skyltsöndag

Skyltsöndag # 409

Av
den
12 mars 2023

# 409

Den här veckan bjuder jag på smått och gott här hemifrån Sundborn, snart kommer skyltarna från nya miljöer.

De nya faluröda hyresrätterna mitt i byn har blivit inflyttningsfärdiga. Jag var inte på visningen i höstas då jag visste att där varken vill eller kan jag bo. Hyrorna är i nybyggen väldigt dyra och jag tycker kvarteret känns väldigt trångt och luftlöst. En väninnas svärmor hade bokat en lägenhet här, hon skulle lämna sitt hus som blivit för stort och arbetsamt. När hon fick nycklarna i handen och gick husesyn sa hon nej tack direkt! En planlösning med kök och vardagsrum ihop tyckte hon inte om, och utanför vid hennes uteplats hade man satt upp ett högt staket så hon hade ingen utsikt alls. Hon valde att bo kvar i huset och ta hjälp av hemtjänsten vid behov…

En monolog minsann. En himla vacker skylt men jag är skeptisk till att orka se och lyssna på en monolog, men skulle gärna bli överbevisad…

Orkar man inte lyssna på monolog kanske det är lättsammare och trevligare med musik? Fina artister gästar Falun

Här kommer ytterligare en ståtlig tupp från ett hus i byn. Många är de och stiliga är de, tror inte jag hittar dylika i stadsmiljön, men vem vet, det finns ju många gamla stadsdelar att utforska.

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  12 mars 2023

  En kyrktupp kanske du kan hitta sedan? Den röda nya byggnaden ser rätt tråkig ut. Jag gillar inte heller öppna planlösningar, det är lättare att möblera och få det hemtrevligt när rummen är uppdelade- men det är ju min teori. Ha det fint!

 2. Svara

  Minton

  12 mars 2023

  De husen ser tråkiga ut. Har vardagsrummet och hallen ihop och det fungerar. Fina skyltar och tuppen gillas.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Äventyret framtiden

  12 mars 2023

  Men det faluröda på huset är vackert, fast det räcker förstås inte med det.
  Monologer kan vara riktigt bra men det beror så mycket på den som framför den.
  Fina skyltar och kyrktuppen är fin. Jag hade en kyrktupp som symbol här för någon vecka sedan i “hoppa på tåget” och den tuppen är stadsbo, så säkert hittar du topp-tuppar igen.
  Nu börjar det dra ihop sig för dig, snart bär det åv som man säger i mina hemtrakter.
  Kram från gränden

 4. Svara

  Ditte

  12 mars 2023

  Fina skyltar! Och visst är det viktigt med hur en bor. Visst har säkert det nya huset i byn sina fördelar. Men inte för alla. Och ett plank att titta in i. Icke! Bättre då att bo kvar och ta hjälp.
  Vad gäller monolog kan det vara riktigt givande. Beror ju på vem och vad som framförs och ens eget mående förstås. Lyssnade för ett tag sedan på en monolog på Dramaten där Gustaf Skarsgård framförde en monolog av Alex Schulman; Tröstrapporter. Drygt 60 minuter och en kunde höra en knappnål falla så tyst var det. Väldigt bra.
  Säkert kan du hitta kyrktuppar i Falun också-. Många gamla kvarter finns ju.
  Varm kram

 5. Svara

  BP

  12 mars 2023

  Himla kul med en (sista) skyltmix från Sundborn. Där har funnits massvis med roliga och annorlunda skyltar som du har visat upp.
  Det där med flytt till nybyggen som det heter här har verkligen visat sig vara en nitlott. Jag känner också fler personer som flyttat till skolådorna och som nu vill tillbaka hit. Precis som i dina hyreslägenheter så är husen byggda för nära varandra. Noll utsikt, men himla bra insikt som man inte vill ha, lyhört är det också och gipsväggarna får sprickor efter bara några veckor. Så – aldrig nybygge för min del heller;-)
  Falun verkar vara en kulturellt aktiv stad. Jättekul! Personligen är jag totalt “okulturell”, men affischen för Tuppen Ja! är oerhört slående och riktigt bra.
  Artisterna på nästa skylt känner jag inte till, men noterar med ett leende på läpparna att Anna Ternheim är en av få artister som har kort hår. Snyggt!
  Tusen tack för länken och en härlig Skyltsöndag:-)

 6. Svara

  Susjos

  12 mars 2023

  Snyggt skyltat! Magasinet i Falun har jag besökt, kul att Molly Hammar kommer dit, hon sjunger så bra! Nja, monologer skulle nog inte min hörsel fixa, om jag inte fick se texten samtidigt. En tjusig tupp har du med också, och tror att du kommer att hitta tuppar i Falun också…kanske….
  Ha det gott!
  KRAM

 7. Svara

  Klimakteriehäxan

  13 mars 2023

  Wow, där var det flera saker jag skulle vilja uppleva. Hoppas du hinner med något av allt som bjuds. Anna Ternheim är jättekul att lyssna på.

 8. Svara

  Åke

  13 mars 2023

  Så tråkigt och konstigt de bygger nya hus så. Dagens konstruktörer bör ju veta bättre. Man tycker kanske att en monolog för en liten maniska ska kanske vara lättsam… men jag skulle nog inte våga chansa. Ok då om man gick med en litet barn då. Mycket musik i rörelse där nere hos dig, när jag var där fotade jag Melissa Horn på en skylt, hon är ifrån mina trakter. Tuppen var ju mycket ståtlig.

 9. Svara

  Anki

  13 mars 2023

  Vilken fin skyltmix du bjuder på! En slutspurt från Sundborn … nästa söndag blir det nya möjligheter …
  Monologer kan vara kul, men de kan också bli väldigt långrandiga … skulle nog satsa på musik istället … eller helst stanna hemma framför tv:n 🙂
  Kram

 10. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  13 mars 2023

  Smidestuppar är vackra, men jag tror inte jag sett nån här på ön nån gång!
  KRAM-Susie

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  13 mars 2023

  Jag tittar förvånat på många nybyggda lägenheter och konstaterar ofta att där skulle inte jag vilja bo. Som du skriver, inte luftigt och man ser in till varandra från grannhuset. Att sitta på balkongen och bara vara några meter från balkonger på närmsta hus är inget jag längtar efter. Men det finns undantag och då är det ekonomin som sätter stopp. Jag har haft tur och jag hoppas att du också ska känna så i ditt nya hem.
  Någon monolog skulle jag inte orka lyssna på men Molly Hammar skulle jag hemskt gärna höra och se. Vilken röst hon har!
  Kram

 12. Svara

  byblixtra

  13 mars 2023

  Huset ser fint ut men tråkigt att området känns trångt fast hyresvärden skyltar med “Plats för livet”. 😉 Förutom att hyrorna är dyra så saknar ofta nya lägenheter bra förvaring, kök och toalett kan ligga intill/mittemot varandra vilket inte är bra med tanke på risken för kontaminering, men sånt verkar man inte tänka på idag när man bygger.
  Jättefin tupp och det blir spännande att se vad du hittar på din nya bostadsort.

 13. Svara

  KajsaLisa

  13 mars 2023

  Plats för livet lät ju bra i alla fall, höga hyror-tunnare plånbok och tar den ingen plats så blir det ju mer livsrum 🙂 Underskatta aldrig en monolog, den kan vara riktigt bra.

 14. Svara

  Karin

  14 mars 2023

  Du kanske ska ge Thomas Tidholm en chans? Fortfarande inte för sent att boka biljett och Lokstallarna låter ju som en spännande spelplats!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 453
 • 559
 • 1 651 885
 • 5 116
 • 65 975
Sök här