skyltsöndag

Skyltsöndag # 343

Av
den
5 december 2021

Den här veckan visar jag lite skyltar från stan där jag fotade den olycksaliga morgonen då jag blev kvar på perrongen när tåget var inställt.

 

 

Passerar den kloka ugglan en tidig morgon och är tvungen att kliva närmare..

 

 

Nu påminns jag om att berguven är Dalarnas landskapsdjur!

 

 

Här på puben hade jag gärna gått in och värmt mig när jag tassade omkring i kylan..

 

 

Den här italienska krogen hade också varit en trevlig bekantskap om inte klockan varit åtta på morgonen

 

 

Däremot tror jag inte att jag var rätt klädd för en middag på ärevördiga Rådhuskällaren, den skylten signalerar anor och klass!

 

Men nu var ju läget sådant att jag var frusen och kissnödig och då var det väl utmärkt att jag kunde slinka in på bibliotekets fräscha toalett!

 

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  5 december 2021

  Det var en färgglad tvålautomat! Tur att bibblan var öppen så att du kunde gå in där en stund. Många fina skyltar =)

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  5 december 2021

  Vilka härliga skyltar du hittat! Men det gör du ju alltid förstås 🙂 är jag såg berguven så kom jag ihåg att slagugglan är Hälsinglands landskapsfågel, djuret däremot är lo. Ganska intressant det där, tycker jag. Kan vara bra att veta om du lägger ut nån quiz 🙂 Kram fina du!

  • Svara

   Paula

   7 december 2021

   Såna quiz är så svåra! är urdålig på geografi, landskap och städer allt som hör därtill.Skulle vilja se en berguv i verkligheten! Kram

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 december 2021

  Inte kul att tåget inte gick som det skulle men du fick i alla fall tillfälle till att leta skyltar. Berguven gillar jag och nu fick jag lära mig att den är din landskapsfågel. Basta betyder det räcker och kanske kan man översätta casa basta till tillräckligt hemma. Men det finns säkert en bättre betydelse.
  Vilken himla tur att du hittade en toalett när nöden var som störst 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 december 2021

   “Och därmed basta!” var en gång i tiden mitt favorituttryck! Då ville jag inte höra fler mot-sägningar av dottern, hihi.
   Kylslagen kram från pörtet

 4. Svara

  Minton

  5 december 2021

  Gillar din header som förmedlar vinterkyla. Skyltarna är fina och tvålautomaten häftig.
  kramar från oss

  • Svara

   Paula

   7 december 2021

   Ja jag hoppas det inte är mitt fel att det blivit så svinkallt. Jag börjar tro att vintern tar slut lagom till jul, sen blir det plusgrader och slask tills våren kommer. Är jag pessimist eller realist tro?
   Kram och nospuss till Minton

   • Svara

    Minton

    8 december 2021

    Både och tror jag.

 5. Svara

  Susjos

  5 december 2021

  Så härligt att kika in hos dej och få lite nostalgi från Falun! Känner inte igen mej där berguven står, vart är det?
  Bishops arms , där har jag och min man varit ett flertal gånger då vi var i Falun ,bodde på hotell och hälsade på min pappa som då bodde på äldreboendet Daljunkargården. En mysig pub med bl.a bokhyllor med böcker!
  Rådhuskällaren vete tusan om jag varit på, däremot så har jag besökt rådhuset, både då jag var “god man ” åt min pappa, och när min bror gifte sig där förra året!
  Men nu måste jag skynda mej mot jobbet….
  Ha en fin kväll!
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 december 2021

   Uven står nära Vasaparken på Parkgatan. Jag är ännu dålig på Faluns geografi, har mest lärt mig att hitta i galleriorna och citykärnan än så länge. En pub med en massa böcker, dit måste jag ju gå. Kram

 6. Svara

  bpz3

  5 december 2021

  Nu vet du att den kloka ugglan inte var en uggla utan en berguv. Alltid lär man sig nåt, eller hur:-)
  Tycker faktiskt synd om dig att du fick traska runt i kylan, men som vanligt – inget ont som inte har nåt gott med sig. För du fick med dig en massa fina skyltar. Bishops Arms måste vara en kedja, för varenda ort med självaktning har en Bishops Arms. Vet inte om det fortfarande är så, men för cirka 10-15 år sedan var Bishops Arms en del av Elite hotell. Det kanske är så fortfarande.
  De ovanliga skyltarna på Basta restaurangen älskar jag. Så himla snyggt att ha en vertikal “remsa” istället för en vanlig horisontal.
  Vilken himla fräck tvålautomat med helt rätt färger:-).

  Tusen tack för en kanooooon skyltning och länken.

  PS. Finrestauranger där man måste klä upp sig har jag nobbat i många år. Om man ine gillar jeans och tröja så får dom inte mina pengar heller;-)

  • Svara

   Paula

   7 december 2021

   Bishops Arms har tydligen inte mindre än 40 pubar i landet! Där ser man. Jag nobbar också finrestaurangerna. Jag har upplevt många i Stockholm under mina år på bank när man skulle ut o representera. Halva lönen gick åt till att köpa klänningar på NK och italienska skor…Fast jag hade rätt kul på ambassadmottagningarna! God “pinnmat” och generöst med dricka, …

 7. Svara

  byblixtra

  5 december 2021

  Trist att tåget blev inställt men du tog tillfället i akt att fota skyltar och fick ett restaurangtema på köpet. 🙂
  Kul tvålautomat. Ja, inte är det mycket som är öppet en vardag kl 08.00.
  Fin skulptur på berguven. Tidigare bedrevs projektet Berguv Nord i Norrbotten
  för att öka antalet berguvar och jag var på ett utsläpp av en berguv som skulle leva i det fria. Berguvarna är mäktiga fåglar.

 8. Svara

  Ditte

  5 december 2021

  Illa med det inställda tågen. Men du fick ju en krogrunda som kompensation och lyckades få en riktigt stilig skyltskörd.
  Håller med dig om att ett krogbesök klockan 8 på morgonen kan vara lite tidigt. Skönt i alla fall att du kunde värma dig på biblioteket. Fastnade extra för den färgpigga tvålautomaten.
  Intressant med berguven och jag kom faktiskt ihåg att det är Dalarnas landskapsdjur. (Kunskap från jobbresor jag gjort just i Dalarna)
  Kram

 9. Svara

  ElisabetR

  5 december 2021

  Uvar är mäktiga fåglar. Sett på TV att de häckat vid gruvan. Är de kvar där?
  Trevliga ställen du fotat att gå umgås på vid olika tillfällen. Jag kan tänka mej alla.
  Tvålautomaten lyste verkligen upp tillvaron.
  Snyggt som vanligt. Ha de’ gott :-).

  • Svara

   Paula

   7 december 2021

   Jag vill minnas att jag läst att de var där i gruvan i somras, men att de inte riktigt verkade trivas, vad det berodde på för omständigheter har jag nog glömt.Drönare som flög i närheten störde dem i häckningen så jag tror de inte fick några ungar. Drönare är himla fiffiga, man får verkligt fina vyer men de stör nog djurlivet också, något man inte tagit med i beaktandet…vi människor är duktiga på att inte se konsekvenserna med vårt handlande…
   Ha en fortsatt fin vecka

 10. Svara

  Åke

  6 december 2021

  Jaha nu vaknade du allt till när skylten bastu dök upp ? Jag antar att det var några minusgrader för dig så det hade suttit fint med värmen. Apropå tvätta händer, undra hur många gånger man har tvättat eller spritat dom under pandemin… Otur med tåget, men skyltarna blev då lyckade.

  • Svara

   Paula

   7 december 2021

   Vet du, jag tycker nästan alla gått över på att använda sprit och inte tvätta händerna med tvål o vatten. Minns i början då man tjatade om att händerna skulle gnuggas rena i två minuter (?) Vem har tid med det i vårt stressade samhälle.. Nänä på med lite sprit, klappa ihop händerna, klart på två röda sekunder!

 11. Svara

  Anki

  6 december 2021

  En härlig skyltning blev det … så på så sätt var det ju ingen bortkastad dag, den där dagen i Falun 🙂
  Kram

 12. Svara

  Ama de casa

  6 december 2021

  Berguvar är så himla vackra! Jag har faktiskt sondmatat en berguv med cocacola, fast kolsyran hade jag rört bort och dessutom var den uppvärmd till kroppstemp. Berguven piggade på sig och kunde så småningom återföras till det fria.

  Himla tur att du hittade toaletten där 🙂

  Ha en fin start på veckan!

  • Svara

   Paula

   7 december 2021

   Mycket har man hört i sina dar, men att mata fågel med avslagen cocacola har jag definitivt inte hört om innan. Hade det kanske gått lika bra med kaffe, om det nu var koffeinet som var räddaren?? Häftigt lät det i alla fall!

 13. Svara

  kajsalisasblogg

  7 december 2021

  Rådhuskällaren låter för dyrt, det får bli en öl på Bishops Arms. Typiskt brittiskt pubnamn, dom brukar heta saker som Biskopens armar eller Kung Charles Huvud. Vi har wn Churcills armar i Stockholm.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 70
 • 235
 • 1 654 715
 • 5 125
 • 66 106
Sök här