Bloggen Humor

Snöröjningsregler

Av
den
28 februari 2022

Snöröjningsregler;
Kort sammanfattning om hur snöröjning skall gå till !

– Plogarna ska vara på exakt samma tid överallt i hela kommunen, klockan 04.00, men helst senare, för vissa försöker sova. En del åker dock till jobbet strax därefter och då måste ju vägen
vara plogad innan dess.
– Snöröjarna måste använda räfflade plogar, isskrapor och vanliga skopor samtidigt, eftersom en del snö och is ska lämnas kvar på vägen, men all snö ska bort.
– Snön får inte plogas ut på trottoarerna och ej heller på vägarna, det får inte förekomma plogkanter, en mittsträng av snö eller snöhögar.
– Snön får inte kastas av vägen eller plogas mot någons gårdsinfart. Helst ska infarten vara snöröjd, men det får inte vara några spår att någon HAR snöröjt.
– Snöröjningen ska inte påbörjas förrän snödjupet blivit tio centimeter, och spårdjupet får vid inget tillfälle överstiga sju centimeter.
– Det får inte plogas för smalt så gatan upplevs trång – eller för brett, så trafiken på gatan kör för fort.
– Efter plogningen ska sandspridarna ligga tätt efter, men de får inte använda för grov eller för fin sand. De får inte sanda för mycket eller för lite. I vissa fall ska det inte sandas alls.
Det får dock inte missas att sandas på något ställe.
– Halva trottoaren ska vara sandad så man inte halkar och minst halva ska vara osandad för pulka och sparkåkare. Hela trottoaren måste vara sandad för de äldre!!

Det var väl tydliga och klara regler, eller hur?
Kan bara säga att här i Sundborn har nog personalen tröttnat för det är fortfarande lika oplogat och halt på vägarna. Jag tar mig fram försiktigt med sparken och när vi kommer till större vägar som är isfria får jag ställa sparken vid vägkanten och fortsätta till fots.

Igår…

såg jag allt i ett annat perspektiv

Upp och nervända världen!

Efter att ha googlat, kollat på Youtube och försökt läsa mig till hur jag skulle avlasta ryggen bäst så lade jag mig på golvet ett tag med benen upp på soffan.
Det var obekvämt till tusen och ryggen tackade mig inte alls utan skällde ut mig å det grövsta!

Min bästa tröst är aldrig långt borta när allt känns motigt!

När jag vaknade imorse kunde jag inte röra mig. Då fick jag nog…
Nu har jag ringt en kiropraktiker i stan och är välkommen dit på onsdag.
Imorgon åker jag till stan och möter upp dottern som tar hand om lillpojken några dagar…

Usch så drastigt, jag vill ju inte, men det här går inte…
Hoppas nu att jag hamnar i skickliga händer och får hjälp att känna mig som en människa igen!

Just nu är jag lika krokig och vind som de smältande snögubbarna…

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  28 februari 2022

  Usch vilket elände du har råkat för med ryggen men jag hoppas verkligen att kiropraktorn kan hjälpa dig <3 visserligen är livet lite upponer men det finns gränser!
  Jag lider i normala fall med snöröjarna som aldrig får den kredit dom ska ha men efter att ha läst reglerna så kan jag inte annat än be för dom 😉 🙂
  Kram på're!

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 februari 2022

  Men ojdå, fy vad jobbigt att ha så ont och inte hitta någon lindring. Nu hoppas jag att kiropraktorn gör underverk med magiska händer. Jag förstår att du inte vill men det är nog ett måste att ta hjälp. Daniel klarar sig bra och förhoppningsvis är ni snart tillsammans igen. Krya på ryggen <3
  Kramar

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 februari 2022

  Jag glömde skriva att snöröjningsreglerna är fantastiska i sin enkelhet och tydlighet 😀 Jag har faktiskt sett dem förut men de är lika roliga den här gången.

 4. Svara

  Minton

  28 februari 2022

  Usch jag lider med dej. Hoppas verkligen du får hjälp. Daniel har det bra hos dottern några dagar.
  Stackars snöröjare som skall följa de reglerna.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   3 mars 2022

   Absolut verkar det ha hjälpt bra, sen hoppas jag att det blir töväder ordentligt så inte det blir likadant igen. Ännu tinar inte vägarna upp ens under dagtid. Fläckvis får man dock lyfta sparken, nu ska man helst bara sitta i en solig hörna i lä (som du har det) och bara njuta
   Kram till er

 5. Svara

  Anna-Lena

  28 februari 2022

  Så tråkigt! Att bli handikappad…usch! För det blir man ju med dålig rygg.
  Nu gör jag daglig träning med övningar både från kiropraktor och osteopat. Så nu känns det rätt bra igen…. Får egentligen bara ont om jag går någon kilometer utan stavar. Stavar är jättebra .. Kanske är svårt när man har en Daniel.
  Hoppas att du träffar på en bra kiropraktor och snart kan ta hem din bäste vän igen! Kram

  • Svara

   Paula

   3 mars 2022

   Osteopat har jag aldrig träffat, försökte slå om det fanns någon i Falun men det var värre med det. Jo tack nog hjälpte gårdagens behandling, jag har inte alls lika ont idag, bara träningsvärk…Men något träningsprogram hade han inte att ge mig, inte heller tips om var jag kunde hitta bra övningar t.ex på Youtube…Han vill väl att man kommer till honom istället så han kan tjäna pengar…Stavar är jättebra, funkar inte alls med en hund. Med förra hunden provade jag ha den i ett midjebälte men hon höll det inte stramt så jag höll på att snubbla på det hela tiden…
   Hunden hämtas imorgon, längtar ihjäl mig. Kram

 6. Svara

  bpz3

  28 februari 2022

  Din rygg verkar vara ett lika stort elände som snöröjningen i Dalarna. Men den sistnämnda kan man åtminstone skratta åt. Å det gjorde jag verkligen:-)
  Det var snabba ryck hos kotknackaren. Tid redan på onsdag. Hoppas verkligen att h*n kan hjälpa dig att vara människa igen. Vet ju vad ryggont kan ställa till med, så du har mina största sumpatier. Å du får en styrkekram på det:-)

 7. Svara

  Ditte

  28 februari 2022

  Kunde inte annat än att skratta åt snöröjningsreglerna. . Verkar mest vara en skrivbordsprodukt. Någon/några skulle ha jobb.
  Så illa med din rygg. Bedrövligt. Vet så väl.
  Bra att du fått en tid hos kiropraktorn men kanske vore det bra att få ryggen röntgad så man vet var felet ligger. Men kan tänka mig att det tar tid att ens få en tid.
  Hoppas du har bra smärtlindring för det behövs verkligen.
  Många tankar och en varm kram

 8. Svara

  LillaSyster

  28 februari 2022

  Tur att det snart är onsdag…. du måste åkt på en rejäl låsning. Ta hand om dig ?

 9. Svara

  Susjos

  28 februari 2022

  Så eländigt med din rygg!!! Hoppas nu det blir bättre efter besöket hos kiropraktorn. Tur att dottern kan ta hand om Daniel ett tag.
  Krya på dig fort nu!!!
  Stor Kram

 10. Svara

  ElisabetR

  28 februari 2022

  Snygg selfi den sista bilden förmodar att du känner dej sådan. Känner igen mej och har också tänkt på kiropraktor, har en bra i Åtvid, gått där till och ifrån i 20 år. Nu har jag dock klarat mej bra med TENS apparaten. Har också börjat ta Glucosamin/Hyaluron kapslar, inbillar mej att det blivit bättre. Beror förstås på vad problemet är och hur mycket man kan inbilla sig ;-).
  De snöröjar reglerna borde finnas överallt.
  Dina bilder åskådliggör världen som den är idag på ett väldigt bra sätt, upp och ner.
  Lycka till på onsdag…….

  • Svara

   Paula

   3 mars 2022

   Tack, det har gått bara bra. Mörbultad var jag och trött som en gnu efteråt, men nu på kvällen är jag mest bara trycköm lite här och där, och det hör ju till.

 11. Svara

  Kicki

  1 mars 2022

  Men fy sjutton! Ryggskott är ett riktigt skit, det vet jag allt om.
  Avlastningsövningen som du gjorde på golvet brukar jag göra i sängen. Ställ en stol i sängen och lägg upp benen på, betydligt skönare än på golvet.
  Is på ryggen är bättre än värme i början av ett ryggskott.
  Hoppas verkligen att du blir hjälpt av “kotknackaren”
  Kram

  • Svara

   Paula

   3 mars 2022

   Tack för tips Kicki, jag har nog hört dem förr, men glömmer bort dem mellan gångerna. Nu mår jag prima, hoppas nu att det håller i sig. Han gav ingen diagnos inte heller några hemövningar, han vill väl hellre att jag kommer dit igen så han får betalt…Men nog visste han vad han gjorde allt.
   Kramen

 12. Svara

  Ama de casa

  1 mars 2022

  Haha! Ja, dom reglerna var ju hur klara och tydliga som helst… 😉

  Men stackars dig och din rygg! Hoppas du får bra hjälp nu då – krya på!

 13. Svara

  Uddmor

  1 mars 2022

  Ja, dom reglerna bör ju passa alla. 😀 Avundas dig verkligen inte din onda rygg, hoppas kiropraktorn får till det!

 14. Svara

  Anki

  1 mars 2022

  Stackare! Lider verkligen med dig … hoppas kiropraktorn kan ge dig bra hjälp!
  De där snöröjningsreglerna är inte lätta att leva upp till … framkallade i alla fall flera leenden!
  Önskar dig en dag med mindre smärta – krya på dig!
  Tröstekram från Finspång!

 15. Svara

  Ninni

  2 mars 2022

  Inte lätt att vara snöröjare. Roligast av de där olika är ” Halva trottoaren ska vara sandad så man inte halkar och minst halva ska vara osandad för pulka och sparkåkare. Hela trottoaren måste vara sandad för de äldre!!” Hahahaha. Inte undra på att det blir svårt att använda sparken då.

  Jag hoppas du blev hjälpt av kiropraktorn idag så det blir nån ordning på ryggen. Riskan är väl att det inte räcker med att träffa den bara en gång.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 86
 • 596
 • 1 636 030
 • 5 093
 • 65 655
Sök här