skyltsöndag

Skyltsöndag # 351

Av
den
30 januari 2022

Skylt-tåget tuffar på, men här i pörtet börjar det gapa tomt så en stadsresa behövs för att fylla på förrådet!
Nu tager vi vad vi haver:

Passligt nog ligger Vintervägen här i Sundborn.
Men vintern den verkar i år vara ett varannan-dag-fenomen, något som gör väglaget väldigt besvärligt…

Tunnlar är tacksamma ytor för konstnärer…

En genial illustration för bussgods tycker jag som inte sett denna tidigare!

Det låg till min förvåning ett handskrivet brev i min brevlåda, en tolkningsfråga om man kan anse den vara en skylt.
Brevet adresserat till mig, och frankerat..
När jag sedan öppnar brevet så finner jag en vacker handstil som präntat ner ord om Jesus…
Jehovas vittnen är avsändare.
Och jag kan inte låta bli att imponeras över uppfinningsrikedomen.
För i dessa pandemitider kan de ju inte sprida sitt budskap som de brukar, genom att knacka dörr.

Nu hoppas jag att Ikea snart kan avsluta tillverkningen av den här bänkmodellen!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  30 januari 2022

  Jag tycker att du, precis som vanligt, snickrat ihop en fin Skyltsöndag. Börjar bakifrån. Ett gott skratt fick jag när jag så iKEA:s bänk . Men den kanske snart kan bli flersitsig.
  Jehovas vitten? Tja, kreativa om inte annat.
  Kul med skylt öfr bussgods. Kan tänka mig att den är användbar i din trakt. Undrade just hur den ev. skulle kunna fungera här i Huvudstaden.
  Vintervägen var verkligen vintrig så namnet passar just nu. Men sommartid?
  Kram från mig som fnittrat lite.

 2. Svara

  Åke

  30 januari 2022

  Tycker du inte behöver hänga läpp för detta innehåll. Vintervägen slår ju direkt in på första plats. Bussgods skylten är då ny för mig. Men kan ju bero på att jag aldrig eller nästan aldrig kommer nära en busshållplats. Tunneln vart ju en liten räddning, den var mycket vackert lagd också. Jehova verkar vara i striden nu, på kort tid har två st ringt och presentera sig lite för mycket personligt tycker jag. Virus börjar man bli rätt less på nu. En fortsatt trevlig vecka nu.

 3. Svara

  ElisabetR

  30 januari 2022

  Grafitti är ju snyggt när den som gör det, har handlag. Kommunen kanske ska leja lokala förmågor till att pryda t.ex viadukter.
  Det är med religion som med politik, enligt min mening till för att hålla folket i schack.
  Du får till det som vanligt fast det är torka säger du :-).
  Ha en fin vecka.

  • Svara

   Paula

   1 februari 2022

   Ja tänk nu fick biskopen avgå för att han hade ett förhållande utom äktenskapet…fy på sig ! Inom politiken däremot där är det bara coolt att vänstra lite hit och dit…hihi

 4. Svara

  bpz3

  30 januari 2022

  Ja, första skylten är ju “tre i ett” om man säger så – vinter åt ena och “kyrkligt” åt andra hållet – hahaha<:-)
  Graffitimålningen i tunneln är bingo, synd bara med taggarna. Så himla onödigt. De drar ner betyget om man säger så.
  Godsskylten är en höjdare rent fotografiskt. Dessutom en nyhet även för mig. Aldrig sett en sådan skylt.
  Jehovas vittnen… Du, de skrev handskrivna brev långt innan pandemin. Åtminstone till oss som bor i flerfamiljshus med portkod. Undrar om de flesta är hemmafruar, för handstilen är definitivt inte manlig… Dessutom hatar jag JV…

  Det behövs nog ingen akutresa till Falun. Tycker du la upp en helt suverän Skyltsöndag som jag tackar så mycket för. Stort tack för länken också:-)

  • Svara

   Paula

   1 februari 2022

   JV är en sekt, en förskräcklig sådan. Tycker de har förföljt mig sedan ungdomstiden. Vart man än flyttar så nog finns dom där…påstridiga också. Jag fick tyst på dem ett bra tag när jag hade flyttat till Sverige och de knackade på. Med tydlig röst förkunnade jag att min man var muslim….o jäklars vilken fart de fick. Sen syntes de inte mer…

 5. Svara

  LillaSyster

  31 januari 2022

  Ikea får tillhandahålla ett kompletteringskit med längre brädor så att det går att “laga ” hålet. Eller så sätter man ett litet bord emellan så har man en Du & Jagbänk. Har också fått ett sådant brev….
  Snyggt skyltat! Idag minus 5 Ha en bra dag!

 6. Svara

  Anki

  31 januari 2022

  Det blev ju en riktigt bra skyltning, trots att du inte hittade några skyltar 🙂 Jag fick också ett sånt brev från samma avsändare för ett tag sen …
  Ha nu en bra start på den nya veckan och från i morgon den nya månaden!
  Kram

 7. Svara

  Gun Wiik Pils

  31 januari 2022

  Har också fått ett handskrivet brev från Jehovas,är det några jag tycker riktigt illa om efter en händelse 1979 minns årtalet eftersom jag var höggravid.
  En kvinna skulle få ett planerat kejsarsnitt pga ett stort myom i livmodern och hon hade vägrat blodtransfusion,hon höll på att förblöda, blodet rann ner på golvet i operationssalen minns den järnaktiga lukten och operationsteamets nervositet.
  Hon hade 5 barn hemma alla försökte tala med henne på olika sätt, men så fort hon vacklade lite kom trosfränderna och talade henne tillrätta.Hon låg vit som ett lakan en månad orkade inte ens hålla sin nyfödda..
  Efter den händelsen ser jag rött och smäller igen dörren om dom knackar på,ovanligt beteende från mig men det var en så dramatisk situation som jag aldrig glömmer.

  • Svara

   Paula

   1 februari 2022

   Vilken tragisk historia. Men jag är inte ett dugg förvånad. Undrar om de har vaccinerat sig, förmodligen inte. Och nu har biskopen syndat så han får inte vara biskop längre…ja jag säger då det. Religionen, vad har inte den ställt till med i världen. Hur kan de som hävdar kärlek till sin nästa vara så intoleranta

 8. Svara

  Mirjam Halvarsson

  31 januari 2022

  Trots bristen på skyltar (som du skriver) så har du ändå lyckats bra, tycker jag 🙂 Jehovas vittnen är sannerligen flitiga även jag har fått handskrivet brev och telefonsamtal, bra jobbat där 🙂
  Ha en fin dag nu…och en fin vecka <3

 9. Svara

  Ama de casa

  31 januari 2022

  Snyggt skyltat från närområdet! Vintervägen var verkligen passande, byter den namn till sommaren? 😉
  Jehovas Vittnen… Så påfrestande människor! Vi hade deras “högkvarter” i närområdet förut, men dom har flyttat och vart dom tagit vägen struntar jag högaktningsfullt i. Som tur är har dom aldrig gått runt och knackat dörr hos oss här i Spanien, i Sverige kom dom rätt ofta och störde…
  Ha en fin start på veckan!

  • Svara

   Paula

   1 februari 2022

   Jag meddelade resolut för dem en gång när de knackat på och var otroligt envisa att min man är på väg hem och han är muslim…sen höll de sig borta, för alltid, haha!

 10. Svara

  Karin

  31 januari 2022

  Finfina skyltlösningar som vanligt!

  Och jösses, Jehovas ger sig inte så lätt. Jag minns när mamma fick för sig att bjuda in dem för att förklara för dem att de nog hade läst bibeln lite galet och att det kanske kunde hitta på något bättre att göra än att gå omkring och störa folk. Det gick inte så bra, kan man väl sammanfatta situationen. Jag tror till och med att hon till sist, utmattad, prenumererade på Vakttornet för att bli av med dem.

  • Svara

   Paula

   1 februari 2022

   Ojoj, att ge sig i polemik med dem går nog inte, de är ju värre än politiker. Slingrar sig och låter övertygande…Hoppas prenumerationen gått ut…

 11. Svara

  Minton

  31 januari 2022

  Vintervägen passar perfekt nu med all snö. Bussgods var en ny skylt för mej. Jehovas har jag fått brev från och det sista telefonsamtal som jag inte tycker om. Dom är obehagliga usch.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   1 februari 2022

   Sitter JV och ringer också? Jag har bara sett dem gå från hus till hus i samlad tropp och ringa på dörrar. Envisa som oxar är de, och accepterar inte ett nej, jag är inte intresserad. Men när jag påpekade att min man var på väg hem och han var muslim då lovar jag att det gick undan, vips var dom borta, och kom aldrig tillbaka. Då är vi inne i februari månad, dagarna blir bara längre, så skönt att slippa så många mörkerpromenader! Kramar

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  31 januari 2022

  Jag fick ett handskrivet brev från Jehovas vittnen redan 2020 och jag tyckte att det var lite gulligt men slängde ändå genast både brev och broschyr i soporna. Man kan ju gilla brevet även om budskapet inte överensstämmer med den egna övertygelsen.
  Förhoppningsvis kan ikea sluta tillverka den bänken ganska snart. Vi vill ju ha möjligheten att sitta lite närmare varandra emellanåt 😀
  Jag gillar också bussgodsskylten och även för mig är den ny.
  Kram

 13. Svara

  Geddfish

  31 januari 2022

  En himla trevlig skyltsöndag från dig! Lite sen kommentar men jag har inte hunnit. Men JV, de hinner, blev lite full i skratt, för de har ju ett förhandskrivet manuskript och förvärvsarbetar inte heltid, då de går i tjänsten. Gud hjälpe… Jag fick telefon från en JV som frågade om jag kände till Bibeln. Jag sa att jag är kyrkvärd och läser ur den då…
  Kram!

 14. Svara

  Ninni

  31 januari 2022

  Jamen visst har du fått ihop skyltar. Soffan Virus gillar jag skarpt. En sån skulle jag kunna tänka mig att ha med ett litet bord emellan. Fint att få ett handskrivet brev och otroligt vacker handstil var det också, Innehållet kanske inte var precis vad du väntat dig.
  Kram.

 15. Svara

  Susjos

  31 januari 2022

  Vilken cool soffa som heter virus!!
  Vintervägen minsann, va kul! Vår yngsta son bor på Vintergatan i Sundbyberg!
  Snyggt målat där i tunneln, piggar upp med fin graffiti med härliga färger!
  Va, skriver de brev och skickar hem också Jehovas vittnen? Jösses! Snygg handstil i alla fall. Ja, det är tufft när de kommer in och ska föda barn då de vägrar att ta emot blod, man är alltid lite på spänn att det ska gå bra och inte bli för stora blödningar.
  Hoppas du haft en fin start på veckan!
  Kram

 16. Svara

  kajsalisasblogg

  2 februari 2022

  Ha ha, virusbänken var ju passande.Jehovas vittnen kan säkert inte knacka dörr i halkan. Mot ishalka hjälper inte gud, bara rejäla broddar. Snygg streetart.

 17. Svara

  byblixtra

  6 februari 2022

  Gillar skylten för bussgods och bänken från IKEA. 😉
  Oväntat med ett handskrivet brev men stämpeln på frimärket var fin.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 124
 • 440
 • 1 627 993
 • 5 074
 • 65 433
Sök här