skyltsöndag

Skyltsöndag # 355

Av
den
27 februari 2022

Dagens skyltmix är fotad i förra veckan då jag hade ett läkarbesök på lasarettet inbokat.
Jag skulle åka (för mig okristligt) tidig hemifrån, med 07.15 bussen…
Men, när jag kom ut på gården träffade jag en av mina grannar vid parkeringen. Hon var på väg till jobbet…på lasarettet!
Ja ni förstår, tur som en tok hade jag som fick lift ända till entrén!
Jag hade kollat när bussarna hemåt gick och visste att om jag inte hann med en tidig buss så fick jag spendera två timmar i stan i väntan på nästa avgång…
Glad i hågen var jag då jag insåg att jag gott och väl skulle hinna gå till busstationen och ta den tidigare bussen hemåt.
Där stod jag sedan på hållplatsen och väntade men ingen buss kom…
När jag tittade på klockan och såg att bussen borde ha avgått kom en buss körande förbi min hållplats och på den stod det Svärdsjö…
När jag bara såg rumpan av bussen insåg jag att det ju var den bussen jag skulle ha tagit, och gjort ett byte halvvägs hem…
Den här bussen avgick alltså inte på samma hållplats som Sundborns-bussen utan lite längre bort, men det hade jag inte observerat…
Svor nog en bra radda i mitt stilla sinne över hur jäkla dum jag var, jag tror till och med bussen hade stannat om jag haft vett att vifta och vinka när den åkte förbi!

Nåväl nu hade jag två timmar att spendera i stan, och jag började med att gå till frissan där jag klippte mig senast.
Den tjejen hade hunnit sluta men det dög bra med en manlig frisör istället, ofta tycker jag att killar klipper bättre än tjejer…
När jag var klar hos frissan gick jag vidare till biblioteket och där kan jag ju spendera hur lång stund som helst, plötsligt insåg jag att jag hade en bit att gå till stationen och att det var dags att röra på påkarna om jag inte ville missa nästa buss också!

Vilket lalligt namn, Lallarvet!

Där låg friskolan Mosaik

Den här texten var också skoj att uttala, Runn är den största sjön i Falun.

I en av galleriorna hittade jag ännu en fin väggmålning med dalatouch

..och en alldeles nyöppnad pizzavagn

Som synes gick det ingen nöd på mig, och många skyltar blev det!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  27 februari 2022

  Hahaha! Det är visst inte första gången som du verkar ha problem med bussarna. Om jag inte minns fel hade du ju förmånen att missa bussen även för några månader sedan. Då gick du också till frissan. Du har rätt förresten – killar klipper bättre än tjejer. Jag har ju också en manlig frisör, så…
  Lallvarvet – hahaha! En av våra bloggkompisar Orsakullan går just nu hos Dala ABC. Där behandlas ätstörningar har jag förstått.
  Så Runn är en sjö. Jag trodde att det var “Runt” på norska – hahaha:-) Skylten med “The Dala duck” gillar jag, detsamma gäller färgen på pizzavagnen.
  Favo skylten – caféet där man inte filtrerar människor. Bra där!

  En suverän samling skyltar. Jag gillar när ju missar dina bussar hem – det blir liksom alltid extra bra Skyltsöndagar då;-) Tusen tack för länken och dina fina skyltar:-)

 2. Svara

  Minton

  27 februari 2022

  Du har ingen tur med bussarna. Men vi får se fina skyltar.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  27 februari 2022

  Ja, det där med bussar *suck* 🙂 men en fin samling skyltar fick du ihop i alla fall 🙂
  Du har min fulla beundran för tanten här hon vet nog inte hur man gör när man åker buss! Ridå!
  Kram på’re <3

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Jag har haft jätteproblem när jag skaffade mitt pensionärskort, hur jag skulle blippa det när jag steg ombord. Det ligger i ett plastfodral som man inte behöver ta kortet ur, men man måste blippa från rätt håll. Och sen finns det typ minst tre blippisar vid chauffören, en för betalning med reskassa, en för betalning med kort och så den man använder när man har ett busskort.Börjar få in en viss rutin nu, men ibland säger chauffören: Du behöver bara blippa en gång…när jag är för långsam!
   Kram

 4. Svara

  Ditte

  27 februari 2022

  Vilken fin skyltning! Och rolig! Fastnade extra för sista skylten att “alla är välkomna”. Skönt och tursamt med skjuts till sjukhuset. Men så snöpligt med bussen hem. Ja, sånt händer. Och du blev ju inte sysslolös heller.
  Att Runn är en sjö kommer jag ihåg och brukar prata lite om den när jag passerar Falun på jobbresor. Och extra kul med “Runn Runt”. Fyndigt.
  Kram!

 5. Svara

  ElisabetR

  27 februari 2022

  Så trevligt att du fick lift och sällskap till stan.
  Och sen var det ju tur både för dej och oss att du missa bussen.
  Tack för trevlig skyltning, spec. den med kaffet, där kan jag tänka mej att gå och fika….

 6. Svara

  Susjos

  27 februari 2022

  Finfina skyltar, jag njuter i fulla drag! En dalaanka minsann, och Runn…där har jag både badat och åkt skridskor på som barn!
  Sån tur du hade att få skjuts hela vägen direkt till lasarettet!
  Å så sista fina skylten som står på Fisktorget, biografen Falan syns där i hörnet…nostalgi, där har man varit på bio som barn!
  Tack för alla fina skyltar!
  Kram

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Kul att du kände igen dig. Brukar sända dig en tanke när jag fotar inne i stan!
   Kram

 7. Svara

  Åke

  28 februari 2022

  Det här med sjön ger mig en liten gåta. Run heter väl en sjö, men googlade nu och ser att Runn också finns. Du får till det så bra på dina utflykter. Då syftar jag på skyltsfångsten. Det här med bussar med byten och avstånd är inte lätt antar jag. Vacker skyltning du bjuder oss på. Och du får alltid till det.

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 februari 2022

  Vilken himla tur du hade på morgonen och kanske var det lite tur på eftermiddagen också. Du fick ju några trevliga timmar och hann med både frisörbesök och annat. Ett gäng skyltar hittade du också och det var nog en bonus. Jag blir jätteglad och ler stort åt plastankan bland änderna. Bara att någon har kommit på den idén är hur kul som helst 😀 Jag blir lite fundersam vid sista skylten. Alla är välkomna…ja, det låter ju väldigt bra men är det inte en självklarhet eller är det inte det normala i Falun?
  Kram

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Ja det var en knivig fråga du ställde Ingrid! Du tolkar det på ett annat vis än jag. För visst ska ju alla vara välkomna överallt. De ville nog bara få till något som får folk att bli extra välvilligt inställda! Kram

 9. Svara

  Anki

  28 februari 2022

  Bra med skjuts på morgonen .. men lite otur med bussen hem. Nu blev det ju en perfekt skyltskörd i alla fall 🙂 Bra jobbat!
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  28 februari 2022

  Tur med färden till lasarettet desto mer otur med hemresan…
  Se där! Du körde också med konst som skylt 🙂

  Snyggt skyltat igen!
  Ha en fin start på veckan 🙂

 11. Svara

  LillaSyster

  28 februari 2022

  Du fick så gott som en heldag i stan då…. Tur att du är företagsam på att slå ihjäl dötid som uppstod. Sista skylten är så bra!
  (Mmm det kommer att kännas när det där företaget nu läggs ner…..även om jag bara varit där i 15 år så har ju verksamheten varit igång sedan 60 talet) Ha nu en bra måndag och hoppas att ryggen bråkar mindre med dig.

 12. Svara

  Kicki Fredlund

  28 februari 2022

  Trots att du inte har så långt till Falun, så är det uppenbarligen inte så enkelt att ta sig dit (eller hem). Tur att du kan underhålla dig själv. Skönt att bli klippt också, bara så där.
  Kram/Kicki

 13. Svara

  kajsalisasblogg

  6 mars 2022

  Lallarvett, nej man skall vara försiktig med sitt lalande så det inte stör andra 🙂
  Snygg andskylt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 315
 • 770
 • 1 610 983
 • 5 044
 • 65 073
Sök här