Bloggen

Snart dax för sommartid!

Av
den
24 mars 2011

Titta vad plymen flyger i blåsten!

“Kom nu nångång, jag lättar snart i vindarna!”

Ja väldigt blåsigt väder har vi haft det dom senaste dagarna, man kunde tro vi var bosatta på en liten ö mitt i havet.
Då kan man ju undra hur de vid kusten har haft det i stormvindarna?

Den här vägen leder in till två fiskesjöar. Nu var det som synes glansis och jag vände innan jag trillade omkull. Kanske har det tinat till nästa vecka, längtar ju så efter skogspromenader!

Men visst går det framåt, bäcken porlar och solen skiner och på söndag vaknar vi åter till sommartid!
Härliga tider stundar, ha en mysig helg!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  24 mars 2011

  Jaaa, härliga tider stundar och det tycker nog Blinka också *L*
  Haha, stackars Hasse ;-)) Är det bara hos er som DS firar tio år, tro…kanske i Lycksele också, hoppas det för jag ska dit på tisdag. Är ledig i helgen efter 8 dagars jobb i rad, sen har jag semester till torsdag, så skönt det ska bli!
  Kram på er i Pörtet och lycka till med shoppingen!

 2. Svara

  Nilla

  24 mars 2011

  Ja nu är det härliga tider. Själv går jag och lägger mig när det blir sommartid, till skillnad från er andra som vaknar till sommartid. Jobbar den natten, men det innebär ju att jag får vrida fram klockan mitt i natten, och jobbar således en timme mindre än vanligt 🙂
  Kram på dig

 3. Svara

  Paulas Blogg

  25 mars 2011

  Ja, det blåste ordentligt igår 🙁 !
  Hoppas du mår fint! HA en fin helg, Paula 😆

  Kram

 4. Svara

  Malin

  25 mars 2011

  Ja i går hade vi väldigt stormigt och oskönt vid kusten. Måste ta o spana in helgvädret.

  Jag ser oxå fram emot att få hänga med på dina skogspromenader 😛

  Trevlig helg!

 5. Svara

  annette

  25 mars 2011

  Så skönt att Blinka ser ut att ha hämtat sig efter det tråkiga som hände, och även om hon skulle klarat den isiga vägen så gör ju inte Du och jag det;)
  Bra att Du avstod!
  Att resan gick till Krakow beror på flera anledningar, har ett stort intresse av alla fina byggnader som finns där, plus ett ännu större intresse av det hemska som hände den judiska befolknngen under hitlertiden.
  Detta plus att det är så smidigt och enkelt att flyga dit från Nyköping gjorde att det blev av.
  Kommer att åka tillbaks så snart jag kan, för jag vill se mer och kunna fota mer i ett bättre väder och med mer tid än vad vi hade nu.
  Ha en skön helg!

  Kramar!

  annette

 6. Svara

  Eva

  25 mars 2011

  Friska vindar här också.
  Tycker att det är liiite skönt att vandra genom, kanske för att jag är lite av kärringen mot strömmen 😉

  Bra att Du vände på den där isbanan.
  Börjar pälsen växa ut på Blinkagumman nu…?

  Kram, från Eva

 7. Svara

  Ragnvi

  26 mars 2011

  Morning! Underbara foton på Blinka….och på rinnande vatten!!!!
  Jo..nog blåste det allt…man höll i hatten! Men tror det blåste ännu mer lite längre norrut…fast det var lite otäckt med alla lutande träd! En del föll också…
  Ha…nån ketchupeffekt blir det nog inte…den där vinsten var väl regeln med undantaget…
  Kramen!
  Ragnvi

 8. Svara

  Kicki

  26 mars 2011

  Ja, men fy attan vad det har stormat kalla vindar. Nä tacka vetja vädret vi hade förra veckan, när snön bara flöt bort i sol och värme.
  Det ser ut som dina vägar har mer kvar av snö och is än vad vi har. Men att gå på sjön är nu ett minne blott. Där är det skridskobana för hela slanten.
  Kramen 🙂

 9. Svara

  Christina

  26 mars 2011

  Hon är en riktigt ståtlig liten dam.

 10. Svara

  Kersti

  26 mars 2011

  Vi har också haft rejält blåsigt. men snön smälter raskt så snart är den helt borta. Skönt faktiskt men väldigt grusigt innan de sopat på trottoarer och vägar. Hunden blir hur smutsig som helst. Ha en riktigt skön helg. Kram

 11. Svara

  Junitjej

  27 mars 2011

  En sådan sötnos!!

  Ja, nu är våren på ingång. Underbart!

 12. Svara

  Anki N

  28 mars 2011

  De e varjefall bra när de blåser i pälsen för fäller dem försvinner mycket…oh de gör mina hundar nu. Fina bilder ((trots snön)) såg Ni fick mer i helgen..makalöst!!
  Här kom första vårregnet i natt.
  Jo tack de har blåst bra här vid kusten. Vi satt ute i lördags och drack kaffe i solen med grannarna, de var vindstilla. Så plöstligt kom världens vind och saker började flyga omkring …redigt läskigt faktiskt.

  Kramiz o go start på nya veckan.

 13. Svara

  elisabeth

  28 mars 2011

  Du visar så härliga foton och känslan av vår är oemotståndlig med en porlande bäck. Synd att jag inte har nån att gå till och få en doft/ljud av våren. Du har så himla spännande matrecept, majspannkakor var nåt nytt, ser supergott ut med bacon – man får hitta på lite saker inne när våren är så sen och kall. Hoppas bara att bakslagen ska ge med sig. Så gött det ser ut när ni tillsammans går ut på promenad, katt som hund, tur att de är så glada i promenader så du måste hänga med ut 🙂

 14. Svara

  Ninni

  28 mars 2011

  Ja, nog har det blåst allt. Huvvaligen. Det känns överallt i kroppen. Men jag är glad att jag inte bor vid kusten för där må det ju varit riktigt “uhôgle”.
  Att ställa om klockan till vintertid gillar jag inget vidare men tycker ändå att det gick riktigt lätt den här gången. Brukar få en del problem med att somna “för tidigt” och vakna “för tidigt” men kände inte av det i morse i alla fall.
  Det var tur du vände innan du halkade omkull för hade du gått dänne så hade du rakt fått skylla dig själv om du ramlat. 😉
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 111
 • 497
 • 1 652 533
 • 5 119
 • 66 012
Sök här