Bloggen

Snabba puckar..

Av
den
5 juli 2018

Igår eftermiddag hittade jag ett kuvert skickat från landstinget i min brevlåda.
Den innehöll två pappersark. Ett om tid för provtagning, ett om tid för läkarbesök.
Lite konfunderad blev jag då jag inte kontaktat vårdcentralen angående önskemål om besök!

Sen fick jag gnugga mig i ögonen, tiden för provtagning var….idag klockan åtta!
När jag sprättade upp kuvertet var klockan fem över fyra och jag förväntades dyka upp på vc klockan åtta.
Kollade tidtabellen, den enda buss som går på morgonen går halv sju. Den är framme strax efter sju vid vårdcentralen…då hade jag en timmes väntan fastande..
Jag ringde vårdcentralen men deras telefontid var över så jag lämnade ett meddelande att tiden inte var den bästa.

Fem minuter senare ringer chefen på vårdcentralen upp och vi kommer överens om att jag ska få ta blodprovet direkt när jag kommer, så jag sedan kan dricka, ta min medicin och få i mig något att äta.
Jag ställde mig frågande till varför jag blev kallad, men det var den årliga kontrollen det var dags för igen.

Alltid lika orolig för att missa väckningen kunde jag förstås inte slappna av och sova. Men upp kom jag, efter att ha legat och glott på klockan “typ hela natten”…
Dottern hade fått order om att ringa och kolla så jag var uppstånden, eller åtminstone uppgången, och det var jag!

Så skönt det var att ha bara fem minuters väg till hållplatsen, en lyx jag nu upplevde för första gången sedan jag flyttade.

Efter provtagningen åt jag min medhavda macka ute i solskenet, typiskt nog hade jag glömt min bok hemma men korsorden var med i väskan.
Ja inte gick det någon nöd på mig där jag väntade på den förbeställda bussen hem.

Annat var det i november…

På bussen hem träffade jag på en ung man som flyttade hit till byn som flykting 2015. Han hade anlänt tidigare och redan fått sina papper och valt att söka egen lägenhet här i byn eftersom det rådde stor brist redan då på lägenheter i landet.
Han var den förste jag hjälpte med möbler till sin lya, en likadan lägenhet som jag bor i nu.
Han var lika pigg och glad som jag mindes honom, pratade skaplig svenska och åkte hit för att….jobba!
Ödets ironi, han flyttade härifrån så fort han fick ledig lägenhet i stan, för att komma närmare skola och eventuellt jobb och nu hade han fått vikariat på Fredriksbergstvätten!
Uppenbarligen trivdes han när han bodde här för han berättade att om han fick vikariatet på ett år som han hoppades på,så skulle han flytta tillbaka hit.
Varje gång jag ser att någon av de flyktingar som i nöd sökte trygghet och hjälp här har kommit vidare i integrationen gör mig så oändligt glad. Det finns så många goda exempel på hur bra det går för så många. Men man pratar ju bara om dem som det inte går lika bra för.
Glad över denna solskenshistoria hoppas jag att nästa inträffar för mig själv nästa vecka när jag träffar en läkare.
Och vet ni, jag var mycket bestämd med att jag inte ville ha den osympatiska läkare som jag dragit nitlotten till de tre senaste besöken och fick nu bekräftat att den doktorn inte längre jobbade på denna vårdcentral!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  5 juli 2018

  Vad glad jag blir att läsa ditt inlägg! Bara positivt allting, tycker jag….även att läkaren inte jobbar kvar 😀
  Kram på’re

 2. Svara

  "LillaSyster"

  5 juli 2018

  Ja, det kan ju knappast bli en värre läkare…… Du jag hoppas verkligen att du får träffa en läkare med hjärna och hjärta på rätt ställe. Vad roligt för dig att träffa på en gammal “elev” också – och tänk vad glad han ska ha varit =) Du ha en bra kväll! Kram

 3. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  5 juli 2018

  Oj, det var kort varsel men vilken tur att de ordnade sig. Kul med återseendet på bussen. Jag blir lika glad som du och jag blir så trött på allt negativt prat jämt. De rapporter som kommer om hur mycket vi behöver våra invandrare, de nämns nästan aldrig utan det är bara synd om oss som måste dela med oss. Usch och fy för sådan inskränkthet.
  Men jag blir glad igen när jag tänker på att du slipper den otrevliga läkaren. Hoppas att provsvaren ger bra besked och att nästa läkare verkligen vill hjälpa dig 🙂
  Kram

 4. Svara

  Ditte

  5 juli 2018

  Framförhållningen var väl inte den bästa utan får väl placeras inom området förbättringar. Men fint att du fick ta dina prover när du kom. Skönt också att dr “Osympatisk” inte jobbar kvar. Hoppas att han inte jobbar alls…Eller har omskolat sig till något där han inte har med människor att göra.
  Väldigt roligt att läsa om ditt fina möte på bussen. Blir så glad. Har under ett par år arbetat med ensamkommande flyktingbarn och även vuxna och vet att det går bra för många. Gläds med det.
  Håller tummarna för bra provsvar.
  Kram!

 5. Svara

  BP

  5 juli 2018

  Nu är jag ju lite slö som du vet. För jag fick inte klart för mig om det var fem över fyra på natten eller eftermiddagen dagen före du fick din tid för provtagning. Snabba ryck hos dig måste jag säga. Ingenting du skulle få uppleva i nollåttaområdet.
  Håller 200 procent med dig om integrationen av migranterna. Har också sett några personer som verkligen lyckats fullt ut med att komma in i samhället och som har lyckats fantastiskt bra. Bland annat min favobagare Fadi. Vilken kille!

 6. Svara

  Ama de casa

  6 juli 2018

  Oj… Där var det verkligen snabba ryck! Men det ordnade sig ju till det bästa, kul att det fanns lite flexibilitet i alla fall.
  Skönt också att du slipper dum-doktorn! Hoppas den nya är betydligt bättre.

  Ha en fin fredag!

 7. Svara

  Gunnel Moberg

  6 juli 2018

  Det lönar sig att klaga och man ska inte godta att bli illa bemött någonstans. Håller med dig om att man blir glad över att läsa lite positivt om hur det går för nyanlända. Ha en skön helg. Kram

 8. Svara

  Karin Eklund

  6 juli 2018

  Tur att du fick ordning på det hela trots dålig framförhållning från vårdcentralen vad gäller din provtagningstid. Så positivt du ändå tog det trots dålig nattsömn. Skönt att du har det hela undan nu.
  Ja, man blir glad när man märker att det går bra för nyinflyttade! Hoppas lyckan står honom bi.
  Ha en skön helg Paula! Jag ska läsa fast mig på din blogg, har bara inte hunnit med på ett tag. <3

 9. Svara

  Anki

  6 juli 2018

  Nu ska vi se om jag lyckas kommentera … provade i går kväll, men då försvann internet – två gånger!
  Verkligen snabba ryck! Glädjande att den osympatiske läkaren inte är kvar!
  Trevligt att träffa killen som du hjälpt tidigare och så kul att han vill tillbaka till Fredriksberg! 🙂
  Ett mejl är på väg till dig om en stund!
  Kram

 10. Svara

  Ninni

  6 juli 2018

  Vilken tur att du kunde ta dig iväg till din provtagning. Det är ju inte det enklaste precis. Det förstod vi när vi hälsade på hos dig.
  Hoppas nu att du får en vettig läkare och att du får fråga vad du vill.
  Fint att höra om den unge mannen som kan tänka sig att flytta tillbaka.
  Kramen.

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  7 juli 2018

  Det var lite kort varsel… skönt att de är flexibla. Maken jobbar, han får inga morgontider, inte ledigt från jobbet heller längre….

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 224
 • 437
 • 1 579 765
 • 4 991
 • 64 332
Sök här