket saker i huset, för att uppskatta loppis. Finns Återbruk en och en halv mil bort. Åker dit ibland. Köpt glas, burkar, formar, krukor. Och det är ju bra!
  Bättre med ett ställe som är öppet tre dagar i veckan än loppis, för min del.
  Ha det fint!

 7. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  27 juli 2021

  Vilken underbar regnmätare – helt i min stil! Man måste få ha lite skoj i trädgården och inte alltid vara så seriös!!
  När på Gotland så kryllar det av loppisar, kuriosaställen och småaffärer hela sommaren. själv är jag väl inte så där vansinnigt förtjust, men har man en gubbe som samlar på musik (både CD och gamla LP, EP och singlar) så stannar vi på många när vi är ute och åker. Men jag har alltid en bra bok med mig, så jag brukar sitta kvar i bilen för det mesta…..
  KRAM/Susie

 8. Svara

  Ama de casa

  27 juli 2021

  Verkligen en jättesöt regnmätare! Skönt att du nu har fått värsta loppisabstinensen upphävd 🙂

 9. Svara

  LillaSyster

  27 juli 2021

  Vilka fynd! Nu är di både ny ekiperad och hittat en gullig nyckelpiga….kan vara samma tillverkare som min grodregnmätare och det verkar som om den får arbeta om en stund, det är mycket mörkt i kanterna. Ha en bra eftermiddag/kväll.

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  27 juli 2021

  En jättesöt nyckelpigsregnmätare och den ser ut att göra en regndans. Hoppas det hjälper 😀 Kul med loppis och vilken tur att dina nya kläder växte på trädet. Bara att plocka ner och ta hem. Jag förstår ju att det kostade en liten summa men förhoppningsvis inte alltför mycket.
  Kram

 11. Svara

  Kicki

  27 juli 2021

  Jag skulle behöva ha ett eget loppis för att göra mig av med prylar.
  Jag har ju inte varit aktiv med auktioner på Tradera på ca ett år.
  Det var en söt vattenmätare. Har den fått göra rätt för sig redan idag? Här har det regnat kopiösa skurar under eftermiddagen. Kollade just regnmätaren, 30mm!
  Kram

  • Svara

   Paula

   28 juli 2021

   Varför slutade du med auktionerna på Tradera? Jag som börjat handla där nyligen…ler…Jag har köpt ett överkast och en kökslampa. Funkade bra bägge gångerna. Bägge finns här i Sundborn, 30mm jisses, jag har fått 4 mm, behövs bra mycket mer! Kram

 12. Svara

  bpz3

  27 juli 2021

  Loppis är lika med sommar, även om fler loppisar har öppet året om. Å nyckelpigan med regnmätare är helt underbar. Bra fyndat där, även om det inte var ett loppisfynd. Tror nyckelpigan är släkt med mina myror och grodor;-)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 154
 • 497
 • 1 652 576
 • 5 119
 • 66 012
Sök här