Bloggen

Slask och plask..

Av
den
10 december 2014

1210b

Jag tror inte alltid på väderprognosmakarna, men när domherrar och dito fruar samlades vid mitt fågelbord igår var jag tvungen att tro på att de kom och förvarnade om snö..

1210f

Mycket riktigt så såg det ut såhär när jag öppnade mina stålgrå i morse!

1210g

Apropå gårdagens foton så har jag färskt fotobevis för vad Lufsen sysslar med då han tar sig ur hagen… 😉

Exmaken förbarmade sig över mig och skjutsade oss till butiken. Men sen avböjde jag skjuts hem, måste ju ändå rasta jycken, då är en promenad hem från byn en lämplig sysselsättning..

1210i

I byn var det redan slask men när man kom upp mot Älgsjökullen var det ännu vitt och fint..

1210j

Idag blir det säsongspremiär i pörtet, nassetassarna hade anlänt till butiken! 😆 Ikväll ska det frossas i pörtet, detta är mycket större för mig än surströmmingspremiären 😀

1210a

Två kompisar som hatar slask ligger pall sida vid sida, tror det blir soffhäng för dem resten av kvällen..

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  10 december 2014

  Vilket mys i soffan! Får du också plats eller får du inta en fåtölj kanske!
  Här har bara regnat och blåååååst hela långa dagen. Tur att det var du som fick snö, du som har längtat.
  Ha en skön kväll och njut ordentligt av grisfötterna, själv tror jag att jag avstår. (men då min morfar levde ville han gärna ha detta) Kram kram

 2. Svara

  Bia

  10 december 2014

  Grisfötter – så gott! Fördelen med att sköta sig själv, ta ansvar bara för sig själv, är att man äter grisfot, oxsvans och surströmming när man vill! Fast…..strömmingen har jag inte vågat mig på. Rädd att grannarna ringer störningsjouren… 🙂

 3. Svara

  Nette Cecilia

  10 december 2014

  :tear: Bara regn hos mig ,men nu har regnet tysnat för det har gått över i slasksnö ,kram Nette

 4. Svara

  Kersti

  10 december 2014

  Å jag önskar att vi fick lite vitt härnere. Idag har regnet öst ner hela dagen. Hur trist som helst, dessutom blåste det hårda vindar så paraply var inte att tänka på. Det enda som är bra med barmarken och +graderna är att jag fortfarande kan cykla till jobbet. Nu är det bara den här vecka och nästa kvar sedan infinner sig ett efterlängtat jullov. Tror att jag hoppar över grisfötterna och går direkt på tungan 🙂 Kram

 5. Svara

  Christina

  10 december 2014

  När jag körde till jobbet imorse så föll det massa snöblask här.Givetvis ingen snö som la sig.Mina katter driver också mig till vansinne här hemma ibland.Det är lättare att vara kattägare på sommaren än vintern då de bara hänger här inne.Och på grund av sin rastlöshet så börjar de att jävlas med varandra så att halva hemmet flyger och far :jaja:
  Kram

 6. Svara

  BrittMarie

  11 december 2014

  Ha,ha. Nu mår du väl, när du får smaska grisfötter 😈 . Det tror jag aldrig jag ätit, och tycker inte det låter så lockande. Slaskhatarna verkar ha det mysigt i soffan förstås. Fint med så fina vänner. Vår Lennon har varit hängig ett tag. Är förhoppningsvis på bättringsvägen med lite medicin.
  Kram

 7. Svara

  Marit Johansson

  12 december 2014

  Det är hemskt med slask 🙂 hellre vill man ha ett litet lager med snö. Helt rätt att kura i soffan!

 8. Svara

  Kicki

  12 december 2014

  Så du fick snö du, här var bara regn och slask. Trist! Lite vitt på backen skulle inte skada, men bara lite.
  Goa dom är tillsammans Torsten och Blinka.
  Kramen

 9. Svara

  Gun

  12 december 2014

  Inte alls avundsjuk på din snö, men på ljuset den skapar. Här väntar vi på veckans andra storm Alexander tror jag är namnet.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 148
 • 440
 • 1 628 017
 • 5 074
 • 65 435
Sök här