skyltsöndag

Skyltsöndag # 416

Av
den
30 april 2023

Här kommer lite hopskrap ur arkivet, alltid något!


Såna här skyltar har vi många i Falun. Som regementsstad finns en del “hemligheter”…

Vackert skyltat vid blomsterbutiken

Fotade på djurkliniken medan vi väntade på veterinären. Vackra bilder på väggen.

Var nästan tvungen att fota Freja, jag har ju ett barnbarnsbarn som har det fina namnet

Jippi, nya kryssningar på sjön, i sommar har jag krypavstånd hem så nu ska det som aldrig blev av ifjol äntligen bli av!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  30 april 2023

  Tjusig klänning =)
  Önskar dig en fin kryssning ?

 2. Svara

  Äventyret Framtiden

  30 april 2023

  Skulle nog ta den där vårliga klänningen på mig, välja att åka med Freja till Slussbruden och ta en kryssning på 3,5 timme med räkfrossa och trubadur. Toppen!
  Fina skyltar Paula, Hoppas du har haft en fin Valborgsmässoafton och får en fin första maj imorgon.
  Godnattkram från gränden!

 3. Svara

  Ditte

  30 april 2023

  Fint och roligt skyltat. Och tänk så bra med krypavstånd nu till en båt som tar dig ut på böljan den blå-
  Varm kram

 4. Svara

  Karin

  30 april 2023

  Frågan uppstår (kanske för att min son heter TOR): Är det en tur där en Tor sjunger, lite av varje, på trubadurers vis, eller är det en tur till orten Torsång. Men sån?

  • Svara

   Karin

   30 april 2023

   Men sång, ska det ju stå, inte med sån…

   • Svara

    Karin

    30 april 2023

    Men ÅÅÅÅH: Med sång!

 5. Svara

  BP

  30 april 2023

  Alltså den där dekorationen för blomsterbutiken är den bästa och mest kreativa jag sett – förutom på “Chelsea Flower Show”, men det är en helt annan sak. Kreationen är magnifik… för att vara Sverige;-) Gillar även butikens namn “Notes”. Där har någon tänkt till om man säger så.
  Freja – såklart du fotade den långa lastbilen. Beundrar alltid chaufförerna av sådana fordon. Att köra rakt fram är ju ingen konst. Men att backa…
  Skrattade lite när jag såg bilderna på djurkliniken. Tänkte främst på hur ofta de får in ett rådjur/en hjort/eller en älg;-) Ja, jag vet min fantasi;-)
  Gissar att du och dotter/barnbarn kommer absolut åka på en kryssning med Slussbruden i sommar. Tyckte det var lite roligt också med ett gammalt, hederligt, vanligt telefonnummer…

  Tusentack för länken och en härlig skyltning:-)

 6. Svara

  BP

  30 april 2023

  Me again: Glömde ju beundra din nya header. Så skickligt gjort att fånga en stillasittande “wagtail”. Om det nu är en sädesärla vil säga;-)

  • Svara

   Paula

   1 maj 2023

   ja den fångade jag faktiskt dagen efter jag hade berättat om sädesärlan här i bloggen, lustigt! Tyvärr blir dimensionen fel eftersom det är ett specifikt mått på headern, gillar det inte alls, men nu är det så. Måste ha ett helt annat tema om jag vill ändra det, och just nu har nog min support annat att syssla med…Önskar dig en glad första maj! Tyvärr regn hos mig, hade planerat lite loppisbesök, få se om jag ids

 7. Svara

  Minton

  1 maj 2023

  Gillar din nya header med vippstjärten.
  Blomster affärens skyltning är det vackraste jag sett.
  Då blir det kryssning i sommar.
  Kramar från oss

 8. Svara

  Anki

  1 maj 2023

  Snyggt skyltat … blomsterkjolen var speciell … och såklart var du tvungen att fota Freja 🙂
  Kryssning med lunch och guidning låter trevligt 🙂
  Önskar dig en fin 1:a maj!
  Kram

 9. Svara

  byblixtra

  1 maj 2023

  De där förbudsskyltarna finns även här.
  Snygg blomsterkjol som skyltning. Det är roligt när butikerna tänker till lite och gör oväntade skyltningar.
  Fina bilder hos veterinärer för oftast hänger det ganska tråkiga bilder på väggarna med information av olika slag.
  Har ett bonusbarnbarn som heter Freja så jag förstår att du fotade lastbilen. 🙂
  Härligt att kryssningen ska bli av i sommar. Vilken av turerna ska du välja?
  Tacokryssning har jag inte sett förut.

 10. Svara

  Anna i Portugal

  1 maj 2023

  Så kul med båtturerna, förstår du ser fram emot att följa med i år. Väldigt fin skyltning utanför blomsterbutiken.

 11. Svara

  Mia

  1 maj 2023

  Oj så kul med kryssningarna! Den där skyltningen vid blomsterbutiken, den gillar jag skarpt, det var riktigt snyggt! Kram på’re

 12. Svara

  Susjos

  1 maj 2023

  Åh, vilken ljuvlig sädesärla i din header! Såg faktiskt en sädesärla häromdagen, men hann inte fota den!
  En ljuvlig blomsterkjol som den blomsterbutiken har fixat! Såklart tog du en bild på långtradaren Freja med det fina namnet! Slussbruden har jag hört talas om, men aldrig åkt med, vore kul att få prova det, får kolla in turlistan!
  023-14760..det var vårt telefonnummer när jag bodde i Falun, visst är det lustigt att man kommer ihåg det ,efter så många år, jag som är så dålig på siffror också, haha!
  Ha det gott!
  Kram

 13. Svara

  KajsaLisa

  1 maj 2023

  Kryssning är ju inte helt fel. Även blommor vill ju klä sig snyggt 🙂 Frågan är ju, finns det speciella räk och tacotrubadurer eller är det samma. 🙂

 14. Svara

  Åke

  2 maj 2023

  Feja så trevligt, då påminns du ju över hela landet, jag ser ofta dom där lastbilarna. Krypavstånd från Slussbruden låter ju perfekt. Alla turer verkar ju vara supertrevliga. Räkturen skulle LillPlutten kunna åka alla dagar i veckan och gissa vem som följde med då 🙂 Tack för din fina kommentar till/om hos mig. Jag var hela helgen med han som älskar räkor och firade in Valborg. (därav är jag sen)

 15. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 maj 2023

  Den bistra förbudsskylten i början avskräcker verkligen från att fota men skylten var säkert helt ok att ta en bild av.
  Jag gillar verkligen den vackra kjolen av blommor utanför blomsteraffären 😀 Någon kreativ person har kommit på en fin idè 😀
  Klart att du måste fota Freja men din Freja är väldigt mycket finare 😀
  Kul med kryssning. Det kan du se fram emot nu och jag hoppas att det blir av i sommar.
  Kram

 16. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  2 maj 2023

  Det där med båtturer är mysigt! Har åkt två stycken i Stockholms skärgård och en i Göteborg. Den ena i skärgården med vårt trevliga kompisgäng “Dvärgarna” då mamma fortfarande levde och vi avslutade det hela med att ta en drink på Berns när vi kom iland. Ett härligt minne!
  Sen blev det en gång med Bonsaisällskapet när vi hade besök av vår bonsaiguru och vän Dan Barton som blev otroligt imponerad av skärgårdens natur. Faktiskt så pass att jag några dagar senare var tvungen att ordna en privat tur då vi bara var 6 pers som åkte ut en hel dag med några kompisars båt – sen blev det fest hos Rolle och mig på kvällen för Dan bodde hos oss. Jättelyckat!
  Den 3:e var en räkkryssning i Göteborg under Bonsaisällskapets årsmötesdagar. Själva kryssningen var totalt misslyckad eftersom räkorna tog slut innan alla blivit serverade. Vi som satt längst in fick istället för färska upptinade frysta ett par timmar senare på vägen tillbaka!
  Alla utom jag och min kusin gick direkt till respektive hotell. Vi två däremot firade hela natten tillsammans med ett bröllopssällskap och ett gäng musiker i hamnen och hade otroligt roligt – men var hemskt trötta dagen efter på årsmötet (kusinen var kassör och jag redaktör) men inte bakis för vi drack ingen alkohol…..
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   3 maj 2023

   Vilka härliga kryssningsminnen du har! Jag åkte under en period i skytteltrafik mellan Stockholm Helsingfors då jag jobbade på en finsk bank i Sverige. Utan överdrift åkte jag över minst en gång i veckan. På den tiden (mitten 80-tal) kunde inte en ensam kvinna vistas någonstans på kvällen utan man fick vackert hålla sig i hytten. Jag brukade flyga åt ena hållet o åka båt åt andra. Absolut inga nöjesresor…Uppskattar nog mer dessa kortare turer, i gott sällskap dessutom. Kram från pörtet

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 41
 • 172
 • 1 654 288
 • 5 125
 • 66 098
Sök här