Läst

Söndags-smakbit # 48

Av
den
5 december 2021

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Idag vikarierar Emeli som värdinna för smakbiten

 

Jag läser Wakenhyrst av  Michelle Paver. 

Boken kallas en gothic thriller, en genre jag gärna väljer när jag läser på engelska.

 

Smakbit sid.42

 

“She helped Cole in the garden and he taught her how to put four seeds in every hole: One for the rook, one for the crow, one to rot and one to grow . As the weather grew hotter, Maud passionately envied the village children who ran about barefoot. Dr Grayson said it was goog for children to perspire, so she was always bundled up in a tight leather lung protector, two flannel petticoats, a worsted skirt, jumper, jacket, stockings, buttoned boots, and a black straw hat whose varnish went sticky and smelled.”

 

sid. 154

“The night was very still. My breath sounded unpleasantly loud and somewhat uneven. Around me I made out the hunched shapes of yew trees. I`ve never liked them. I read somewhere that this churchyard stands a yard higher than its surroundings because of all the bodies buried here since Saxon times. For a thousand years these yews have fed on human flesh.”

 

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  5 december 2021

  Jag har läst henne Evig natt och trots att den gav mersmak så har det inte blivit fler. Än.

 2. Svara

  Åsa

  5 december 2021

  Den har jag läst, spännande och bra. Tack för smakbiten.

 3. Svara

  Lottens Bokblogg

  5 december 2021

  Gothic thriller lät inte som “min” genre men man vet ju aldrig

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  5 december 2021

  har inte kommit till gothic thrillers än, lockande omslag, tack för smakbiten.

 5. Svara

  Cinnamon

  5 december 2021

  Jag har läst Evig natt av författaren och alla åtta böckerna Vargbröder-serien. Wakenhyrst har jag lånat hem från biblioteket. Tack för smakbiten!

 6. Svara

  Robert W

  5 december 2021

  Jag undrade vad “yews” var för några otäckingar, men när jag slog upp ordet visade det sig att det handlar om idegranar 🙂 Tack för smakbiten!

 7. Svara

  Ditte

  5 december 2021

  Tack för smakbiten. Ingen bok eller författare jag kände till tidigare. Trodde jag. Men det stämmer inte för några av böckerna i Vargbröder serien har jag läst.

 8. Svara

  bokdamen

  5 december 2021

  Gotisk thriller? Tror inte jag läst någon sådan, men thrillers läser jag då och då. Läst någon del i Vargbröderserien men ganska länge sen nu. Tack för smakbiten!

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  5 december 2021

  låter som något jag skulle gilla. gillade hennes Evig natt. tack för smakebiten!
  dramatisk header

 10. Svara

  bokdivisionen

  6 december 2021

  Jag har läst en eller två av henne, Evig natt har jag definitivt läst i alla fall. Byter du bilder på bakgrunden varje vecka? Det känns alltid nytt och spännande att kika in här!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 153
 • 497
 • 1 652 575
 • 5 119
 • 66 012
Sök här